Cara nemtokake kekerasan banyu ing omah

Cara nemtokake kekerasan banyu ing omah

Hardness ing Drinking-banyu diarani hard. Dokumen latar mburi pangembangan Pedoman WHO kanggo Kualitas Banyu Ngombé / banyu WHO kanthi kandungan uyah mineral sing dhuwur, utamane kalsium lan magnesium. Uyah gampang endapan lan mbentuk plak.

Pembentukan iki nggawe angel kanggo piranti rumah tangga, kayata mesin cuci piring utawa mesin cuci, bisa digunakake lan bisa uga rusak. Lan amarga iku, bathtubs salju putih lan sinks cepet dadi kuning, lan lumahing Chrome-dilapisi mixers ditutupi karo noda ala.

Cara sing paling dipercaya kanggo mangerteni carane banyu hard mili saka tap sampeyan yaiku ngirim tabung sampel cairan kanggo tes laboratorium. Sampeyan bisa ngerteni alamat laboratorium ing layanan rujukan saka divisi Vodokanal regional sampeyan.

Nanging atose banyu uga ditemtokake kanthi mandiri. Ing ngisor iki ana papat cara sing cepet lan gampang kanggo nindakake.

1. Coba strip tes

Apa sing dibutuhake

  • Strip tes kanggo nemtokake kekerasan banyu. Sampeyan bisa tuku ing toko pet lan pengecer peralatan. Utawa, strip kanggo nemtokake tingkat asam-basa (pH) saka cairan.
  • cangkir.

Apa sing kudu ditindakake

Tuangake banyu sing pengin diukur kekerasane menyang gelas. Celupake strip tes kertas kanthi kothak reagen ing cairan kasebut.

Pigura: @ Just Sidorov / YouTube

Copot Strip lan ngenteni babagan menit (durasi pas dituduhake ing pandhuan). Ing pangaruh uyah mineral, reaksi kimia diwiwiti lan warna kothak tes bakal ganti.

Pigura: @ Just Sidorov / YouTube

Kanggo nemtokake kekerasan banyu, mbandhingake warna ing jendela indikator karo sampel ing instruksi.

Yen sampeyan nggunakake jalur pH, elinga aturan umum: banyu sing luwih angel, luwih alkalin, yaiku, nilai pH sing luwih dhuwur. Minangka aturan, banyu alus duwe pH kurang saka 7, banyu atos ing ndhuwur Tingkat pH ing Banyu Ngombé / ATS Lingkungan 8,5.

2. Tuku meter uyah

Gadget iki duwe rong elektroda sing kudu dicelupake ing banyu. Elektroda nggawe aliran elektron lan ngrekam konduktivitas listrik saka cairan, sing ana hubungane karo jumlah uyah magnesium lan kalsium.

Pigura: @Sergey MW / YouTube

Apa sing dibutuhake

  • Saline meter.
  • Gelas utawa wadhah liyane.

Apa sing kudu ditindakake

Tuangake banyu, kekerasan sing pengin diukur, menyang gelas, lan mudhunake elektroda meter uyah.

Piranti kasebut bakal ngowahi konduktivitas listrik saka cairan dadi unit kekerasan banyu sing ditampa ing negara tartamtu, lan nuduhake asil ing layar.

Ing Federasi Rusia, unit pangukuran yaiku derajat kekerasan (° F), sing uga 1 mg-eq / l. Meter uyah sing disertifikasi ing Federasi Rusia bisa digunakake ing sistem iki.

Kekerasan banyu dianggep atos. Banyu alus. Banyu atos. Konversi unit (derajat) kekerasan banyu. Standar kekerasan banyu. Tabel saka nilai atose banyu. Banyu softening. Carane mbusak atose banyu / Engineering Handbook. Tabel DPVA.ru banyu kanthi indikator luwih saka 10 ° J. Nilai saka 2 nganti 10 ° W cocog karo banyu hard medium.

3. Gunakake sabun umbah-umbah

Cara iki adhedhasar salah siji fitur tombol banyu hard: Atose ing Drinking-banyu kurang. Dokumen latar mburi kanggo pangembangan Pedoman WHO kanggo Kualitas Banyu Ngombé / lathers WHO diprodhuksi. Bakal mbutuhake eksperimen kimia cilik.

Apa sing dibutuhake

  • Sabun umbah-umbah.
  • grater.
  • Timbangan pawon elektronik.
  • sendok teh.
  • Banyu suling. Sampeyan bisa tuku ing toko hardware utawa stasiun gas.
  • Tumbler.
  • Panguwasa.
  • Gelas ukur kanthi kapasitas 1 liter utawa jar liter.

Apa sing kudu ditindakake

Parut sethithik sabun cuci ing grater lan ukur persis 1 g ing timbangan.

Pigura: @Sergey MW / YouTube

Selehake sabun ing kaca lan tambahake 3-4 sendok teh banyu suling sing digawe panas. Alon-alon, supaya ora mbentuk akeh umpluk, aduk nganti rampung larut.

Banjur, kanthi nggunakake panguasa, tambahake banyu sing disuling nganti dhuwur (ing milimeter) padha karo persentase asam lemak ing sabun. Contone, yen sampeyan njupuk sabun standar kanthi label 72%, dhuwure banyu ing kaca kudu 72 mm. Elinga yen panci kaca uga nduweni kekandelan tartamtu, mula ngukur kolom banyu saka ngisor, ora saka permukaan meja.

Gambar: @Sergey MW / YouTube

Nglakoake solusi sabun maneh alon-alon. Copot busa alon-alon yen wis dibentuk. Saiki ana akeh sabun ing saben sentimeter kolom banyu kanggo ngiket kabeh uyah kekerasan ing 1 liter banyu suling, yen konsentrasi 1 ° dH (gelar kekerasan Jerman).

Tuangake 0,5 liter banyu adhem menyang gelas ukur utawa jar. Tuangake solusi sabun menyang wadhah kanthi aliran tipis lan aduk alon-alon nganti sampeyan ngelingi yen umpluk putih sing stabil wis dibentuk ing permukaan cairan. Penampilan kasebut tegese sabun wis rampung ngiket uyah kekerasan.

Gambar: @Sergey MW / YouTube

Ukur dhuwure larutan sabun sing isih ana ing gelas banjur kurangi saka dhuwur asline. Supaya sampeyan ngerti carane akeh sentimeter solusi diwutahake menyang wadhah ukuran.

Saben centimeter saka solusi sing diwutahake kaiket jumlah uyah atose sing cocog karo 2 ° dH ing setengah liter banyu tunyuk. Iki tegese yen, contone, 6 cm saka solusi kudu diwutahake metu kanggo nggawe umpluk, atose banyu tap punika 12 ° dH.

Kanggo ngowahi derajat Jerman dadi sing digunakake ing Federasi Rusia, sampeyan bisa nggunakake kalkulator online kalkulator kekerasan banyu / Mosvodokanal ing situs web Mosvodokanal. 12 ° dH = 4,3 ° F, sing cocog karo banyu hard medium.

4. Gunakake pangilon

Cara iki bakal ngidini sampeyan kanggo guess carane hard banyu mili saka tunyuk. Nanging ora bakal menehi makna tartamtu.

Apa sing dibutuhake

  • Pangilon.
  • Pipet.
  • Banyu sing disuling utawa digodhog.

Apa sing kudu ditindakake

Nggunakake pipette, aplikasi tetes banyu sing disuling lan tunyuk menyang permukaan pangilon horisontal. Ngenteni cairan kanggo nguap. Banjur analisa rong bintik kanthi endapan sing isih ana ing kaca.

Sing luwih jenuh endapan saka banyu taps, luwih beda karo jejak banyu suling sing meh ora katon, sing luwih dhuwur kekerasane.