Carane ngresiki langit-langit regangan supaya katon kaya anyar

Carane ngresiki langit-langit regangan supaya katon kaya anyar

Apa langit-langit regangan

Langit-langit regangan digawe saka film PVC lan kain. Sing pisanan cukup unpretentious, bisa dicuci tanpa masalah. Sing nomer loro luwih angel kanggo ngresiki, nanging isih cukup nyata. Mangkene carane nangani tantangan iki.

Carane ngresiki plafon PVC

Apa sing dibutuhake

  • Deterjen pencuci piring (utawa banyu sabun, utawa deterjen khusus kanggo ngresiki langit-langit);
  • ngepel;
  • banyu;
  • kain microfiber;
  • stepladder utawa meja sing kuat;
  • kanggo langit-langit nggilap, resik kaca utawa 50 g vodka.

Apa sing kudu kita lakoni

Nyampur sendok teh sabun cuci piring kanthi 3 liter banyu. Yen nggunakake pembersih langit-langit khusus, tindakake pandhuan ing paket kasebut.

Pigura: LOVISOVET / YouTube

Rendhem kain ing solusi lan kenceng. Kaping pisanan, coba deterjen apa wae ing sisih pinggir langit-langit: aplikasi, ninggalake 10 menit lan mbilas. Yen ora ana tandha lan coretan, mula sampeyan bisa miwiti ngumbah kabeh permukaan.

Pigura: LOVISOVET / YouTube

Ngadeg ing tangga utawa meja lan alon-alon sapu pel ing sadawane langit-langit ing sadawane tembok. Nyopir ing garis lurus, gerakan bunder bisa nyebabake garis-garis. Aja pencet ing mop: gampang banget ngrusak film langit-langit kanthi gerakan sing ora sopan.

Alon-alon wisuh langit-langit ing garis lurus, mbilas kain saka wektu kanggo wektu.

Pigura: LOVISOVET / YouTube

Yen kanvas sampeyan matte, iki pungkasane proyek. Yen nggilap, banjur ana siji langkah maneh. Njupuk resik kaca utawa nyiyapake solusi alkohol: 50 g vodka ing 0,5 liter banyu.

Pigura: LOVISOVET / YouTube

Dampen kain lan remet kanthi apik. Scrub langit-langit karo mortir kanggo mbusak tandha mop lan nambah sumorot ing lumahing.

Pigura: LOVISOVET / YouTube

Carane ngresiki langit-langit regangan kain

Amarga interlacing serat, langit-langit kain rada angel dijaga, lan reresik garing luwih cocog kanggo dheweke. Nanging yen langit-langit banget reged lan reresik udan iku indispensable, iku uga bisa rampung ing dhewe.

Carane garing ngresiki langit-langit kain

Apa sing dibutuhake

  • kain microfiber;
  • sikat karo bristles alus;
  • tangga tangga utawa meja sing kuwat.

Apa sing kudu kita lakoni

Ngadeg ing tangga tangga, lumaku nganggo kain alus ing kabeh langit-langit, goyangake bledug kanthi gerakan cendhak sing entheng, tanpa mencet. Yen rereget cilik utawa jaring laba-laba wis dibentuk ing langit-langit, ngresiki nganggo sikat alus.

Carane udan ngresiki langit-langit kain

Apa sing dibutuhake

  • Pembersih kain (biasane didol minangka aerosol utawa botol semprotan)
  • kain microfiber utawa kain tanpa serat liyane;
  • sikat alus.

Apa sing kudu kita lakoni

Waca pandhuan kanggo agen pembersih: nuansa bisa beda-beda sajrone nggunakake. Aplikasi produk menyang kain langit-langit kanthi tissue utawa, yen aerosol, semprotan ing langit-langit.

Ninggalake sawetara menit supaya produk bisa ditrapake. Copot nganggo sikat alus utawa kain lembab. Aja teles langit-langit banget, yen ora, iku bakal njupuk wektu dawa kanggo garing.

Carane mbusak reregetan saka langit-langit babagan

Yen langit-langit diwarnai mung ing siji utawa rong panggonan, mula sampeyan ora bisa ngumbah kabeh, nanging mung mbusak noda. Luwih becik netes langsung nalika isih seger.

Carane mbusak noda grease

Aplikasiake sabun cuci piring menyang kain microfiber lan gosok alon-alon nganti larut. Banjur copot prodhuk nganggo spons sing resik lan lembab lan copot area sing sampeyan kerjakake nganggo kain garing utawa andhuk kertas.

Carane ngresiki rereged bocor

Yen noda kuning tetep ing langit-langit sawise dibanjiri dening tanggane, coba gunakake bubuk cuci kanthi efek whitening. Dissolve tablespoon wêdakakêna ing liter banyu anget lan wisuh rereged, banjur lumaku liwat lumahing karo spons dicelup ing banyu resik.

Hidrogen peroksida uga bisa mbantu. Iki ditrapake nganggo spons sing lembab lan apik ing langit-langit lan banjur dikumbah nganggo rereget.

Uga, kanggo kain PVC, sampeyan bisa nggunakake amonia ing larutan sabun kanthi rasio 1: 1.

Carane mbusak noda cat

Cepet, nalika cat isih seger, copot noda nganggo kain garing. Yen cat wis garing, moisten karo sawetara tetes banyu lan sawise 5-7 menit nyoba mbusak noda. Yen ora larut karo banyu, gunakake swab katun kanggo nyemprotake noda kanthi roh putih utawa pelarut liyane, ati-ati aja nganti ndemek langit-langit kasebut. Ngilangke cat sing diencerke nganggo swab katun utawa spons liyane.

Carane mbusak noda marker

Penanda alkohol dibuwang nganggo vodka utawa banyu sabun kanthi tambahan alkohol. Marker adhedhasar banyu bisa dicuci nganggo banyu sabun biasa.

Carane mbusak rereged ketchup

Ngilangke sembarang noda seger nganggo spons lembab. Cuci jejak sing isih ana nganggo deterjen cuci piring lan mbilas nganggo banyu sing resik. Yen noda wis lawas, gunakake awu soda sing diencerke karo banyu lan ninggalake menit 10. Ngilangke nganggo kain microfiber.

Apa ora bisa sakabeheng langit-langit babagan

Kanvas sing digawe langit-langit gampang rusak, mula kudu ati-ati nalika nangani. Copot dering utawa nganggo sarung tangan karet sadurunge ngresiki. Langit-langit regangan ora bisa diresiki:

  • aseton, asam lan pelarut agresif liyane;
  • banyu panas banget;
  • abrasive lan spons hard.

Apa sing kudu ditindakake kanggo ngumbah langit-langit regangan minangka arang sabisa

  • Gunakake kain microfiber kanggo ngilangke bledug lan rereget cahya saka langit-langit saben sawetara sasi.
  • Sadurunge nginstal langit-langit babagan, priksa kondisi pipa: noda bocor angel dibusak.
  • Luwih becik ora ngrokok ing kamar, yen langit-langit bakal dadi kuning.
  • Yen jaring labah-labah wis kawangun ing pojok, aja nggunakake vakum luwih resik kanggo ngresiki, nanging pel karo gombal resik.
  • Sawise langit-langit diwarnai, usap langsung nalika noda isih seger.
  • Sampeyan kudu nggawe kain regangan ing jedhing mung yen sampeyan duwe hood sing apik, yen ora bisa dadi lembab lan diwarnai.