Cara mbusak reregetan berminyak saka sandhangan: 8 cara kerja

Cara mbusak reregetan berminyak saka sandhangan: 8 cara kerja

Apa sampeyan kudu nimbang

  • Kabeh cara sing diterangake mbantu ngatasi noda berminyak. Nanging yen sampeyan isih wedi njupuk risiko, luwih becik njupuk barang kasebut menyang dry cleaner.
  • Noda seger luwih gampang diilangi tinimbang sing lawas. Mulane, aja telat karo iki.
  • Aja ngumbah barang nganggo noda berminyak tanpa diobati dhisik nganggo mesin. Yen ora, bakal luwih angel mbusak kontaminasi.
  • Sembarang obat omah kudu dipriksa dhisik ing area sandhangan sing ora katon. Iki bakal mesthekake yen werna kain ora bakal rusak.
  • Yen produk sing dipilih ora ngatasi rereget, coba liyane, mbilas sing sadurunge nganggo banyu.
  • Gosok deterjen menyang kain kasar nganggo sikat utawa mburi spons cuci piring. Luwih becik nggosok barang sing alus nganggo tangan utawa ngresiki noda nganggo kain kasebut, kaya nalika ngumbah.

1. Carane mbusak reregetan greasy saka sandhangan karo cairan dishwashing

Iki minangka salah sawijining cara sing paling efektif. Gosok cairan kasebut menyang noda lan ninggalake nganti 10-15 menit utawa luwih suwe. Banjur wisuh barang ing mesin cuci.

2. Carane mbusak reregetan berminyak saka sandhangan nganggo sabun cuci

Cara iki uga apik banget kanggo ngatasi rereget. Tuangake noda kanthi banyu panas lan ninggalake paling sethithik 2 jam. Banjur wisuh barang nganggo tangan utawa mesin tik.

3. Carane mbusak reregetan greasy saka sandhangan karo kapur

Remuk kapur, nutupi noda, lan ninggalake nganti sejam. Kain kasar, kayata denim, mung bisa dicithak kanthi bebas.

Banjur, uncalan sandhangan menyang mesin ngumbah. Kanggo safety, sadurunge iki, sampeyan bisa uga nggosok noda nganggo sabun cuci sing dicelupake ing banyu panas.

4. Carane mbusak reregetan greasy saka sandhangan karo wêdakakêna waos

Tutup area sing kena kontaminasi kanthi lapisan bubuk untu sing kandel. Selehake andhuk kertas ing ndhuwur lan setrika nganggo wesi panas.

Bubuk noda maneh, tutup nganggo handuk kertas sing resik lan pasang bobot ing ndhuwur. Kanggo iki, wesi sing adhem cocok, umpamane. Ninggalake sewengi lan wisuh nganggo tangan utawa ing mesin.

5. Carane mbusak reregetan greasy saka sandhangan karo uyah lan soda

Yen noda durung garing, sampeyan bisa nyoba nggosok kanthi apik karo uyah. Dheweke bisa nyerep lemak. Uyah kudu diganti sacara periodik lan noda kudu digosok nganti ilang.

Gunakake campuran uyah lan soda manggang kanggo noda garing. Dissolve 1 sendok teh zat kasebut ing 150 ml banyu sing nggodhok, gosok produk kasebut menyang wilayah sing kontaminasi lan ninggalake sajrone jam. Banjur sijine item ing mesin ngumbah.

6. Carane mbusak reregetan greasy saka sandhangan karo remover noda

Cara iki cocok yen sampeyan yakin manawa barang kasebut nduweni warna sing terus-terusan lan ora luntur.

Tindakake pandhuan ing kemasan amarga saben produk duwe panggunaan sing beda. Penghilang noda kayata Vanish, Dr. Beckmann, Amway, Udalix.

7. Carane mbusak reregetan greasy saka sandhangan karo pati lan susu

Dissolve 4 tablespoons saka pati kentang ing 50 ml saka susu. Gosok campuran kasebut menyang noda lan supaya garing ing wayah wengi.

Banjur ngresiki massa kanthi spons lembab utawa langsung ing banyu sing mlaku lan wisuh barang kasebut kanthi tangan utawa ing mesin.

8. Carane mbusak talc saka sandhangan

Iku absorbent apik. Aplikasiake lapisan bubuk talcum sing kandel menyang noda lan ninggalake nganti sawetara jam utawa sewengi.

Barang kasebut banjur bisa dicuci, sanajan ora perlu. Cukup goyangake produk kanthi apik saka kain.