Apa sampeyan kudu ngerti sadurunge ngirim anak menyang sekolah ski: 8 tips kanggo wong tuwa

Apa sampeyan kudu ngerti sadurunge ngirim anak menyang sekolah ski: 8 tips kanggo wong tuwa

1. Priksa manawa anak sampeyan pengin ski

Sawetara wong tuwa ngimpi yen anak bakal entuk medali emas ing Olimpiade Musim Dingin, lan mulane arep ngirim dheweke menyang lereng sanalika dheweke sinau mlaku. Others rencana kanggo tuwuh munggah wong kaya-minded lan partner kanggo peserta metu ing trek abang (utawa malah ireng). Ana uga sing pengin putra utawa putri sinau carane numpak kanthi bener lan aman lan mung seneng-seneng ing lereng. Penting yen bocah nuduhake kepinginan iki lan kasengsem ing ski.

2. Ngenteni umur sing pas

Sampeyan bisa miwiti ski saka 3-4 taun, lan snowboarding saka 7 taun. Iku worth milih instruktur lan program pawulangan njupuk menyang akun goal pendidikan lan umur anak. juara mangsa kudu bagean olahraga sing bakal bantuan kanggo nyampurnakaké technique dhasar lan motivasi kanggo pindhah mung maju; kanggo amatir, instruktur anak kang ngerti carane captivate anak.

3. Priksa kualifikasi lan pengalaman instruktur

Gambar: Rosa Khutor

Supaya bocah-bocah bisa mlebu kelas kanthi seneng lan entuk gol, ora mung prestasi atletik instruktur sing penting, nanging uga kawruh babagan psikologi lan fisiologi bocah lan, mesthi, pengalaman ngajar. Ora saben atlet sing wis dadi bintang ngerti carane ngirim informasi marang siswa.

Sadurunge miwiti kelas, sampeyan kudu ngerti suwene instruktur ngajar bocah-bocah. Penting kanggo ngerti kursus apa sing ditindakake, kualifikasi apa sing diduweni, apa dheweke bisa ngirim dokumen babagan iki. Sampeyan uga dianjurake kanggo nelusuri Internet kanggo review saka instruktur, iki bakal bantuan kanggo ngerti apa sampeyan lan anak bakal bisa kanggo nggawe kontak karo spesialis.

Iku luwih wicaksana lan luwih nguntungake kanggo pindhah menyang sekolah ski resmi tinimbang guru pribadi. Sekolah ngormati reputasi, mula kanthi ati-ati mriksa kualifikasi spesialis lan sertifikat, nganakake pelatihan, lan ngawasi langkah-langkah keamanan.

Kanggo nunggang aman, luwih becik langsung kerja karo instruktur sing bener sing bakal nyedhiyakake teknik kasebut. Upaya kanggo nyimpen dhuwit bisa mimpin kanggo kasunyatan sing mengko anak kudu sinau maneh.

4. Nggoleki informasi babagan sekolah

Resor ski gedhe asring duwe sawetara sekolah sekaligus. Temokake review babagan saben wong, barang sing kudu disiapake kanggo ski.

Mbayar manungsa waé ora mung kanggo apa padha nulis bab instruktur, nanging uga kanggo informasi bab sekolah minangka kabèh: ngendi iku dumunung, apa persis sing klebu ing biaya pawulangan, apa ana playroom. Kabeh iki nemtokake tingkat pendidikan, comfort kanggo anak lan tuwane.

Apik banget nalika bocah sinau ing lereng sing kapisah, sing dilengkapi karpet ajaib, utawa travelator, iki minangka sabuk konveyor sing bakal mbantu pemain ski enom menyang ndhuwur slope latihan. Iku uga trep kanggo tuwane nalika peralatan klebu karo biaya program latihan.

Lan iki carane ngerteni sekolah sing ora apik banget:

  • Instruktur ora duwe ID.
  • Sekolah ora duwe akses menyang lereng sing dilengkapi khusus kanggo kelas karo bocah-bocah.
  • Murid-murid kudu antri kanggo mobil kabel.
  • Ing latihan kelompok, wolung utawa luwih wong ditugasake kanggo siji instruktur.
  • Ulasan sekolah ing Internet biasane negatif, utawa ora ana.
  • Rega murah dianggep minangka kauntungan utama.

5. Pilih format kelas sing trep kanggo bocah

Akeh bocah sing luwih seneng sinau ing grup: ana unsur kompetitif ing latihan kasebut. Kajaba iku, game tim aktif kanggo ketangkasan lan koordinasi gerakan nggawe kelas nyenengake lan gampang.

Nanging format iki ora cocog kanggo kabeh wong. Yen bocah durung mlebu taman kanak-kanak lan angel pisah karo wong tuwane, luwih becik ndhaptar pelajaran individu. Dadi manungsa waé instruktur bakal diarahake mung kanggo dheweke, lan beban bakal diwilang luwih fleksibel.

Ing wektu sing padha, sampeyan ora kudu nuntut kemajuan cepet saka bocah lan spesialis, lan luwih-luwih kanggo ngganggu dheweke sinau. Nalika wong tuwa ora ana, bocah-bocah luwih ngumpul lan nggawe kanca anyar luwih gampang. Dadi ngerti yen instruktur njaluk sampeyan nonton latihan saka kadohan utawa malah skating kanthi kapisah.

6. Nglampahi preian ing camp ski

Gambar: Rosa Khutor

Camp, utawa kemah ski, minangka kegiatan rutin kanggo sawetara dina. Bisa dirancang kanggo sedina muput (olahraga esuk, nedha awan, istirahat, olahraga sore) utawa setengah dina.

Kanggo bocah-bocah, kemah ski minangka kesempatan sing apik ora mung kanggo sinau ski, nanging uga kanggo nggawe kanca, komunikasi karo kanca-kanca, lan golek kapentingan umum. Komposisi sing terus-terusan sajrone pirang-pirang dina mbantu nggabungake proses latihan kanthi luwih apik, rumangsa luwih nyaman, lan mandheg dadi isin. Lan unsur kompetitif bakal nyepetake kemajuan. Akibaté, malah unsur Komplek lan trik bisa subdued kanggo anak, kang bakal nampa hadiah lan medali.

7. Wenehana tuladha kanggo anakmu.

Yen wong tuwa luwih seneng nglampahi dina-dina ing lounger karo anggur mulled, mesthine dheweke duwe hak kanggo nindakake. Ing pungkasan, saben wong ngaso ing format lan jangkah dhewe.

Nanging bakal luwih gampang kanggo menehi motivasi marang bocah yen wong tuwa uga aktif numpak, sinau, tiba lan munggah, lan ing wayah sore, nuduhake prestasi lan sorotan dina. Kanthi pendekatan iki, kabeh wong mesthi bakal entuk manfaat.

8. Njaluk peralatan nyaman

Asring bocah-bocah dibungkus ing overalls sing kandel lan jaket sing anget, lan panas ing lereng. Kajaba iku, sandhangan kasebut ngalangi gerakan, mula bakal luwih angel kanggo nunggang lan nguwasani teknik sing bener.

Cocog kanggo lereng, sandhangan 3 lapis:

  • Lapisan pisanan yaiku jeroan termal sing mbusak kelembapan. Kaos lengan panjang lan celana jero kudu digawe saka bahan sintetik: ing katun, tetesan uap lan kringet ditahan, saengga sandhangan kaya mengkono kelangan awak.
  • Lapisan kapindho yaiku pemanasan. Iki, contone, jaket bulu sing insulates, nanging ing wektu sing padha ambegan. Iki bakal luwih gampang kanggo kelembapan saka lapisan pisanan kanggo nembus njaba.
  • Lapisan katelu minangka protèktif. Setelan ski, overalls lan jaket digawe saka kain membran. Liwat kasebut, kelembapan dibuwang saka awak, nanging ing wektu sing padha materi kasebut ora udan.

Akeh bocah seneng ngubengi salju. Supaya ora diiseni ing sandhangan sampeyan, sampeyan kudu milih setelan ski siji-potong, utawa jaket karo rok njero kanthi pita elastis. Lan ing lengen lan sikil kudu ana manset sing pas karo awak.

Helm lan topeng uga penting. Topeng nglindhungi mata saka srengenge lan salju sing padhang. Lan helm bakal nylametake sampeyan saka tiba-tiba utawa tabrakan. Pungkasan, sampeyan butuh sarung tangan utawa sarung tangan anti banyu sing nyaman kanthi eyelet ing tangan sampeyan supaya ora ilang nalika nunggang. Rasukan kudu ukurane, ora kegedhen. Dadi ora apa-apa kanggo nyewa.