Carane Ngunggahake Wirausaha

Carane Ngunggahake Wirausaha

Kaya sing wis dingerteni, bocah-bocah dadi kaya wong tuwane. Yen sampeyan duwe bisnis, anak sampeyan bakal dadi pengusaha nalika gedhe. Nanging sanajan ora ana sing duwe bisnis dhewe ing kulawarga sampeyan, sampeyan bisa nggawe anak-anak sikap sing bener babagan dhuwit lan cara entuk dhuwit, nyengkuyung pendekatan kreatif kanggo kerja lan njamin masa depan sing apik.

Apa sing dikandhakake wong tuwamu babagan keuangan? Mesthine dhuwit kasebut diwenehake kanggo karya sing ditindakake. Akeh wong sing nggawe sistem ganjaran kanggo anak-anake. Contone, kanggo njupuk sampah, ngresiki apartemen lan nggawe kelas ing buku harian, bocah kasebut entuk dhuwit saku.

Ngelingi ganjaran nalika isih cilik, sampeyan bakal ngerti manawa sampeyan entuk kerja sing sithik banget. Cetha yen wong tuwamu menehi panganan, nyandhang lan ngentekake luwih akeh tinimbang sing bisa ditindakake, nanging ing taun-taun awal urip, sikap marang dhuwit lan cara entuk dhuwit.

Mungkin iku worth mbenakake sistem pembayaran kanggo anak kanggo mbentuk sikap bener menyang karya lan finance ing wong?

Ing ngisor iki ana sawetara piwulang sing apik lan ala sing nggambarake hubungane antarane parenting lan sikap kerja mengko.

wulangan ala

1. Entuk bayaran kanggo wektu lan tugas

Buruh gaji ngedol wektu marang pengusaha kanggo ngrampungake tugas tartamtu. Sampeyan teka ing kantor, nindakake apa sing kudu, kanggo 8-10 jam lan njaluk mbayar kanggo iku.

Kanggo pegawe, komoditas sing didol yaiku wektu. Masalahe, sampeyan ora bisa entuk dhuwit yen sampeyan ora duwe (amarga lara utawa ciloko). Yen perusahaan wegah tuku wektu amarga ora duwe tugas sing cukup, mula sampeyan ora bakal entuk kerja apa wae bakat sampeyan.

Pengusaha adol ide lan produk. Dheweke ora dibayar kanggo wektu lan tenaga kerja, nanging kanggo ide sing digawe kanggo ngrampungake masalah lan menehi kerja. Dheweke nggawe perusahaan lan sistem sing nggawe dhuwit tanpa keterlibatan pengusaha.

Kanthi mbayar anak kanggo nindakake tugas rumah tangga, sampeyan menehi model yen penghasilan mung bisa adhedhasar wektu lan tugas, nanging ora kaya ngono.

2. Nggawe minimal

Minangka bocah, kabeh wong pengin cepet rampung supaya bisa muter. Bocah ora bangga karo apa sing wis ditindakake amarga dibayar kanggo wektu. Para wong tuwa kerep nyenyamah bocah amarga kualitas kinerja sing kurang apik, nanging bocah-bocah pengin nindakake kabeh kanthi luwih cepet, nyingkirake lan lali.

Sikap kerja iki asring ditindakake nganti diwasa: karyawan ora nyoba nindakake pakaryan kanthi apik amarga dibayar kanggo wektu, ora kasengsem ing asil. Mesthi, ora saben wong nindakake iki, nanging akeh sing nindakake.

Para pengusaha, ing sisih liya, nyoba nindakake pakaryan kanthi sabisa. Semangat kanggo bisnis lan kualitas tumindak minangka investasi ing mangsa ngarep. Ukuran penghasilane langsung gumantung kepiye carane nindakake kabeh kanthi bener.

3. Kerja dhisik, banjur seneng-seneng

Yen sampeyan entuk bayaran kanggo ngrampungake tugas, urip dipérang dadi rong bagian. Salah siji saka wong-wong mau, karya, kang wikan minangka ala perlu, lan liya, hiburan.

Nalika sampeyan mbayar anak kanggo ngresiki lan mbuwang sampah, sampeyan nggawe sikap kasebut. Saben uwong ngerti yen kanggo kabegjane wong, karya kudu nggawa kabungahan. Buruh upah, Nanging, asring banget duwe fitur iki: ngenteni kabeh minggu kanggo akhir minggu, minangka preian, lan nimbang ana dina paling awon ing minggu.

Pengusaha, paling ora sing apik, ora duwe sikap iki. Wong bisnis sejatine nggawe semangat lan ora kerja mung kanggo akhir minggu. Dheweke urip kanggo ngrampungake masalah lan nggawe kesempatan.

Dadi, ing ngisor iki ana telung pawulangan kanggo mbantu sampeyan nggedhekake anak dadi wong sengsara sing ora sregep nyambut gawe lan ngenteni dina Jumuah kabeh minggu. Yen sampeyan ngembangake semangat wirausaha ing dheweke, gambar iki bisa diganti.

Pelajaran sing apik

1. Kuwajiban ora dibayar

Tinimbang mbayar anak kanggo omah, sampeyan kudu nerangake marang dheweke yen iki mung tanggung jawab kulawarga sing tanggung jawabe. Wong tuwa uga nindakake tugas sing dibutuhake, supaya kabeh adil.

Siji-sijine kabungahan sing bakal ditampa bocah saka pakaryan omah yaiku dudu ganjaran dhuwit, nanging kepuasan amarga dheweke nindakake kanthi apik. Dheweke kudu ngerti yen tanggung jawab minangka bagean penting ing urip.

2. Dhuwit kanggo ngrampungake masalah

Kanggo ngajar anak sampeyan mikir luwih akeh lan golek cara kanggo entuk dhuwit, sampeyan bisa nerangake yen sampeyan mung bakal mbayar kanggo ngatasi masalah. Ayo dheweke nemokake ing njaba tanggung jawabe sing bisa ditindakake.

Contone, yen bocah weruh yen mobil sampeyan reged lan nawakake kanggo ngumbah, sampeyan bisa setuju kanggo mbayar layanan. Mbusak papan ing loteng utawa ing lemari saka barang-barang lawas, nindakake sawetara upgrade liyane ing omah, supaya anak sampeyan nggoleki masalah sing bisa ditanggulangi supaya bisa entuk dhuwit.

Sikap kasebut bakal mbantu dheweke nalika diwasa, amarga iki persis apa sing ditindakake para pengusaha: dheweke nemokake kesulitan utawa ora nyaman, kanggo ngilangi sampeyan bisa entuk dhuwit.

3. Bisnis gedhe mbutuhake rencana gedhe.

Bisa uga bocah, mikir babagan carane entuk dhuwit kanggo ngrampungake masalah, bakal nemokake cara kanggo nggawe dhuwit ing kabeh wektu. Iki bisa dadi bantuan biasa sing dudu bagean saka pakaryane, utawa malah ing njaba omah.

Tugas sampeyan yaiku nerangake hukum dhasar bisnis marang anak sampeyan. Kabeh iki bisa rampung ing wangun game nglipur.

Contone, sampeyan bisa ngandhani anak babagan nandur modal ing bisnis, yaiku, nerangake yen sampeyan kudu tuku bahan kanggo bisnis sampeyan. Kanggo duwe klien, dheweke butuh pariwara, lan sampeyan bisa mikirake konsep marketing bebarengan.

Yen sampeyan ana ing bisnis, sampeyan ora bakal angel ngandhani anak babagan kabeh aspek bisnis cilik. Iki bakal ngajari anak babagan perencanaan bisnis.

4. Urip iku karya lan muter ing wektu sing padha

Anak-anak seneng mbangun: dheweke wis rampung nganggo bata Lego lan prefab.

Nggunakake conto iki, bocah bisa diterangake yen implementasine proyek dhewe kaya game sing nyenengake sing bisa entuk dhuwit yen sampeyan nemokake ide sing menarik.

Mesthi, saben bocah butuh pendekatan dhewe. Pikiran ing ndhuwur mung minangka arah kanggo ngembangake sistem ganjaran sampeyan.

Elinga yen upbringing kuwi ora njamin yen anak mesthi mbukak bisnis dhewe. Nanging pendekatan kreatif babagan cara entuk lan sikap sing bener kanggo kerja mesthi bakal mbantu dheweke nalika diwasa.