Kesalahan apa sing nggawe sampeyan ora seneng?

Kesalahan apa sing nggawe sampeyan ora seneng?

Apa sebabe kita rumangsa ora seneng

Alesan utama rasa ora puas karo urip yaiku ngganti tanggung jawab kanggo kualitase marang wong liya. Kadhangkala kepinginan banget kanggo nyenengake kabeh wong ditambahake ing iki. Akibaté, urip sampeyan ora dadi duweke, lan saben dina sampeyan rumangsa ora seneng.

Carane dadi luwih seneng

Sampeyan kudu njupuk urip menyang tangan sampeyan dhewe.

Aja ngarep-arep wong utawa apa wae sing bakal nggawe sampeyan seneng.

Ora ana sing bisa lan ora tanggung jawab kanggo kesejahteraan sampeyan. Yen sampeyan mikir yen ing sawijining dina rasa seneng mung bakal thothok-thothok lawang, siyap-siyap yen sampeyan kudu ngenteni suwe, lan urip ing pangarep-arep kasebut mesthi ora bakal seneng.

Aja nyoba nyenengake wong liya

Akeh kita nglampahi wektu lan dhuwit kanggo entuk sih saka wong-wong ing sekitar kita. Nalika kabeh urip dibangun ing kepinginan wong liya, sampeyan dadi sandera, sampeyan mandheg urip dhewe lan nggawe keputusan dhewe. Iki ora ateges sampeyan kudu lali babagan kulawarga lan kanca-kanca lan dadi egois. Nglampahi wektu karo wong sing ditresnani, ngurus wong-wong mau, nanging ora kanggo rasa seneng dhewe.

Njupuk tanggung jawab

Coba pikirake: suwene suwene ngenteni katresnan lan persetujuan saka separo kapindho, wong tuwa utawa mung kenalan? Nanging menit-menit kasebut bisa digunakake kanthi bathi kanggo awake dhewe.

Kesejahteraan sampeyan mung tanggung jawab sampeyan. Coba golek sumber rasa seneng sing mung sampeyan kontrol. Iki bisa dadi hobi sing menarik, acara sing migunani kanggo sampeyan, lan tujuan kanggo masa depan.

Jim Rohn Entrepreneur, speaker, penulis Pitu Sastranegara Sederhana kanggo Kasugihan lan Kebahagiaan.

Sampeyan kudu tanggung jawab dhewe. Kita ora bisa ngganti musim utawa kahanan, nanging kita bisa ngganti awake dhewe.

Nggawe aturan dhewe minangka cara sing paling apik kanggo urip kanthi seneng lan kepenak. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyadari yen kabeh sing sampeyan lakoni minangka pilihan pribadi sampeyan, sing ora ana hubungane karo wong-wong sing ana ing sekitar sampeyan.

Rungokake dhewe

Njupuk tanggung jawab kanggo rasa seneng sampeyan tansah medeni. Kaping pisanan, sampeyan bisa bali menyang skenario buntu lawas lan maneh kena pengaruh wong liya.

Kanggo ngerti apa sampeyan arep menyang arah sing bener utawa ora, ajeg takon dhewe papat pitakonan diagnostik:

  1. Apa sing paling penting kanggo sampeyan ing urip?
  2. Apa sampeyan nggawe keputusan tartamtu kanggo nyenengake wong liya?
  3. Apa sing luwih penting, pendapat wong liya babagan sampeyan utawa pendapat sampeyan dhewe?
  4. Apa sing paling disenengi saka rutinitas saben dina?

Pitakonan iki bakal mbantu sampeyan ngerti sepira sesambungane karo wong liya, uga hobi lan tujuan sampeyan.

Mandy Hale Pengarang Wanita Tunggal. Kepiye carane aku ngganti status "ing telusuran langgeng" dadi "gratis lan seneng", blogger.

Bahagia iku tugas batin. Aja outsource tanggung jawab kanggo kesejahteraan sampeyan.

Elinga yen sampeyan mung duwe siji urip lan sampeyan tanggung jawab kanggo kualitase. Aja wedi nggawe rasa seneng dhewe.