Ndhuwur 5 Kesalahan Diet sing Nyegah Sampeyan Mundhut Bobot

Ndhuwur 5 Kesalahan Diet sing Nyegah Sampeyan Mundhut Bobot

Kesalahan 1. Sampeyan ora ngetutake ukuran porsi

Akeh wong sing pracaya yen produk sehat, sampeyan bisa mangan ing jumlah Unlimited. Iki minangka kesalahan gedhe. Malah panganan sing sehat kaya sereal, biji-bijian, pasta, utawa woh-wohan manis sing dipangan tanpa watesan bisa uga ngatasi upaya sampeyan.

Carane ndandani

  • Tuku timbangan pawon lan nimbang kabeh panganan sing dikonsumsi.
  • Download aplikasi ngitung kalori utawa nyimpen buku harian supaya tetep ing asupan saben dina.
  • Wigati dimangerteni manawa paket lan grafik nuduhake kalori saben 100 gram panganan sing durung diproses, lan bobot panganan garing / mentah lan masak bisa beda-beda. Mulane, nimbang panganan sadurunge masak, utawa goleki panganan sing wis siap ing tabel kalori.

Kesalahan 2. Sampeyan ora nganggep isi kalori saos

Akeh wong sing ngilangi bobot nganggep yen saos cilik ora nambah kalori sajian kanthi signifikan. Nyatane, saus komersial biasane dhuwur banget ing kalori lan lemak: ngemot kira-kira 30 gram lemak lan luwih saka 300 kilokalori saben 100 gram. Kanthi nambahake 30 gram saus menyang sajian, sampeyan nggunakake 90 kalori, sing paling akeh yaiku lemak jenuh.

Carane ndandani

  • Ganti saos sing dituku ing toko nganggo rempah-rempah alami. Kanthi cara iki sampeyan bisa nyuda isi kalori panganan tanpa ngorbanake rasa.
  • Yen sampeyan ora bisa nolak saos, nerusake saka prinsip ala sing luwih cilik: tinimbang ketchup, tuku tempel tomat alami, lan ngganti mayonnaise karo yogurt putih lan saus mustar.

Kesalahan 3. Sampeyan luwih seneng panganan sing kurang lemak

Produk susu sing kurang lemak lan susu fermentasi ora mung mbantu ngilangi bobot, nanging uga meksa sampeyan ngonsumsi kalori luwih akeh. Riset Paling Anyar – Panganan Lemak Bisa Nggawe Sampeyan Lemu! dening Food & Brand Lab nemokake manawa label lemak 0% ing kemasan kasebut meksa konsumen mangan luwih akeh lan entuk rata-rata 84 kilokalori luwih akeh tinimbang panganan lemak normal.

Kajaba iku, panganan sing kurang lemak ora menehi rasa kenyang, lan vitamin lan mineral sing diserep luwih elek. Akibaté, sampeyan ora entuk manfaat apa-apa lan sawise wektu cendhak sampeyan luwe maneh.

Carane ndandani

  • Tuku produk susu medium-lemak.
  • Ngitung ora mung kalori, nanging uga protein, lemak lan karbohidrat.
  • Waca label kasebut kanthi teliti: Sawetara panganan sing kurang lemak nambah gula kanggo nambah rasa, sing bisa nambah isi kalori.

Kesalahan 4. Apa sampeyan luwih seneng gorengan

Lenga sayur-sayuran sing digunakake ing proses nggoreng banget nambah isi kalori sajian.

Carane ndandani

  • Gunakake cara masak liyane: panggang panganan ing oven, kukus.
  • Tuku wajan nonstick sing ngidini sampeyan nggoreng tanpa nambah lenga.
  • Yen sampeyan nggunakake lenga kanggo nggoreng, aja diwutahake menyang wajan saka botol, nanging sikat permukaan nganggo sikat.

Kesalahan 5. Sampeyan lagi mangan permen sehat.

Asring dianjurake kanggo ngganti permen lan cookie karo cemilan sehat kayata kacang lan woh-wohan garing. Ya, padha ngemot luwih akeh nutrisi, nanging uga akeh kalori. Contone, sakepel cilik saka walnuts bobot 30 gram ngandhut 196 kkal, lan jumlah sing padha tanggal, 80 kcal.

Carane ndandani

  • Copot piring woh-wohan garing lan kacang saka papan sing penting.
  • Sadurunge njupuk cemilan sehat, ngukur porsi, nimbang lan ngitung kalori.

Ngalih menyang diet sehat lan aja nganti kesalahan lan ilusi negate kabeh efforts.