Apa sing kudu ditindakake yen sampeyan pengin ngyakinake wong

Apa sing kudu ditindakake yen sampeyan pengin ngyakinake wong

Eyang ora gelem divaksinasi amarga dheweke percaya chipping lan konspirasi donya. Guru anakmu sambat karo bocah jaman saiki lan arep nglarang nganggo telpon. Lan kolega dumadakan ora gelem nindakake tugas penting, amarga saiki Mercury wis retrograde. Lan saiki sampeyan wis ngrasakake kepinginan sing kuat kanggo mbuktekake manawa dheweke salah.

Nanging psikolog Adam Grant percaya ing Ilmu Nalar Kanthi Wong Ora Waras / The New York Times manawa kita kudu tumindak kanthi beda.

Psikolog Adam Grant, wartawan, penulis buku.

Nalika kita pengin gawe uwong yakin wong, impuls pisanan kita kanggo ngomong apa kita bener lan reproach mungsuh kanggo kesalahane. Nanging, eksperimen nduduhké nèk nginjil lan buron bisa nggawé wong liya ora produktif lan mung nguwatké kapercayan wong liya.

Coba pikirake yen pancen pantes dibantah

Sadurunge narik piso, priksa: apa sampeyan duwe informasi paling anyar lan pakar sing bisa dirujuk? Apa ana titik lemah ing penilaian sampeyan? Yen sampeyan nangani informasi sing ora diverifikasi, ana bebaya katon kaya bumi datar utawa advokat Iblis. Ing kasus iki, iku meh ora worth miwiti argumentasi.

Kapindho: Elinga yen proses persuasi mbutuhake wektu lan repot. Psikolog konseling Holly Weeks menehi saran marang R. Knight, H. Weeks. Komunikasi karo wong angel kanggo soberly netepke kekiyatan. Apa sampeyan duwe kesempatan fisik, mental lan emosional kanggo debat saiki? Lan sapa wong sing sampeyan pengin mbantah? Apa penting banget kanggo sampeyan ngyakinake dheweke?

Yen kita ngomong, umpamane, babagan mbah putri ing lawang, sing ngeluh babagan pemuda saiki, iki meh ora kedadeyan yen kudu nandur modal ing obrolan. Luwih masalah liyane yen kapercayan wong sing ditresnani bisa ngrusak dheweke utawa wong liya. Contone, dheweke yakin kanker bisa diobati kanthi baking soda lan meditasi.

Coba mangerteni mungsuhmu

Nyingkirake sikap internal sing interlocutor sampeyan ram ciut-minded. Paling kamungkinan, dheweke ora krungu sampeyan, ora amarga ora bisa nangkep inti saka bantahan sampeyan, nanging amarga ... wedi.

Peneliti teka GJ Trevors, KR Muis, R. Pekrun, GM Sinatra, PH Winne. Identitas lan Emosi Epistemik Sajrone Revisi Kawruh: Akun Potensi kanggo Efek Backfire / Proses Wacana nganti kesimpulan yen wong ora bisa ngerteni fakta-fakta sing ngancam identitase, yaiku, gagasan babagan awake dhewe lan hubungane karo sawetara kelompok (vegan, mangan daging). , feminis, prolifers, lan liya-liyane).

Nalika wong nuduhake pendapat saka masyarakat (contone, ora duwe aborsi), iki nguatake identitas klompok lan ing wektu sing padha nempatno ing oposisi kanggo mungsuh ideologis. Nanging ana penyimpangan saka kursus, miturut Why Is It So Hard to Change People's Minds? / Spesialis Greater Good Magazine, ndadekake wong ngrugekke lan nggawe wong kuatir.

Pakar Persepsi Risiko David Ropeik, penulis buku.

We are sosial kewan, instinctively gumantung ing suku kanggo safety. Mulane, apa wae sing ora setya katon mbebayani: suku bisa mbuwang kita.

Nanging sanajan wong ora wedi diculik saka sawetara komunitas, dheweke isih bisa ngrasakake rasa ora nyaman. Psikolog Clifford Lazarus nerangake Napa Akeh Wong Nekad Nolak Ngganti Pikiran / Psikologi Saiki minangka fenomena disonansi kognitif. Nalika wong sinau sawetara informasi sing ora cocog karo informasi sing wis diduwèni, iki nuwuhake kontradiksi ing pikirane.

Reaksi pisanan ing kahanan iki yaiku pertahanan. Ing sawetara kasus, bisa mujudake dhewe ing wangun efek ngelawan Nalika Corrections Gagal: The Persistence saka Misperceptions Politik / Prilaku Politik, nalika, tinimbang nampa kabeh bukti langsing Panjenengan, wong dadi malah luwih diisolasi ing bebener kang. Iki amarga dheweke nyoba kanggo mulihake harmoni batine.

Umumé, tinimbang miwiti ekspansi ideologi kanthi tesis sing ngilangi cetakan, coba empathize lan nyiapake wong kasebut. Nggawe swasana nyaman kanggo dheweke, priksa manawa sampeyan ngerti dheweke, aja nyoba ngrusak jati diri, ora pengin dheweke rumangsa ringkih lan ora aman.

Ngomong kanthi tenang lan ngajeni

Kanthi hormat, tegese ora ngremehake lawan lan panemune, nuduhake empati (kita bali menyang saran sadurunge).

Kajaba iku, ora mung apa sing sampeyan ucapake sing penting, nanging kepiye carane nindakake. Aja nggunakake nada agresif lan nggedhekake swara. Para ilmuwan nemokake N. Burra, D. Kerzel, DM Tord, D. Grandjean, L. Ceravolo. Penyebaran perhatian spasial awal menyang lan adoh saka swara agresif / Neuroscience Kognitif lan Afektif Sosial, sing otak kita njerit minangka ancaman potensial. Nalika wong krungu swara banter lan ora nyenengake, dheweke bisa ngrasakake rasa wedi, sing nyebabake dheweke mung mlayu saka sumber bebaya.

Gunakake metode Pascal

Intine kanggo konfirmasi bener saka interlocutor ing sawetara aspek sing sampeyan setuju, lan banjur nuduhake wilayah masalah pangadilan. Iki bakal menehi mungsuh roso kesengsem sing pisanan bener, iku mung ora bisa nimbang kabeh sisih saka masalah.

Takon wong kasebut njlèntrèhaké solusi sing cocog kanggo masalah kasebut.

Tinimbang takon apa mungsuh milih opsi X liwat Y, iku luwih apik kanggo mangerteni carane mikir kanggo ngatasi Masalah Z. PM Fernbach, T. Rogers, CR Fox, SA Sloman teka menyang kesimpulan iki. Ekstremisme Politik Didhukung dening klompok peneliti Ilusi Pemahaman / Ilmu Psikologis ing Amerika Serikat.

Padha takon wong kanggo njlèntrèhaké sistem perpajakan becik. Nalika para peserta wiwit mikir, dheweke ngerti kerumitan masalah kasebut lan ngerteni kesenjangan ing kawruh dhewe.

Eksperimen sing padha ditindakake dening psikolog Adam Grant. Ing Ilmu Nalar Kanthi Wong sing Ora Waras / The New York Times, The New York Times, dheweke nerangake carane dheweke nyoba ngyakinake kancane supaya entuk vaksin COVID-19.

Adam Grant

Tinimbang takon marang R. kenapa dheweke nglawan vaksin, aku mikir kepiye carane bisa mungkasi pandemi. Lan makarya!

Coba ora nggunakake nanging

Miturut Susan Heitler. The Power of Two: Secrets to a Strong and Loving Marriage dening psikolog klinis Susan Heitler, nanging iki minangka tandha pangurangan ing obrolan. Mbusak apa sing diomongake. Mulane, luwih becik nggunakake formulasi liyane: ing wektu sing padha, uga, ing wektu sing padha.

Susan Heitler Psikolog klinis, penulis buku.

Coba rekam saben sampeyan ngucapake tembung ora. Yen iki kerep kedadeyan, sampeyan bisa uga ora mbangun dialog sing mbangun, nanging mung nolak apa sing diomongake wong liya. Dadi sampeyan bakal mbantah tanpa wates.

Menehi conto tartamtu

Psikolog Holly Weeks njamin R. Knight, H. Weeks. Komunikasi karo wong sing angel: yen sampeyan ngrujuk menyang kahanan nyata utawa rinci fiksi, iki ndadekake pertimbangan sampeyan luwih visual lan akurat, lan interlocutor luwih gampang ngerteni informasi kasebut.

Konsultan psikolog Holly Weeks, penulis buku.

Kejelasan, nada netral, lan kekancan minangka pamblokiran bangunan kabeh jinis komunikasi sing efektif. Kajelasan tegese tembung kudu nepaki fungsi langsung. Ngindhari eufemisme, generalisasi lan frasa sing ora jelas, ucapake kanthi jelas lan langsung kahanan apa sing sampeyan maksud. Yen wong ngerti isi pesen, luwih gampang dheweke ngerti informasi kasebut. Lan luwih gampang kanggo setuju karo sampeyan mengko.

Aja nyoba kanggo ngganti kabeh gambar donya ing siji obrolan.

Pengusaha lan wartawan Shane Snow ing bukune Dream Teams. Tim minangka organisme tunggal nyerat dening Shane Snow. Tim Impen. Tim minangka organisme tunggal, sing mbutuhake konsistensi ing argumentasi, minangka unsur sing paling penting lan angel kanggo diskusi sing produktif. Nyingkiri jawaban lan ngganti topik (sanajan liyane uga penting) ora bakal mbantu ing obrolan tartamtu, nanging mung bakal mbingungake mungsuh.

Elinga dhewe. Apa sing kedadeyan nalika sampeyan ora ngerti apa-apa lan ora bisa ngerteni inti kanthi cara apa wae? Mbok ing wektu iki misale jek sampeyan informasi sing tiba ing sampeyan ora ing sembarang cara line munggah menyang gambar sing cetha, lan interlocutor mung nuntun sampeyan ing irung. Apa sampeyan ngrasa jengkel? kesel? Wegah debat? Utawa, ing nalisir, apa sampeyan pengin ngalahake dheweke karo bantahan sampeyan?

Apamaneh, ora mungkin sampeyan bisa ngyakinake sampeyan. Mangkono uga karo mungsuhmu: luwih akeh sampeyan nyimpang saka topik, luwih akeh sampeyan ora bisa menyang ngendi wae. Malah kanggo apa Originally ngrancang. Ayo elinga paribasan Rusia sing apik banget: Sampeyan nguber loro terwelu, sampeyan ora bakal nyekel siji.

Elinga yen wong butuh wektu lan sampeyan ora maha kuasa.

Sanajan sampeyan tindakake kabeh saran kita lan sampeyan isih ora kasil, ora apa-apa. Miturut Adam Grant's The Science of Reasoning With Unreasonable People / The New York Times, mbujuk wong iku tugas sing angel, amarga asile ora mung gumantung marang wong sing mbujuk.

Adam Grant

Aku ngerti manawa aku ora duwe kekuwatan kanggo ngganti pendapat wong liya. Sing bisa daktindakake yaiku nyoba ngerteni pikirane wong liya lan takon apa dheweke wis siyap mikir maneh. Liyane gumantung marang dheweke.

Mbok mungsuh mung butuh wektu. Ora gampang kanggo ngganti tampilan sampeyan.