Apa sing kudu dipangan alkohol: kombinasi sing wis diuji wektu

Apa sing kudu dipangan alkohol: kombinasi sing wis diuji wektu

Vodka

Foto: Nitrub / Depositphotos

A connoisseur masakan donya, William Pokhlebkin pitados bilih mung partners bisa kanggo vodka padha masakan nasional Russian. Tradhisi meja cemilan ing Rusia pungkasane dibentuk ing abad kaping 18, mung ing jaman jayaning penyulingan omah, saengga vodka lan macem-macem pilihan kanggo appetizers digawe kanggo saben liyane.

Daging, daging lan glepung lan iwak sajian becik, lemak, pedhes lan asin mung ditampa. Pokhlebkin nyathet yen vodka nyedhiyakake asimilasi panganan sing abot, ngasilake efek sing nyenengake: sampeyan ora bakal overeat, lan sampeyan ora bakal metu saka urutan sadurunge.

Saka pasugatan daging, iku ndadekake pangertèn kanggo milih dumplings, daging jellied, nggodhok ilat, jellied veal, salted daging babi utawa ham. Ora ana kanca sing luwih apik kanggo vodka ing antarane sup tinimbang hodgepodge.

William Pokhlebkin Sajarah vodka

Kanggo kabeh jinis cemilan kasebut, vodka, mustard lan horseradish dibutuhake minangka komponen sing nambah daya tarik gastronomi lan nyorot sifat rasa.

Cemilan iwak, mesthi, herring tradisional karo lenga kembang lan bawang, caviar (yen uga karo pancakes, banjur ing kaendahan umum), jellied sturgeon lan asap smelt, muksun, omul lan pink salmon.

Kanthi sayuran, kabeh jelas: acar lan tomat, sauerkraut lan jamur, acar utawa acar. Vinaigrette sampurna kanggo vodka (Pokhlebkin nawakake pilihan karo endhog disigar lan jumlah cilik herring) lan malah kentang nggodhok, yen diiringi herring karo bawang lan butter.

Cemilan kanggo vodka: dumplings, hodgepodge, herring karo lenga kembang lan bawang, iwak garang, pickled cucumbers, vinaigrette.

anggur

Foto: belchonock / Depositphotos

Putih, iwak, abang, daging: aturan konkrit sing dikuatake biasane ditindakake nalika milih anggur kanggo mangan. Nyatane, kabeh luwih menarik. Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo ngerti: luwih tipis rasa lan ambu saka anggur, sing luwih prasaja, netral lan alus appetizer kudu.

Mulane, ninggalake sajian sing enak karo rempah-rempah lan saus kanggo anggur, rasa sing ora bisa dilalekake kanthi gampang. Contone, Cabernet Sauvignon, Zinfandel utawa Merlot nggawe kanca apik karo godhok daging pedhes, nanging Sauvignon Blanc bakal katon rada pucet ing latar mburi, nanging karo iwak.

Saran liyane sing penasaran lan ora paling jelas, nalika milih anggur, dipandu dening tekstur sajian: yen ditulis kanthi jelas, banjur anggur uga kudu nduweni karakter. Dadi, kanggo daging sapi panggang, anggur tart luwih cocog tinimbang daging sapi sing lembut utawa godhok.

Ing kahanan ing ngendi sampeyan pengin mbatesi dhewe kanggo cemilan entheng, keju ngluwihi kompetisi. Paling apik karo anggur putih, nanging sampeyan bisa masangake karo abang. Camembert lan Brie apik karo Riesling lan Beaujolais utawa Pinot Noir, Cheddar lan Gouda apik karo Chardonnay, Zinfandel lan Shiraz. Mozzarella, feta lan keju wedhus nggawe iringan sampurna kanggo Chablis, Chardonnay, Pinot Gris lan Chianti.

Anggur lan woh-wohan, kombinasi sing cocog banget nalika nerangake anggur, kanthi rasa lan aroma sing bisa dirungokake kanthi jelas: nutmeg utawa Gewürztraminer. Yen sampeyan pengin eksprimen, nyoba Gewürztraminer utawa Riesling padha karo masakan Asia, kombinasi janjinipun menarik.

Kanggo anggur sparkling, brut lan semi-garing apik karo pitik, iwak lan panganan laut. Kanggo daging lemak lan sajian pedhes, iki ora dadi kanca sing paling apik, sanajan ora dilarang ngombe steak kanthi brut. Simpen anggur sparkling semi-manis kanggo panganan cuci mulut, nanging elinga yen kudu ora cloying banget. Contone, permen oriental mesthi ora cocog, anggur sing apik ing latar mburi bakal katon kaya asem.

Minangka pilihan pungkasan, ana trik ngapusi: pilih sajian sing ana gandhengane karo masakan ing wilayah asale anggur sampeyan. Iku bakal cukup angel kanggo kantun.

Cemilan kanggo anggur: sajian daging, keju, woh-wohan, panganan cuci mulut sing rada manis.

bir

Foto: Shaiith79 / Depositphotos

Iku bakal katon, kok invent soko nalika ana iwak salted, keju pigtail lan Kripik ing donya? Sampeyan ora kudu pamer lan ngombe bir karo krupuk, nanging ing pendekatan iki kanggo milih cemilan ora ana inspirasi utawa penerbangan pikiran. Bir apik, panganan apik.

Punika lager entheng, contone, bir entheng lan sumilir sing dadi apik karo pasugatan pedhes karo roso sugih. Apa wae saka panganan Italia, Spanyol utawa Meksiko, sampurna. Yen kontras ora narik kawigaten, ana pitik, panganan laut utawa jajanan bar khas, bal keju, kentang goreng lan liya-liyane. Pilihan sing prasaja banget, keju, luwih becik milih varietas alus utawa semi-hard.

Perusahaan sing layak kanggo bir gandum sing ora disaring bakal dadi salad sayur-sayuran sing entheng (suwene aneh, nanging pancen bener), sajian panganan laut (kalebu sushi lan gulungan) lan sosis Bavarian.

Kanthi ales, kabeh gampang, pilih daging, sampeyan ora bakal salah. Burger, steak, swiwi pitik karo saus panas, pizza, panganan tanpa pretensi khusus, sing paling apik bakal nggawe rasa bir.

Stout lan porter digawe kanggo wong sing seneng ngombe lan mangan kanthi ukuran sing padha. Ing kene ana artileri abot: stews, goulash, casseroles kentang lan daging panggang. Saka sing ora dikarepke, coklat, pastries adhedhasar lan panganan cuci mulut karo kopi lan karamel. Ya, bir iku kanca ora mung karo kuping babi lan bream garing. Brownie sing paling gampang bakal nggawe perusahaan sing apik banget karo segelas porter.

Lambic apik karo panganan cuci mulut cahya, cheesecakes, es krim lan woh-wohan, lan padha bisa presented ing sembarang wangun: malah dhewe, paling minangka komponèn saka salad woh. Yen sampeyan pengin mangan luwih jero, daging karo saus woh utawa berry bakal cocog banget.

Cemilan bir: keju, daging lan unggas, panganan laut, panganan cuci mulut karo coklat, karamel lan kopi, woh-wohan.

Cognac

Foto: denisk999 / Depositphotos

Manungsa waé, kita nyuwek tutup: cognac, ing asas, ora perlu cemilan. Ombenan sing apik banget, nanging ora ana sing bisa mbantu cognac sing ala.

Yen sampeyan isih pengin cemilan, daging tanpa lemak, keju keras lan coklat peteng bakal mbantu. Tartlets Caviar utawa sandwich pâté bakal migunani, uga woh-wohan, woh pir utawa anggur sing bisa ditambahake ing piring keju. Seafood lan jamur biasane ora dianggep minangka cemilan, nanging muspra, nyoba, contone, nggawe kanca karo cognac lan bruschetta karo jamur alam bébas.

Njupuk cognac karo linglang iku idea banget dubious, amarga iku rampung interrupts roso kesengsem saka ngombe. Ing kasus cognac ala, iki malah kanggo sing paling apik, nanging kok ngombe ngombe kuwi?

Cemilan cognac: coklat, daging, keju, woh-wohan, panganan laut, jamur.

wiski

Foto: bhofack2 / Depositphotos

Wiski lan melon, kombinasi alam bébas ing kawitan marketing sing isih nduweni hak kanggo urip. Woh-wohan lan woh wohan beri bisa dadi iringan sing apik kanggo wiski, supaya nyimpen woh pir, apel, persik lan anggur kanggo pesta sabanjure.

Seafood minangka pilihan sing apik, kaya iwak abang kayata salmon utawa salmon asin. Daging uga bakal cocok yen diwenehi ing wangun steak, ham utawa panggang.

Akhire, keju, appetizer paling Versatile bisa. Ora ana watesan sing ketat, loro jinis alus lan hard bakal ditindakake. Ora ana sing bakal ngalahake sampeyan, sanajan kanggo eksperimen karo wiski lan keju biru, nanging apa, nggoleki kombinasi anyar, minangka bisnis sing bisa dipuji.

Cemilan wiski: woh-wohan, panganan laut, daging, keju.