8 perkara sing ora kudu dilakoni ing sesambetan

8 perkara sing ora kudu dilakoni ing sesambetan

1. Ngorbanake awake dhewe

Kapentingan, kepinginan lan gol. Ya, sesambetan arang banget tanpa kompromi: kadhangkala sampeyan kudu mbatalake apa sing wis direncanakake kanggo mbantu wong sing dikasihi utawa mung ana. Nanging siji-sijine yen kita ngomong babagan kasus terpencil, lan liyane yen sampeyan kudu nyerahake perkara sing penting kanggo sampeyan. Mungkasi hobi amarga pasangan ora seneng. Mungkasi karirmu amarga dheweke pengin sampeyan nglampahi kabeh wektu karo dheweke, utawa amarga dheweke mikir yen tugase luwih penting.

Sarujuk karo iki yaiku ilang dhewe. Lan ing jangka panjang, bisa ngrusak hubungan kasebut: kesatuan kasebut ora bakal stabil lan harmonis nalika ana wong sing ora seneng lan ora puas. Kajaba iku, kurban gedhe, iki dudu tumindak altruisme murni, nanging kredit. Lan partner kapindho bakal cepet utawa mengko kudu mbayar kanggo wong: ngrungokake claims lan reproaches.

2. Bebarengan 24/7

Nemokake pasangan ora ateges dadi makhluk sing duwe tangan papat sing duwe sirah loro sing mung bisa urip kanthi wujud sing nyawiji. Saben sampeyan isih duwe kapentingan, rencana lan kanca-kanca. Sampeyan ora kudu katon ing kabeh acara bebarengan, nglampahi saben menit free bebarengan, nuduhake hobi karo partner.

Arep menyang film ora karo wong enom, nanging karo kanca-kanca, iku rampung normal. Ing cara sing padha ninggalake cah wadon ing ngarep lan arep lathian dhewe. Utawa lunga preian tanpa wong sing ditresnani. Utawa bisa uga turu ing kasur sing kapisah, yen sampeyan kepenak banget.

Hubungan ora perbudakan, nanging persatuan sukarela. Njaga wates lan ngurmati wong liya iku penting banget. Yen ora, sampeyan bisa cepet kesel saben liyane, kobong lan macet ing konflik.

3. Ganti kanggo partner

Mesthi, ing sesambetan, kita piye wae ngganti, berkembang lan tuwuh. Nanging penting yen proses iki alami lan sukarela. Contone, sampeyan lan pasangan duwe pandangan sing beda babagan masalah tartamtu, nanging mboko sithik, siji ngrungokake liyane lan ngganti posisine. Utawa, kanggo wong liya, sawetara sampeyan sinau dadi luwih peduli, tanggung jawab lan enten, wiwit nggarap kuwalitas negatif, kanthi terbuka ngrembug emosi lan masalah.

Nanging yen wong nuntut sampeyan ngganti tampilan, karakter, kapentingan utawa views, lan ing wektu sing padha menet, manipulates, sijine ultimatums, iki kahanan banget nglarakake. Contone, bojo nyoba kanggo mbentuk ibu rumah tangga sarujuk metu saka wanita karir aktif lan wani, sing mung kasengsem ing ageman, anak lan borscht. Utawa bojone ngeyel yen partner pindhah menyang gedung olahraga lan pump munggah, lan awak dhewe iku nggoleki.

Yen wong milih sampeyan, dheweke ngerti wiwit wiwitan mula apa sing katon, apa sing sampeyan senengi, apa pandangan lan rencana sampeyan. Dadi, nuntut sampeyan ngganti iku bocah lan ora jujur. Sampeyan ora kudu nyerah marang manipulasi kasebut.

4. Shorten jarak

Kanggo pindhah, kenalan karo wong tuwa saka pasangan, nikah, aja nindakake iki yen sampeyan durung siap pindhah menyang tingkat hubungan anyar. Sampeyan kudu pindhah ing jangkah sing nyaman kanggo sampeyan, lan yen partner meksa iku lan meksa sampeyan, iki alesan kanggo obrolan serius. Sawise kabeh, manggon ing siji gendheng, omah-omah lan malah luwih supaya nglairake anak ora perlu nalika iku mestine, nanging yen loro-lorone wis rampung siap kanggo iki, emosional, fisik lan finansial.

5. Nindakake jinis tanpa kepinginan

Lan uga setuju karo eksperimen sing ora nyenengake kanggo sampeyan. Awakmu kuwi dudu duwèké pasangan, senajan wis omah-omah. Ora ana sing duwe hak kanggo meksa sampeyan dadi cedhak karo kekuwatan fisik, ancaman utawa pemerasan.

6. Ngatasi masalah wong liya

Wong diwasa nduweni tanggung jawab kanggo awake dhewe lan tumindake. Iki tegese sampeyan ora kudu mbenerake kesalahane wong liya, njaluk ngapura marang pasangan, tansah ngrampungake masalahe. Contone, kanggo njaga jodho, yen wiwitane ora ana persetujuan kasebut, utawa nindakake tugas rumah tangga kanggo wong, sing ora digatekake. Kabeh iki minangka manifestasi saka rudeness, irresponsibility lan disrespect, lan iku ora perlu kanggo keno.

7. Ngapunten

Utamane yen pasangan wis nindakake perkara sing ora bisa ditampa: dikhianati, diganti, gagal. Utawa, misale jek, ora nindakake apa-apa sing nggegirisi, nanging kanthi sistematis nindakake apa sing ora disenengi: telat, ngapusi, nglanggar perjanjian, mbuwang barang-barang, mentel karo wong liya. Sampeyan duwe hak kanggo gelo, njaluk njaluk ngapura, utawa malah mutusaké sesambetan, nanging sampeyan ora kudu ngapura saka karsa.

8. Sabar

Mengkono yen sesambetan nggawa luwih kuciwo lan pain saka rasa seneng lan bungah. Contone, sampeyan ora tresna maneh utawa pasangan sampeyan nyinggung sampeyan, nglanggar wates sampeyan, nyoba ngapusi sampeyan, muter karo perasaan sampeyan. Utawa Mungkin sampeyan mung ora setuju ing karakter utawa views lan terus sumpah amarga iki. Sapa wae duwe hak kanggo metu saka hubungan sing ora kepenak. Sanajan sampeyan lan pasangan wis suwe, omah-omah utawa nggedhekake anak.