Carane Dadi Penulis: 50 Tips saka Artis sing Diakoni

Carane Dadi Penulis: 50 Tips saka Artis sing Diakoni

George Orwell

politicsslashletters.live

Penulis lan publicist Inggris. Penulis dystopia 1984 lan crita satir Animal Farm, sing ngritik masyarakat totalitarian. Dheweke urip lan kerja ing abad XX.

  1. Aja nggunakake metafora, perbandingan, utawa frasa liyane sing asring sampeyan deleng ing kertas.
  2. Aja nggunakake tembung sing dawa supaya sampeyan bisa lolos nganggo tembung sing cendhak.
  3. Yen sampeyan bisa mbuwang tembung, tansah nyingkirake.
  4. Aja nggunakake swara pasif yen sampeyan bisa nggunakake swara aktif.
  5. Aja nggunakake tembung silihan, istilah ilmiah utawa profesional yen bisa diganti nganggo kosakata saka basa padinan.
  6. Luwih becik nglanggar aturan kasebut tinimbang nulis kanthi terang-terangan barbar.

Kurt Vonnegut

devorbacutine.eu

Salah sawijining penulis Amerika paling berpengaruh ing abad pungkasan. Akeh karya Vonnegut, kayata Titan's Sirens lan Cat's Cradle, wis dadi klasik fiksi kamanungsan.

  1. Gunakake wektu wong liyo lengkap ing cara sing ora aran kaya sampah wektu.
  2. Menehi maca ing paling siji pahlawan sing arep kanggo ROOT nyawa.
  3. Saben karakter kudu pengin soko, sanajan mung segelas banyu.
  4. Saben ukara kudu dadi salah siji saka rong tujuan: kanggo mbukak pahlawan utawa kanggo nerusake acara.
  5. Mulai minangka cedhak pungkasan sabisa.
  6. Dadi sadis. Minangka lucu lan lugu minangka protagonis sampeyan, nambani wong-wong mau nggegirisi: sing maca kudu ndeleng apa sing digawe.
  7. Tulis kanggo nyenengake mung siji wong. Yen sampeyan mbukak jendhela lan nggawe, supaya bisa ngomong, tresna karo kabeh jagad, crita sampeyan bakal kena radhang paru-paru.

Michael Moorcock

Penulis Inggris kontemporer, banget populer karo penggemar fantasi. Karya utama Moorcock, siklus multivolume babagan Elric of Melnibone.

  1. Aku nyilih aturan pisanan saka Terence Hanbury White, penulis The Sword in the Stone lan buku liyane babagan King Arthur. Iku kaya mangkene: maca. Maca kabeh sing ana ing tangan. Aku tansah maringi pitutur marang wong-wong sing pengin nulis fantasi utawa fiksi ilmiah utawa novel roman supaya mandheg maca genre kasebut lan ngatasi kabeh liyane, saka John Bunyan nganti Antonia Bayette.
  2. Temokake pengarang sing sampeyan kagumi (Konrad dadi mine) lan salin crita lan karakter kanggo crita sampeyan dhewe. Dadi seniman sing niru master kanggo sinau nglukis.
  3. Yen sampeyan nulis prosa adhedhasar crita, kenalake paraga utama lan tema utama ing katelu pisanan. Sampeyan bisa nelpon iku introduksi.
  4. Ngembangake tema lan karakter ing katelu kapindho, pangembangan karya.
  5. Topik lengkap, mbukak rahasia lan liya-liyane ing katelu pungkasan, denouement.
  6. Yen bisa, ngiringi kenalan karo pahlawan lan filosofi kanthi macem-macem tumindak. Iki mbantu njaga ketegangan sing dramatis.
  7. Wortel lan Stick: Pahlawan kudu dioyak (dening obsesi utawa penjahat) lan dioyak (gagasan, obyek, kapribaden, rahasia).

Henry Miller

flavorwire.com

Penulis Amerika ing abad kaping 20. Dheweke dadi misuwur amarga karya-karya skandal ing jamane minangka Tropic of Cancer, Tropic of Capricorn lan Black Spring.

  1. Gawea siji perkara nganti rampung.
  2. Aja gugup. Makarya kanthi tenang lan bungah, apa wae sing ditindakake.
  3. Tumindak miturut rencana, dudu swasana ati. Mungkasi ing wektu sing wis ditemtokake.
  4. Nalika sampeyan ora bisa nggawe, kerja.
  5. Semen sethithik saben dina tinimbang nambah pupuk anyar.
  6. Tetep manungsa! Ketemu wong, ngunjungi macem-macem panggonan, ngombe yen sampeyan seneng.
  7. Aja dadi jaran draf! Mung nyambut gawe kanthi seneng.
  8. Mangkat saka rencana yen perlu, nanging bali menyang dina sabanjure. Fokus. Beton. Ngilangi.
  9. Lali buku sing arep ditulis. Mikir mung sing sampeyan tulis.
  10. Tulis cepet lan tansah. Nggambar, musik, kanca, film, kabeh iki sawise kerja.

Neil Gaiman

www.paperbackparis.com

Salah sawijining panulis fiksi ilmiah sing paling misuwur ing jaman kita. Saka ngisor pena dheweke teka karya kayata American Gods lan Stardust. Nanging, ora mung wong-wong mau padha syuting.

  1. Tulis.
  2. Tambah tembung demi tembung. Temokake tembung sing bener, tulisen.
  3. Rampungake apa sing sampeyan tulis. Punapa mawon biaya, tindakake liwat apa sampeyan miwiti.
  4. Sisihake cathetan sampeyan. Maca kaya sing sampeyan lakoni sepisanan. Tampilake karya sampeyan marang kanca-kanca sing seneng karo sing padha lan pendapat sing sampeyan hormati.
  5. Elinga, nalika wong ngomong ana sing salah utawa ora bisa digunakake, dheweke meh mesthi bener. Nalika nerangake apa sing salah lan carane ndandani, meh mesthi salah.
  6. Mbenerake kesalahane. Elinga, sampeyan kudu ninggalake proyek sadurunge sampurna lan miwiti sing sabanjure. Ngudi kaluhuran iku ngudi cakrawala. Ngalih.
  7. Ngguyu karo leluconmu.
  8. Aturan utama nulis yaiku: Yen sampeyan nggawe kanthi kapercayan sing cukup, sampeyan bisa nindakake apa wae. Uga bisa dadi aturan kanggo kabeh urip. Nanging paling apik kanggo nulis.

Anton Chekhov

moiarussia.ru

Master prosa cekak lan klasik sastra Rusia sing meh ora mbutuhake introduksi.

  1. Dianggep yen penulis, saliyane kemampuan mental biasa, kudu duwe pengalaman ing mburi. Ragad paling dhuwur ditampa dening wong sing wis ngliwati pipa geni, banyu lan tembaga, sing paling murah, alam sing utuh lan ora rusak.
  2. Dadi panulis ora angel. Ora ana wong aneh sing ora bakal nemokake sing cocog kanggo awake dhewe, lan ora ana omong kosong sing ora bakal nemokake maca sing cocog. Lan mulane, aja isin ... Sijine kertas ing ngarep sampeyan, njupuk pena ing tangan sampeyan lan, ngganggu pikiran sing ditawan, nulis.
  3. Pancen angel banget dadi penulis sing diterbitake lan diwaca. Kanggo iki: kudu bener-bener melek lan duwe bakat sing ukurane sethithik sebutir lentil. Tanpa bakat gedhe, dalan lan cilik.
  4. Yen sampeyan pengin nulis, banjur tindakake. Pilih topik dhisik. Kene sampeyan diwenehi kamardikan lengkap. Sampeyan bisa nggunakake arbitrariness lan malah arbitrariness. Nanging, supaya ora mbukak Amerika kaping pindho lan ora nemokke bubuk mesiu maneh, nyingkiri sing wis suwe.
  5. Ngeculake imajinasi sampeyan, nyekel tangan sampeyan. Aja nganti dheweke nguber nomer baris. Sing luwih cendhek lan kurang asring sampeyan nulis, luwih asring sampeyan diterbitake. Brevity ora ngrusak prakara babar pisan. A elastis sing digawe dowo mbusak potlot ora luwih apik tinimbang sing unstretched.

Zadie Smith

www.reduxpictures.com

Penulis Inggris kontemporer, penulis paling laris White Teeth, Autograph Collector, lan On Beauty.

  1. Yen sampeyan isih bocah, priksa manawa sampeyan maca akeh. Nglampahi liyane wektu ing iki saka ing tindakan liya.
  2. Yen sampeyan wis diwasa, coba maca karya sampeyan kaya wong liya. Utawa luwih apik, kepiye mungsuh sampeyan bakal maca.
  3. Aja ngangkat panggilan sampeyan. Sampeyan bisa nulis ukara sing apik utawa ora. Ora ana cara urip minangka penulis. Sing penting yaiku apa sing sampeyan tinggalake ing kaca kasebut.
  4. Njupuk istirahat substansial antarane nulis lan nyunting.
  5. Tulis ing komputer sing ora nyambung menyang Internet.
  6. Nglindhungi wektu lan papan kerja. Malah saka wong sing paling penting kanggo sampeyan.
  7. Aja bingung kamulyan lan prestasi.