Apa sebabe kita angel nerangake apa wae marang wong liya

Apa sebabe kita angel nerangake apa wae marang wong liya

Mesthi sampeyan wis nyoba muspra ing paling sapisan kanggo nerangake kanggo kanca carane soko bisa. Iku ketoke kanggo sampeyan sing nerangake kabeh luwih gampang saka tau, nanging isih ora bisa njaluk iku kanggo mburi. Dudu kancamu sing bodho banget. Sampeyan mung kena distorsi kognitif sing diarani kutukan kawruh.

Guru asring nemoni dheweke. Padha lali yen tingkat kawruh siswa beda banget karo dhewe. Mulane, dheweke nggunakake istilah lan ekspresi kompleks sing ora mesthi jelas kanggo pamula. Lan distorsi iki mengaruhi kita kabeh.

Iku misale jek kanggo kita sing liyane ngerti padha karo kita.

Iki saktemene kesalahane mikir sing diarani kutukan ilmu. Ing taun 1990, psikolog Elizabeth Newton nduduhake EL Newton. Dalan rocky saka tumindak kanggo maksud dheweke tumindak sak eksperimen. Ing kerangka kasebut, sawetara peserta kudu nutul irama lagu sing misuwur ing meja, dene liyane kudu ngira jenenge.

Lan sing sepisanan kudu ngira apa kemungkinan sing bakal ditebak. Rata-rata, padha ngarani kemungkinan 50%. Ing kasunyatan, saka 120 lagu, pamireng mung guess telu. Tegese, kemungkinan nyata yaiku 2,5%.

Yagene pangarepan lan kasunyatan beda banget? Kasunyatan sing percussionists nggulung melodi sing padha nyoba kanggo ngirim ing sirah, lan ngalahake ing meja nglengkapi. Iku angel kanggo mbayangno yen lagu kasebut ora bisa dingerteni. Nanging kanggo para pamireng, ana sawetara jinis kode Morse sing ora bisa dingerteni. Dheweke ngomong sethithik babagan apa sing ana ing mburine. Sing duwe informasi luwih angel kanggo mangerteni sing ora duwe informasi apa-apa.

Kita lali babagan sudut pandang wong liya

Saben uwong katon ing donya liwat prisma saka pemahaman dhewe. Kanggo ngelingi yen wong-wong sing ana ing sekitar sampeyan duwe pengalaman sing beda, sampeyan kudu kanthi sadar ketegangan. Mulane, iku angel kanggo mulang wong apa ngerti dhewe, lan malah mbayangno SAJ Birch, P. Bloom. Kutukan kawruh ing nalar babagan kapercayan palsu / Ilmu Psikologi sing dheweke ora ngerti. Pancen angel dimangerteni lan diprediksi prilakune nalika sampeyan wis dikutuk karo ilmu.

Contone, kanggo atlit profesional, obahe pamula bisa uga katon konyol, kanthi jelas cacat. Mung dheweke wis nguwasani teknik sing bener lan ora ngelingi kaya apa tumindak tanpa kawruh kasebut.

Iki kedadeyan ing kabeh wilayah. Manajer lan karyawan, pemasar lan klien, ilmuwan lan wong sing nerangake apa wae, kabeh sajrone komunikasi ngalami informasi sing miring, kaya para pemain musik lan pamireng.

Nanging iki bisa dilawan

  • Elinga dhewe babagan bias kognitif iki. Ora kabeh wong ngerti padha karo sampeyan.
  • Tansah decipher istilah lan konsep angel yen sampeyan lagi ngomong ing konferensi utawa mung nerangake bab kanggo non-profesional. Sanajan informasi iki katon jelas kanggo sampeyan.
  • Menehi conto tartamtu. Nuduhake kepiye ide kasebut ditindakake ing urip nyata. Aja menehi fakta garing, nanging crita: luwih jelas lan luwih eling.
  • Takon yen kabeh wis jelas nalika mulang wong. Takon wong kasebut mbaleni apa sing diomongake nganggo tembunge dhewe.
  • Sijine dhewe ing sepatu wong sing diajak guneman. Nyedhiyakake sudut pandang lan tingkat kawruh kanggo luwih ngerti reaksine.

Kozmik Panda duwe buku babagan carane otak kita ngapusi kita. Ing kono, adhedhasar ilmu pengetahuan, kita nganalisa macem-macem bias kognitif siji-sijine lan pitutur marang kowe carane supaya pitfalls mikir.