WHO ngumumake panemuan "omicron" ing 106 negara ing donya

WHO ngumumake panemuan "omicron" ing 106 negara ing donya

Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) nglaporake manawa kasus infeksi karo galur coronavirus omicron kacathet ing 106 negara ing saindenging jagad.

Varian iki nyebar luwih cepet tinimbang delta sing sadurunge dominan, sanajan ing negara kanthi tingkat kekebalan sing dhuwur. Nanging, data babagan keruwetan klinis omicron isih diwatesi.

Jumlah rawat inap ing Inggris lan Afrika Kidul terus mundhak, sing bisa uga kakehan sistem kesehatan lokal.

Kajaba iku, tambah akeh kasus anyar penyakit kasebut saiki kacathet ing negara-negara Samudra Pasifik Kulon, Asia Tenggara lan Mediterania wétan.

WHO terus ngevaluasi risiko sakabèhé sing ana gandhengane karo varian anyar koronavirus minangka dhuwur banget.

Elinga yen kanggo pisanan Organisasi Kesehatan Dunia ngumumake identifikasi omicron ing tanggal 26 November. Bukti awal nuduhake risiko infeksi maneh karo varian koronavirus iki dibandhingake karo galur liyane.