Carane ngatasi procrastination ing 5 menit

Carane ngatasi procrastination ing 5 menit

Apa aturane

Kadhangkala kita kabeh ora bisa nindakake bisnis. Kevin Systrom, kepala Instagram, uga ngadhepi masalah iki. Kanggo kahanan kaya mengkono, dheweke ngembangake aturan limang menit.

Apa iku bisa

Procrastination biasane dipicu dening rasa wedi utawa konflik, ujare Christine Li, psikolog klinis sing duwe spesialisasi ing procrastination. Sanajan kita pengin ngrampungake, rasa wedi yen gagal, kritik, utawa stres meksa kita berjuang karo awake dhewe. Kita ora pengin wedi kita kelakon. Konflik kaya mengkono katon ora bisa diwiwiti, sambung Lee. Iki nerangake sebabe kita kadang procrastinate, sanajan ora ana gunane.

Aturan limang menit mbebasake kita. Iku misale jek sing bisa terjun menyang project kanggo sawetara wektu lan bali munggah ing sembarang wayahe.

Sampeyan isih duwe hak kanggo nimbang maneh kaputusan ing limang menit. Iku menehi rasa kontrol liwat kahanan. Kayane sampeyan mutusake dhewe, tinimbang ngalami tekanan saka njaba.

Julia Moeller minangka Psikolog Pembelajaran ing Universitas Yale

Aturan liyane limang menit nyuda biaya aktivitas. Contone, emosional (wedi, kuatir), alternatif (apa sing sampeyan kangen karo bisnis iki), energi (sepira ngremenake). Motivasi kanggo nindakake bisnis mundhak nalika biaya nyuda.

Napa kita terus kerja sawise menit pisanan

Kapercayan kita babagan carane mumetake tugas asring salah. Sawise miwiti bisnis, biasane kita rumangsa luwih positif tinimbang sing dikarepake.

Contone, peneliti mbandhingake Do Girls Really Experience More Anxiety in Mathematics? pangarepan lan kinerja nyata siswa. Siswa wadon ngrasa yen matematika luwih elek tinimbang kanca kelas lanang. Nanging beda jender ilang nalika para panaliti ngevaluasi kemampuan lan kuatir kabeh siswa ing tes matematika. Pandangan siswa ora dikonfirmasi. Perasaan nalika tes ora cocog karo pangarepan negatif.

Ora mung tugas kasebut dadi kurang nyenengake. Sawise kita miwiti kerja, kita asring nemokake awake dhewe ing negara aliran. Ing kono, kita nyemplungake awake dhewe ing bisnis lan lali babagan kabeh sing ana ing saubengé. Wektu mlayu liwat. Nanging luwih kerep tinimbang ora, kita nyemplungake nalika kita melu masalah sing rumit. Contone, meksa nindakake perkara sabisa-bisa mung limang menit. Nanging malah tugas rutin kayata ngumbah piring utawa mriksa ejaan ing teks bisa dicelupake ing aliran kasebut.

Sawise limang menit, proyek gedhe isih gedhe. Nanging yen sampeyan wis liwat ambang pisanan, wegah kanggo miwiti, iku mandheg kroso akeh banget.