Cara mbusak tinta saka sandhangan: 8 cara sing prasaja lan efektif

Cara mbusak tinta saka sandhangan: 8 cara sing prasaja lan efektif

Apa sampeyan kudu ngerti sadurunge miwiti ngumbah

  • Cara sing paling gampang lan paling efektif kanggo ngilangi noda tinta yaiku njupuk barang sing diwarnai menyang pembersih garing. Ora bakal murah, mula pilihan iki mung ditrapake ing kasus sandhangan sing digawe saka bahan sing alus lan larang.
  • Aja overstretch karo ngumbah. Noda sing luwih seger, luwih gampang diilangi. Yen tinta wis dipangan menyang kain, ora mung domestik, nanging uga cara profesional nggunakake reagen kimia bisa uga ora daya.
  • Yen bisa, gunakake agen pembersih sing kasedhiya kanthi komersial sing nyatakake ing label bisa mbusak tinta. Preparat kasebut duwe komposisi kimia sing dipilih khusus sing paling efektif nglawan jejak saka pulpen.
  • Sadurunge nglebokake produk kasebut menyang noda, coba coba ing area sandhangan sing ora katon, kayata jahitan utawa ing lengen ing njero sandhangan. Iki bakal njamin warna lan tekstur kain ora kena pengaruh.
  • Yen cara sing sampeyan pilih ora bisa, pindhah menyang cara sabanjure.

Carane mbusak tinta karo noda remover

Apa sing dibutuhake

  • Penghilang noda sing dituku ing toko utawa sabun Antipyatin.
  • Sabun umbah-umbah.
  • Banyu adhem.
  • Panggul cilik.

Apa sing kudu ditindakake

Aplikasiake panghilang noda menyang tandha tinta utawa gosok kaya sing diarahake ing pandhuan kanggo produk sing dipilih. Ninggalake nganti 5-10 menit. Banjur wisuh karo banyu adhem. Copot noda sing isih ana nganggo sabun cuci.

Carane mbusak tinta nganggo susu

Apa sing dibutuhake

  • susu.
  • Pad katun.
  • Banyu suhu kamar.
  • Panggul cilik.
  • wêdakakêna ngumbah.

Apa sing kudu ditindakake

Gunakake pad katun kanggo nyebar susu kanthi akeh ing tandha bolpoin. Ninggalake nganti 20-30 menit. Kanggo efek sing luwih gedhe, sawetara ibu rumah tangga nyaranake rendhem noda ing susu nganti pirang-pirang jam, utawa malah sewengi.

Yen tinta durung ilang, sampeyan bisa nggosok kain kanthi entheng. Banjur ngumbah sandhangan nganggo wêdakakêna.

Carane mbusak tinta nganggo asam sitrat

Apa sing dibutuhake

  • Jus lemon seger utawa asam sitrat panganan.
  • Banyu suhu kamar.
  • Panggul cilik.
  • Bantalan katun.
  • Cuka.

Apa sing kudu ditindakake

Cuci area sandhangan sing diwarnai nganggo bolpoin ing banyu. Banjur rendhem pad katun ing jus lemon utawa larutan asam sitrat (setengah sendok teh kristal ing setengah gelas banyu anget, aduk sak tenane) lan alon-alon gosok kain lembab.

Stills: @NINEL, toko outerwear / YouTube

Cuci asam karo banyu, gosok wilayah kasebut nganggo cuka lan mbilas maneh kanthi sak tenane.

Carane mbusak tinta karo rubbing alkohol

Apa sing dibutuhake

  • Amonium utawa alkohol medis.
  • Bantalan katun.
  • banyu anget.
  • Panggul cilik.

Apa sing kudu ditindakake

Tuangake alkohol gosok ing noda tinta. Kanggo nembus cairan luwih jero, celupake bal katun ing alkohol lan pencet solusi kasebut menyang kain kaping pirang-pirang. Ninggalake nganti 20-30 menit.

Banjur, kanthi ati-ati lan sregep ngilangke noda maneh nganggo pad katun sing dibasahi alkohol. Sampeyan bisa uga kudu ngganti kanggo ngresiki kaping pindho.

Carane mbusak tinta nganggo bubuk mustar

Yen sampeyan pengin nyoba cara iki, sampeyan kudu ngerti manawa mustar bisa noda kain. Mulane, aja nyoba nganggo sandhangan salju putih utawa jeroan – luwih becik milih pilihan reresik sing beda kanggo dheweke.

Apa sing dibutuhake

  • Wêdakakêna mustar.
  • banyu.
  • Wadhah cilik, kayata piring jero.
  • Sikat untu lawas.

Apa sing kudu ditindakake

Godhok wêdakakêna mustar ing banyu sethithik nganti dadi lembek.

Nggunakake sikat untu, lebokake campuran kasebut menyang tandha bolpoin. Aja gosok!

Bingkai: @ Kabeh babagan mesin cuci lan peralatan rumah tangga / YouTube

Ninggalake mustar nganti 15 menit. Banjur gosok nganggo sikat untu kira-kira sak menit lan mbilas kain kanthi sak tenane. Malah bintik gedhe ilang sawise perawatan kasebut.

Bingkai: @ Kabeh babagan mesin cuci lan peralatan rumah tangga / YouTube

Carane mbusak tinta karo baking soda lan cuka

Apa sing dibutuhake

  • Baking soda.
  • Cuka.
  • banyu panas.
  • Sikat untu.
  • Sabun umbah-umbah.

Apa sing kudu ditindakake

Siapke solusi reresik: nambah saperangan saka irungnya saka cuka lan sendok teh saka baking soda kanggo setengah kaca saka banyu, lan aduk. Aplikasiake campuran sizzling menyang noda.

Bingkai: @ Kabeh babagan mesin cuci lan peralatan rumah tangga / YouTube

Ninggalake nganti 15 menit. Banjur gosok rereged kanthi sikat untu lan mbilas kain nganggo banyu sing resik.

Yen tandha pulpen isih katon, wisuh nganggo sabun cuci.

Cara ngilangke tinta nganggo gliserin

Apa sing dibutuhake

  • Apotek gliserin.
  • Sikat untu.
  • banyu anget.
  • wêdakakêna ngumbah.
  • Panggul cilik.

Apa sing kudu ditindakake

Nggunakake sikat untu, aplikasi gliserin ing noda tinta. Nalika diserep, nyelehake kain ing larutan pembersih (saperangan liter banyu saben sendok bubuk) lan ninggalake nganti 30 menit. Noda ora bakal ilang, nanging bakal dadi pucet.

Banjur wisuh sandhangan ing larutan deterjen sing padha lan mbilas kanthi banyu sing resik.

Carane mbusak tinta nganggo busa cukur

Apa sing dibutuhake

  • Busa cukur.
  • banyu anget.
  • Panggul cilik.

Apa sing kudu ditindakake

Remet busa cukur menyang area sing reged. Enteni nganti mapan. Banjur gosok noda kanthi apik nganggo tangan lan mbilas nganggo banyu sing resik.