Cara ngatasi alergi tanpa obat

Cara ngatasi alergi tanpa obat

Ayo langsung jelasake: ora saben alergi bisa diatasi tanpa obat lan bantuan dokter.

Yen reaksi alergi mengaruhi saluran pernapasan utawa berkembang banget, nyebabake bengkak, abang, gatal lan efek liyane ing awak, hubungi ambulans utawa hubungi klinik sanalika bisa. Anafilaksis, yaiku, alergi sing abot, bisa mateni lan mbutuhake perhatian medis langsung. Nyana yen sampeyan bakal ngatasi kondisi iki tanpa spesialis paling ora tanggung jawab.

Kajaba iku, sampeyan ora bisa nolak obat yen diwènèhaké kanggo sampeyan dening alergi.

Nanging yen alergi dumadi mung saka wektu kanggo wektu lan diwatesi kanggo ora nyenengake, nanging gejala aman, wahing, irung runny, mata lan irung reddened, lacrimation, reaksi kulit, sampeyan bisa nyoba kanggo tame tanpa obatan.

Tembung kunci ing kene yaiku nyoba. Obat adhedhasar bukti ora menehi jaminan yen sarana non-obat mesthi bakal mbantu. Nanging, dheweke ngarep-arep.

1. Netepake pemicu lan nyingkiri

Alergi minangka reaksi berlebihan sistem kekebalan marang siji utawa iritasi liyane sing wis mlebu ing awak. Irritant kuwi bisa, contone, serbuk sari saka wit lan tetanduran. Yen mangkono, dheweke ngomong babagan demam hay.

Pemicu, yaiku, zat sing nyebabake reaksi alergi, uga bledug omah lan tungau sing manggon ing kono, ketombe lan idu pets, jamur, panganan, lan komponen obat-obatan.

Coba goleki apa sing nggawe sampeyan wahing lan nangis. Ing investigasi sampeyan, sampeyan bisa fokus ing musim lan sepira kerepe gejala kasebut katon. Contone, yen alergi dumadi ing musim semi, pungkasan mangsa panas utawa awal musim gugur, lan ing wektu liyane sampeyan manggon kanthi tenang, kemungkinan kasebut minangka demam. Yen ana reaksi salabetipun ing saindhenging taun, bisa uga amarga bledug omah, jamur, kontak karo kewan, utawa soko sampeyan mangan.

Cara paling apik kanggo ndeteksi pemicu yaiku tes alergen.

Sawise sampeyan ngenali irritant, coba nyingkiri. Iki mung bisa nglindhungi sampeyan saka alergi.

2. Coba supaya ora alergi salib

Alergi silang yaiku nalika reaksi menyang alergen siji saya tambah amarga reaksi liyane.

Contone, alergi kanggo serbuk sari birch bisa tambah dening Florin-Dan Popescu. Cross-reaktivitas antarane aeroallergens lan alergen pangan / World Journal of Methodology, yen sampeyan mangan apel. Ing serbuk sari wormwood yen mambu chamomile. Ing wulu kucing (ing rasa partikel kulit kucing lan idu) yen sampeyan mangan daging babi.

Yen sampeyan ngerti alergen sampeyan, guneman dhokter sampeyan babagan risiko alergi silang. Sampeyan bisa uga kudu ngindhari ora mung irritant langsung, nanging uga sawetara panganan utawa tanduran sing katon ora resik.

3. Mangan luwih akeh bawang lan bawang putih

Sayuran iki ngemot akeh quercitin, antioksidan, sing, miturut sawetara sumber, Jiri Mlcek, Tunde Jurikova, Sona Skrovankova, Jiri Sochor. Quercetin lan Respon Kekebalan Anti-Alergi / Molekul, nyegah pelepasan histamin. Iki minangka jeneng bahan kimia khusus sing tanggung jawab kanggo pangembangan reaksi alergi.

Coba tambahake bawang lan bawang putih ing panganan sampeyan. Mbok menawa iku bakal dadi kawilujenganmu. Nanging dudu kasunyatan: sinau babagan efektifitas isih durung cukup.

Ya, njupuk suplemen quercetin dudu solusi. Ing wangun iki, sifat anti-alergi antioksidan dikurangi kanthi nyata.

Dean Mitchell MD, alergi, menehi komentar babagan Good Housekeeping.

Aku mung entuk manfaat minimal saka obat kasebut.

4. Coba butterbur

Uji coba acak cilik dening Andreas Schapowal. Uji coba kontrol acak saka butterbur lan cetirizine kanggo ngobati rhinitis alergi musiman / BMJ wis nuduhake yen ekstrak butterbur efektif kaya antihistamin sing over-the-counter. Paling ora nglawan rhinitis alergi.

Bener, mung 131 wong sing melu sinau. Iki, saka sudut pandang obat adhedhasar bukti, isih ora cukup kanggo kesimpulan sing ora jelas babagan efektifitas butterbur.

Butterbur / NCCIH ora duwe bukti yen ekstrak oyod grumbulan lan godhong bisa mbantu reaksi alergi kulit lan asma. Nanging ana bukti yen butterbur bisa dadi beracun kanggo ati lan nyebabake sawetara reaksi salabetipun: saka belching, sirah lan diare kanggo reaksi alergi salib ing wong sing sensitif serbuk sari saka ragweed, krisan, marigolds lan chamomiles.

Mulane, sadurunge nyobi karo suplemen, mesthine kudu ngomong karo dhokter sampeyan, paling ora ahli terapi.

5. Tambah rosemary kanggo pangan

One small study by Majid Mirsadraei, Afsaneh Tavakoli, Sakineh Ghaffari. Efek ekstrak rosemary lan platanus ing subyek asma sing tahan kanggo perawatan tradisional / European Respiratory Journal wis nuduhake yen njupuk ekstrak rosemary bisa nyuda gejala asma sing ora nyenengake sing angel diobati, kalebu alergi. Peserta ing eksperimen kasebut nyatakake yen dheweke wiwit batuk kurang, meh nyingkirake wheezing ing dada lan sekresi sputum obsesif.

Nanging, riset luwih akeh dibutuhake kanggo nyimpulake yen rosemary minangka anti-alergi.

6. Lan kunir

Rempah iki crita sing padha karo butterbur lan rosemary.

Ing 2016, studi pilot ditindakake dening Sihai Wu, Dajiang Xiao. Efek curcumin ing gejala irung lan aliran udara ing pasien karo rhinitis alergi perennial / Annals of Alergi, Asma lan Imunologi kanthi partisipasi 241 wong sing nandhang rhinitis alergi. Dheweke nemokake manawa wong-wong sing njupuk suplemen kunyit sajrone rong wulan wis nyuda gejala. Utamane, wong-wong ngomong yen irunge nasal meh ilang.

Nanging, ana riset cilik babagan sifat antialergi kunyit.

7. Lan jahe uga

Ekstrak jahe (500 mg saben dina) wis kabukten efektif nglawan rhinitis alergi kaya antihistamin sing ora bisa didol. Paling ora ana siji studi dening Rodsarin Yamprasert, Waipoj Chanvimalueng, Nichamon Mukkasombut, lan Arunporn Itharat. Ekstrak jahe versus Loratadine ing perawatan rhinitis alergi: uji coba sing dikontrol kanthi acak / BMC Complementary Medicine and Therapies, konfirmasi kasunyatan iki.

Sawijining dina ilmu bakal ngumpulake jumlah data sing cukup babagan subyek iki lan, mbok menawa, jahe bakal ngganti pil. Nanging ora saiki.