Ilmuwan Jepang Ngembangake Vaksin Anti-Aging

Ilmuwan Jepang Ngembangake Vaksin Anti-Aging

Klompok riset Jepang ujar manawa lagi ngembangake vaksin anti-tuwa. Ngidini sampeyan nyingkirake sel zombie sing diarani umur lan ngrusak sel tetanggan. The Japan Times nyerat babagan iki.

Ilmuwan, sing dipimpin dening profesor Universitas Juntendo Toru Minamino, wis nemtokake protein sing ditemokake ing sel senescent ing manungsa lan tikus. Ing basis kasebut, vaksin peptida digawe sing ngaktifake sistem kekebalan manungsa lan meksa nyerang sel sing mandheg pamisah.

Tes nuduhake yen obat kasebut nyebabake produksi antibodi ing awak tikus, sing liwat sel getih putih nyerang sel tuwa ing awak. Umur rata-rata tikus laboratorium sing njupuk obat kasebut tambah 15% dibandhingake karo klompok kontrol, lan ing individu sing nandhang kaku arteri, pangurangan sing signifikan ing wilayah sing rusak ing pembuluh getih diamati.

Ora dingerteni manawa obat kasebut bakal disetujoni kanggo uji klinis manungsa. Sanajan kedadeyan kasebut, paling sethithik sawetara taun ngenteni asile.

Nanging, panemuan kasebut katon janjeni banget. Sawise kabeh, tuwa seluler ana hubungane karo akeh penyakit ing umur tuwa, kalebu Alzheimer lan Parkinson, katarak, penyakit kardiovaskular, diabetes tipe II lan kanker. Vaksin anyar bisa mbantu nggawe kemajuan sing signifikan ing perawatan.