Kepiye carane nampa lan nglirwakake masa lalumu

Kepiye carane nampa lan nglirwakake masa lalumu

Srinivas Rao Pendhiri podcast Unmistakable Creative, penulis buku babagan kreativitas.

Aja nglawan kuciwan lan lara

Kita asring nggoleki jawaban kanggo pitakonan kita ing njaba: ing buku lan podcast, ing pelatihan lan seminar, karo mentor lan guru spiritual. Nanging iki ora tansah mbantu kanggo ngerti aspirasi, lan cepet utawa mengko sampeyan kudu katon ing dhewe.

Kanthi mengkono, kuciwane lan kenangan sing nglarani mesthi bakal muncul. Sampeyan pengin mlayu saka wong-wong mau, nanging sampeyan kudu katon ing pasuryan. Banjur sampeyan bakal sok dong mirsani paradoks kasebut: luwih akeh sampeyan berjuang karo rasa sakit, luwih akeh sampeyan menehi kekuwatan. Lan nalika sampeyan pungkasane ngeculake perjuangan iki, dadi luwih gampang.

Iki cukup angel. Kabutuhan pasrah iku nalisir kabeh sing diwulangake kanthi terus-terusan: usaha, push, tahan, menang. Nanging nalika kita nyerah, kita nemokake tentrem lan inspirasi. Lan iki ora padha karo mundur lan dadi apatis.

Lan sampeyan bisa urip sing migunani mung ing kahanan kamardikan lan ekspresi diri tanpa kabeneran. Ngerti manawa frustasi lan rasa lara minangka bagian alami saka urip. Aja wedi marang wong-wong mau. Ya, sampeyan bisa lara ati, sampeyan bisa dipecat saka proyek sampeyan, proyek kreatif sampeyan bisa gagal.

Nanging apa sing sampeyan sinau ing dalan bakal mbantu sampeyan tuwuh lan dadi wong sing beda. Siji-sijine cara kanggo ngindhari kuciwane yaiku ora njupuk risiko. Nanging bakal dadi urip sing winates banget.

Temokake Soko Apik ing Biyen

Biasane, yen kita kelingan pengalaman ala ing jaman kepungkur, kayata hubungan sing ora bisa ditindakake utawa kelangan kerja, kita fokus ing sing ala lan ora nggatekake sing apik. Kita nindakake negativitas iki karo kita, lan masa depan dadi padha karo masa lalu. Nanging yen sampeyan ngakoni apa sing kedadeyan lan sinau saka iku, kekuwatane bakal sirna.

Contone, buku swadaya menehi saran supaya sampeyan nulis sing apik babagan saben wong sing mbuwang sampeyan. Lan saran iki bisa ditrapake kanggo kahanan sing lara. Tulisake apa sing apik sing sampeyan sinau saka kahanan, apa sing sampeyan sinau, apa sing sampeyan sinau babagan sampeyan. Lan sampeyan bakal weruh manawa, sanajan lara, wong-wong ing sekitar menehi hadiah sing apik tenan.

Nalika kita nampa kahanan sing angel utawa ngeculake rasa nesu marang wong sing nglarani kita, pengalaman negatif bakal kelangan kita lan masa depan kita.

Bantuan dhewe kanggo realign

Kanthi ngeculake masa lalu, sampeyan nggawe papan kanggo masa depan sing anyar. Lan kanthi tetep negativitas lawas, sampeyan bakal bisa mbaleni kesalahan sing padha. Aku ngerti yen ing laku kabeh iki luwih angel tinimbang ing tembung. Utamane yen sampeyan lagi wae mari saka lara utawa isih nyoba ngatasi badai ing urip sampeyan dhewe. Mulane, aku bakal menehi sawetara tips sing mbantu aku:

  • Sinau bersyukur.Iki ora bakal ngrampungake kabeh masalah, nanging bakal mbantu ngganti pikiran. Sampeyan bakal sok dong mirsani bab-bab apik ing urip sing biasane njupuk kanggo diwenehake.
  • Ganti lingkungan sampeyan.Iku banget mengaruhi raos lan prilaku. Ora perlu ngobong kabeh sing ana gandhengane karo masa lalu (sanajan kadhangkala sampeyan pengin) .Ayo lingkungan sampeyan nggambarake kabeh sing sampeyan pengin dadi, lan dudu kaya sadurunge.
  • Ngomong karo terapis.Iku misale jek kula sing iki kudu rampung ing paling sapisan ing umur. Psikoterapis minangka pelatih, ora mung kanggo awak, nanging kanggo pikiran. Bisa mbantu sampeyan nemokake pola sing bola-bali ing urip sampeyan. Lan dheweke uga objektif, bisa dicritakake babagan kabeh, ngerti yen dheweke ora bakal ngadili.
  • Jaga awakmu.Nambani dhewe kanggo soko nyenengake kanggo nutup siji bab urip lan miwiti liyane. Lan ajeg njaga katentreman atine. Contone, pindhah menyang olahraga, lelungan, miwiti hobi anyar.

Mbayangno kesempatan apa sing bisa mbukak kanggo sampeyan

Saben acara duwe telung skenario:

  • Sing kita anggep.
  • Sing saiki.
  • Sing bisa uga.

Nalika kasunyatan ora cocog karo asumsi, kita bakal kesel. Kita nutup kabeh kemungkinan liyane lan nyoba kanggo nepaki pangarepan unfulfilled. Nanging, ing kahanan kaya mengkono, perlu kanggo nampa skenario katelu, kahanan sing durung mesthi. Biasane kita nggandhengake karo rasa wedi, kuatir, lan rasa wedi sing paling awon. Lan kita ora sok dong mirsani iku apik tenan sing uga bisa kelakon.

Aku elinga carane iku ketoke kanggo kula sing aku ana ing posisi elek ing syarat-syarat karir: Aku lulus saka universitas ing tengah krisis ekonomi global, ora njaluk panggonan sawise internship panas. Nanging iki sing nyurung aku kanggo miwiti apa sing bakal dadi basis podcastku.

Aku miwiti nulis minangka freelancer, nanging ing 2013 aku ditolak dening wong-wong sing aku kerjo. Aku mbebasake wektu, lan ora suwe aku nerbitake buku pisananku dhewe. Iki dadi laris, lan aku entuk tawaran saka penerbit.

Thanks kanggo acara kasebut, aku lega saka karya sing sampeyan kudu nulis babagan apa sing sampeyan ora peduli. Mesthi, ing wiwitan, giliran kaya mengkono iku mumetake lan medeni. Nanging coba deleng minangka kesempatan, dudu kerugian.