Apa dedeg piadeg apik tenan njamin bali sehat?

Apa dedeg piadeg apik tenan njamin bali sehat?

Apa postur sing apik lan mengaruhi kesehatan punggung?

Tandha-tandha dedeg piadeg apik ditampa dening A. Smythe, M. Jivanjee. Sikep lurus lan sempit: Konsep klinis saiki / Jurnal Praktek Umum Australia ngetung punggung sing rata kanthi kurva fisiologis tipis ing wilayah thoracic (kyphosis) lan punggung ngisor (lordosis), pundhak sing lurus, lan posisi gulu sing lurus.

Ing wektu sing padha, ing taun 1967, Profesor John Keeve nulis marang JP Keeve. Fitness, postur lan mitos kesehatan sekolah liyane sing dipilih / Jurnal kesehatan sekolah sing ilmu ora ndhukung manfaat postur estetis kanggo kesehatan punggung. Luwih saka 50 taun wis liwati, lan isih ora ana bukti sing bisa dipercaya babagan iki.

Ing riset 1. C. Tüzün, I. Yorulmaz, A. Cindaş. Nyeri punggung lan postur / reumatologi klinis 2. D. Grob, H. Frauenfelder, AF Mannion. Asosiasi antarane kelengkungan spine serviks lan nyeri gulu / jurnal spine Eropa 3. T. Widhe. Spine: postur, mobilitas lan nyeri. Sinau longitudinal saka kanak-kanak nganti remaja / European Spine Journal volume4. KV Richards, DJ Beales, AJ Smith. Kluster Postur Leher lan Asosiasi Kanthi Faktor Biopsikososial lan Nyeri Leher ing Remaja Australia / Terapi fisik ing wong diwasa, bocah, lan remaja ora ana hubungane antarane kurva spinal lan kesehatan. Kesimpulan sing padha ditindakake kanthi mriksa L. Tsai, T. Wredmark. Postur Spinal, Mobilitas Sagittal, lan Rating Subjektif Masalah Punggung ing Mantan Senam Elit Wanita / Tulang punggung mantan senam elit.

Ing rong review 1. CTV Swain, F. Pan, PJ Owen. Ora ana konsensus babagan kausalitas postur tulang belakang utawa paparan fisik lan nyeri punggung: Tinjauan sistematis review sistematis / Jurnal biomekanika 2. L. Manchikanti, V. Singh, FJE Falco. Epidemiologi nyeri punggung ing wong diwasa / Neuromodulasi saka makalah ilmiah uga ora ana hubungane antarane postur lan nyeri punggung.

Mbok menawa dudu posisi balung lan sendi dhewe, nanging kepiye gerakane. Ilmuwan suggest sing masalah bali bisa njedhul amarga salah H. Cramer, WE Mehling, FJ Saha. Kesadaran postural lan hubungane karo nyeri: validasi instrumen inovatif kanggo ngukur kesadaran postur awak ing pasien nyeri kronis / BMC Musculoskelet Disorders 2. C. Koch, F. Hänsel. Nyeri Punggung Non-spesifik lan Kontrol Postural Sajrone Ngadeg Tenang – Tinjauan Sistematis / Frontiers ing Psikologi aktivasi otot inti lan pelvis. Contone, ing pasien sing nyeri punggung, fleksi pinggul angel amarga aktivitas sing berlebihan ing glutes lan otot sing mbenerake tulang belakang.

Sing penting kanggo kesehatan tulang belakang

Vertebrologist lan rehabilitologist Anatoly Shishonin pracaya dedeg piadeg apik, pisanan kabeh, anané clamps otot, lan ora ing kabeh becik estetis saka prewangan militèr.

Shishonin Anatoly Yurievich Doctor of restorative medicine, penulis metode Self-healing kanggo pasien kanthi nyeri kronis. @dokter.shishonin

Dedeg piadeg sing apik bisa dianggep minangka salah sawijining sing njaga posisi awak normal, ing ngendi bagean tartamtu saka sistem muskuloskeletal ora kakehan beban.

Dokter ujar manawa ketegangan otot sing berpanjangan ing saubengé balung mburi bisa ngganggu sirkulasi getih lan ngalangi saluran vena lan limfatik saka jaringan alus ing punggung.

Iki, ing siji, nyumbang kanggo pangembangan owah-owahan degeneratif. Akibaté, sanajan beban cilik bisa nyebabake protrusion lan hernia ing segmen balung mburi kanthi sirkulasi getih sing suda.

Punggung sing lurus, sing asring katon ing gambar, ora mesthi njamin kesehatan.

Dadi, aspek visual postur luwih penting tinimbang fungsi sistem muskuloskeletal. Nanging carane ngerti apa sampeyan kudu mbenerake soko iku pitakonan liyane.

Carane ngerti yen dedeg piadeg iku worth apa

Anatoly Shishonin ngandika yen clamps otot lan pamblokiran ing joints bisa katon ing sembarang umur, wiwit saka bayi. Dheweke bisa nuduhake awake dhewe langsung lan sawise wektu sing cukup suwe. Contone, sawise stres fisik utawa psikologis.

Yen sampeyan curiga masalah postur, miwiti kanthi ndeleng kesehatan sakabèhé.

Shishonin Anatoly Yurievich

Kekirangan, lemes, abot lan swasana ati sing ala sawise tangi, iki minangka gejala pisanan sing ana ing endi wae ing awak ana foci kanthi sirkulasi getih sing suda. Yen sampeyan ngalami kaya iki tanpa sabab psikologis utawa penyakit sing jelas, sampeyan kudu mriksa klem otot lan sumbatan ing sendi. Sajrone wektu, masalah kasebut bisa nyebabake hernia, protrusion, neuralgia, sciatica, lan malah stroke iskemik.

Panaliten A. Searle, M. Spink, A. Ho. Intervensi olahraga kanggo perawatan nyeri punggung kronis: review sistematis lan analisis meta-analisis uji coba sing dikontrol kanthi acak / Rehabilitasi klinis nuduhake yen latihan kanggo pangembangan kekuatan otot lan koordinasi gerakan menehi asil sing apik ing perawatan nyeri punggung kronis.

Nanging, yen sampeyan duwe masalah, luwih becik milih sesi individu karo dhokter terapi olahraga, lan ora nindakake latihan sing bisa mbantu.

Ahli terapi rehabilitasi menehi saran latihan rutin, sing disesuaikan kanthi individu, pijet lan pijet dhewe kanggo ngilangi ketegangan otot. Pendekatan iki bakal ningkatake kemungkinan koreksi postur sing sukses lan nyuda risiko flare-up saka gerakan sing ora dipilih kanthi bener.