8 pelajaran urip saka "Matrix" sing kita tresnani banget

8 pelajaran urip saka "Matrix" sing kita tresnani banget

Film dening duo Wachowski, dirilis ing taun 1999, ngowahi bioskop. Sutradara njupuk film aksi fantasi sing nyenengake, nanging diisi kanthi makna sing jero lan referensi kanggo karya filosofis. Bagian kapindho lan katelu ngembangake ide-ide saka penulis lan nggawa crita menyang kesimpulan logis. Nanging, ing taun 2021, sekuel The Matrix: Resurrection bakal katon, sing bakal nyemplungake pamirsa maneh ing jagad sing wis dikenal.

Ati-ati, teks luwih ngemot spoiler! Yen sampeyan durung siyap kenal karo dheweke, waca materi babagan peran utama Keanu Reeves.

Miturut plot, karakter utama Neo sinau yen kabeh ana ing sekitar, simulasi komputer. Nanging nyatane, kekuwatan wis suwe direbut dening mesin sing nggunakake manungsa kanggo ngasilake energi. Bebarengan karo Morpheus lan Trinity, pahlawan nyoba mbebasake manungsa, amarga Neo, sing dipilih, sing kudu ngganti sejarah.

Sanajan plot sing apik banget, Matrix ngunggahake akeh topik sing cocog karo jagad iki. Mulane, gambar bisa dirasakake ora mung minangka blockbuster sing nyenengake, nanging uga minangka koleksi pelajaran urip penting sing bakal migunani kanggo kabeh wong.

1. Ngapresiasi kamardikan lan bebener tinimbang kepenak

Salah sawijining adegan sing paling kuat ing film pambuka, nalika Neo kudu milih pil biru utawa abang. Pisanan bakal mbantu sampeyan lali babagan apa sing kedadeyan lan bakal ngidini sampeyan terus urip ing ilusi. Kapindho bakal nuduhake pahlawan apa sing kedadeyan ing jagad iki.

Dijupuk saka film The Matrix

Ateges, Neo ngadhepi pilihan antarane kenyamanan lan kebebasan. Lan dheweke luwih milih sing terakhir. Ing wektu sing padha, umume wong-wong ing saubengé cukup seneng karo urip ing khayalan: bebener bisa medeni lan malah kejem, lan donya fiksi trep banget. Wong sing ringkih kaya penjahat Cypher wis siyap dikhianati supaya bisa bali menyang kahanan sing luwih akrab.

Nanging mung mbebasake awake dhewe lan ninggalake zona nyaman, wong entuk kesempatan kanggo ngganti. Pangembangan ora mungkin tanpa wong kaya Neo lan Morpheus. Lan kadhangkala iku worth ngorbanake posisi kanggo maju.

2. Aja wedi ngganti pikiran yen sampeyan sinau sing anyar.

Ing final saka film pisanan, Neo sinau yen dheweke isih sing dipilih, sanajan Oracle Oracle ngandika liya. Nanging ing sekuel, pahlawan nemokake fakta anyar kanggo awake dhewe.

Pemandangan saka film The Matrix Reloaded

Arsitek Matriks ujar manawa muncule Sing Dipilih minangka cara liya kanggo ngontrol manungsa kanthi mesin. Ngeculake mbantu supaya program ora kacilakan. Lan ing final, Neo, sing nglawan agen jahat Smith kabeh wektu, nyadari yen kadhangkala mung siji-sijine cara kanggo menang yaiku nyerah.

Pranyata bebener sing wis dicethakaké bisa dadi mung tahap pangembangan sabanjure. Entuk kawruh anyar, wong ngganti lan mbenerake sikape marang wong, tumindak lan komponen urip liyane.

3. Gunakake kemajuan kanggo apik

Koyone gambar kasebut darmabakti kanggo perjuangan manungsa karo mesin. Nanging aja lali yen intelijen buatan wiwitane diciptakake dening wong-wong mau kanggo nggawe urip luwih gampang.

Pemandangan saka film The Matrix: Revolution

Lan sing luwih penting, pedunung Zeon sing oncat saka Matrix uga nggawe kabeh jinis teknologi kanggo nampa cahya lan panas. Lan padha nggunakake penemuan kanggo perang karo mesin.

Pranyata bab sing padha bisa nuwuhake kabecikan lan karusakan. Pitakonan mung sing tangan padha tiba menyang.

4. Eling yen donya, cara sampeyan ngerteni

Strange Boy ngandika kanggo Neo: Ora sendok. Mbok iki minangka salah sawijining frasa utama kanggo kabeh film. Matriks kasebut nyatakake yen kabeh jagad iki khayalan, mung penting kepiye wong bisa ngerteni. Bentenipun mung ing lukisan Wachowski mesin nemtokke ngapusi, lan ing urip biasa saben wong nggawe kasunyatan dhewe.

Dijupuk saka film The Matrix

Mulane bocah kasebut menehi saran yen ora perlu nyoba mbengkongake sendok. Luwih becik nyetel persepsi sampeyan. Wong ora bisa ngganti donya ing saubengé, nanging dheweke bisa ndeleng kanthi beda. Contone, kanggo sok dong mirsani luwih kesempatan tinimbang alangan. Utawa goleki sipat positif tinimbang negatif ing wong liya.

5. Percaya marang awake dhewe lan tujuane

Morpheus ora mangu-mangu yen dheweke bakal nemokake Sing Dipilih. Kanggo kapercayan, dheweke wis siyap ngorbanake awake dhewe lan malah mbebayani anane jagad bebas kabeh. Lan minangka asil, kapercayan iki mbantu para pahlawan kanggo menang.

Dijupuk saka film The Matrix

Uga nyiapake Neo kanggo mlumpat pisanan saka siji bangunan menyang liyane, Morpheus ngandika sing tenan ora ana watesan, sampeyan mung kudu pracaya ing dhewe. Nalika pahlawan kanthi nyadari iki, dheweke ngerti yen dheweke bisa nglawan agen kasebut, ora kalah karo dheweke kanthi cepet.

Asring, kanggo nindakake apa wae, sampeyan mung kudu ngakoni kemungkinan kasebut. Banjur bakal dicethakaké manawa alangan ora ana.

6. Aja mandheg yen ana sing sepisanan ora bisa digunakake

Lompat kasebut ora sukses banget kanggo Neo. Ing tengah pesawat, dheweke wedi lan tiba ing lemah. Untunge, aksi kasebut ditindakake ing simulasi, lan pahlawan kasebut lolos kanthi bruises cilik. Sawise iku Cypher ngucapake tembung sing wicaksana: Kita kabeh tiba kanggo pisanan.

Dijupuk saka film The Matrix

Sembarang wong, malah sing paling bakat, salah pisanan. Bocah kasebut bola-bali nabrak nalika sinau mlaku. Lan saben wong diwasa sing njupuk sing anyar asring nabrak. Mung pengalaman lan laku mbantu. Lan, kaya sing kasebut ing ndhuwur, percaya marang awake dhewe.

7. Njupuk wektu kanggo sinau bab anyar

Ing jagad Matrix, wong sing dibebasake bisa ngemot katrampilan apa wae ing sirahe: saka kawruh seni bela diri nganti kontrol helikopter. Nanging isih, sajrone sparring pisanan antarane Neo lan Morpheus, wong liya kaget amarga cepet sinau para pamula.

Dijupuk saka film The Matrix

Sayange utawa untunge, ing jagad kita, sinau cepet luwih saka mitos utawa superpower. Mulane, sanajan kanthi memori fotografi utawa kekuatan fisik bawaan, nyoba sinau sing anyar lan ngembangake katrampilan lawas. Lan mung banjur katrampilan kasebut bakal dadi unik.

8. Perang sisih peteng saka pribadine

Saka film kapindho, Agen Smith dadi mungsuh utama Neo. Lan Oracle tau ngandhani sing Dipilih yen wong jahat iku bayangane. Kekuwatan Smith tuwuh sejajar karo katrampilan Neo. Nanging dheweke ngarahake kemampuane kanggo ngrebut kekuwatan, lan ora mbebasake wong liya.

Pemandangan saka film The Matrix: Revolution

Kanthi cara sing padha, saben wong kanthi periodik kudu berjuang karo sisih negatif utawa karep. Organisasi kongenital bisa berkembang dadi kontrol sing ora nyukupi, lan kemampuan kanggo gampang hubungane karo kabeh, dadi ora peduli. Mulane, perang utama asring banget dumadi ing wong. Lan worth, kaya Neo, kanggo ngindhari manifestasi negatif saka karakter sampeyan.

Dijupuk saka film The Matrix