Kanggo ngganti urip sampeyan, ganti kebiasaan sampeyan

Kanggo ngganti urip sampeyan, ganti kebiasaan sampeyan

Penulis Amerika lan sejarawan William Durant ngandika: We are apa kita nindakake dina lan dina metu. Ing kasus iki, penguasaan dudu tumindak, nanging pakulinan. Iki bener ora mung skill, nanging uga ngelawan. Biasa, asil saka pakulinan biasa. Iki tegese sampeyan bisa berkembang nganti tingkat penguasaan kanthi ngganti kabiasaan sampeyan. Nanging, padha ora njamin sukses. Yen sampeyan mung nyalin kebiasaan Elon Musk, sampeyan ora bakal dadi Elon Musk nomer loro. Sampeyan kudu rampung ngganti prilaku.

Entrepreneur Darius Foroux dikirim ing blog babagan carane ngembangake lan tetep karo kabiasaan sing sampeyan butuhake.

1. Temtokake kabiasaan sing sampeyan butuhake

Kita krungu bab sawetara pakulinan migunani lan langsung mutusaké kanggo kalebu ing gesang kita. Nanging nimbang yen sampeyan pancene mbutuhake. Apa sampeyan kudu tangi jam lima esuk, mlayu utawa mangan sayuran mentah?

Muga-muga sampeyan bisa tangi esuk. Utawa mungkin sampeyan ngrasa nesu lan jengkel ing wayah esuk, lan ngrusak kabeh dina. Dadi takon dhewe apa pakulinan iki bakal nambah kualitas urip sampeyan.

Kajaba iku, kudu ana alesan sing kuat kanggo owah-owahan. Contone, sampeyan pengin maca siji buku seminggu, nanging kenapa sampeyan butuh? Apa sing bakal menehi sampeyan? Tujuan apa sing bakal mbantu sampeyan entuk? Coba iki lan pilih kabiasaan sing bakal nggawa sampeyan luwih cedhak karo asil sing dikarepake.

2. Gawea pakulinan siji-siji

Kadhangkala sampeyan pengin ngganti kabeh ing dhewe bebarengan. Sampeyan mutusake kanggo maca luwih akeh, kerja luwih produktif, mangan sehat, olahraga. Ing kasus iki, luwih becik nyuda semangat. Ngatasi akeh kabiasaan bebarengan mung bakal nggawe stres sing ora perlu kanggo sampeyan.

We overestimate dhéwé. Kita mikir bisa entuk akeh ing wektu sing cendhak. Iki ora bener. Nanging sajrone wektu sing suwe, cukup bisa ditindakake. Dadi fokus ing siji pakulinan, nguatake. Lan mung banjur nyegat sing sabanjure.

3. Aja kakehan bar

Aja nyoba ngganti kanthi cepet. Mulai cilik:

  • Mau jogging? Mulai mlaku.
  • Arep nulis buku? Tulis siji ukara.
  • Apa sampeyan pengin miwiti bisnis sampeyan dhewe? Golek paling siji pelanggan.
  • Apa sampeyan pengin maca rong buku seminggu? Miwiti kanthi siji kaca saben dina.
  • Apa sampeyan pengin nyimpen dhuwit? Aja tuku klambi sing mung nganggo sepisan.

4. Gunakake checklists

Sampeyan uga kedadeyan yen sampeyan miwiti ngembangake pakulinan anyar, nanging banjur lali. Ana akeh kahanan sing ora dikarepake ing urip. Kayane oke yen sampeyan kantun sedina utawa rong dina. Nanging iku ora sing prasaja. Yen sampeyan nglirwakake rutinitas, kabiasaan ora bakal ana. Gunakake dhaptar priksa kanggo ngelingake dhewe apa sing sampeyan tuju lan kanggo mirsani kemajuan sampeyan.

Elinga, sampeyan ngembangake kabiasaan supaya luwih apik. Priksa dhaptar mriksa saben dina. Lan ing sawijining dina, sampeyan bakal kaget kepiye owah-owahan urip amarga sawetara kabiasaan sing gampang.