8 mungsuh kaendahan sing saben bocah wadon kudu ngerti

8 mungsuh kaendahan sing saben bocah wadon kudu ngerti

1. Gaya urip sedentary

Ing mangsa panas iki kita nyoba kanggo metu minangka asring sabisa, nanging ing tiba kita mlaku kurang asring. Cuaca saya suda, dadi peteng luwih awal, lan wedi karo epidemi ora nyurung mlaku-mlaku. Paling wektu saiki kita isih nglampahi ing karya, asring lungguh ing ngarepe komputer, kang ora duwe efek paling apik ing kesehatan A telung lengen cluster acak kontrol nyoba kanggo nyoba efektifitas lan biaya-efektifitas campur SMART Work & Life. kanggo ngurangi wektu lungguh saben dina ing buruh kantor: sinau protokol. Lan iki uga mengaruhi kulit Gaya Urip Sedentary: Implikasi Kesehatan: ora kebak oksigen kaya sing kudune lan ora nampa nutrisi liyane ing jumlah sing tepat. Yen kulit garing lan kulit sing ora sehat wis dadi kanca sing tetep, pikirake manawa hypodynamia uga mengaruhi iki.

Apa sing kudu ditindakake

Sampeyan ora kudu langsung mlebu gym, mung nambah gerakan ing urip sampeyan. Seneng-seneng nari ing omah, mlaku-mlaku ing taman, ngliwati lift, utawa mlaku siji mandeg menyang kantor. Sing utama yaiku nindakake kanthi rutin.

2. Banyu atos

Kanggo kaendahan lan kesehatan, kemurnian lan komposisi ora mung banyu sing diombe iku penting. Iku uga penting apa banyu sampeyan wisuh karo. Atos, kanthi kandungan uyah sing dhuwur, ora nyedhiyakake reresik utawa moisturizing sing tepat lan bisa nyebabake LB1529. Pajanan bola-bali menyang banyu keras lan surfaktan ngganggu perkembangan penghalang epidermis saka fungsi penghalang in vitro kulit. Lan yen sampeyan duwe kulit sensitif, banyu iki bisa nyebabake iritasi lan gatal.

Apa sing kudu ditindakake

Yen bisa, cuci rai nganggo banyu sing disaring utawa botol lan gunakake kosmetik kanthi bahan pelembab (asam hialuronat, provitamin B5, vitamin E, allantoin, minyak nabati).

Viktoria Klishko Dermatologist-cosmetologist, ahli Vichy.

Kepiye ngerti yen banyu iku angel? Ing kono, pembersih bakal dadi luwih elek, lan sawise prosedur iki, sampeyan bakal rumangsa kulit garing lan nyenyet.

Alternatif sing apik yaiku nggunakake es batu (utamane teh herbal beku) kanggo ngumbah rai, saliyane banyu sing disaring utawa botol. Nanging sampeyan kudu ati-ati: overuse saka es bisa nggawe kulit garing lan dehidrasi, utamané yen wis nandhang sangsara marga saka garing sadurunge. Ana uga cara anhydrous, nanging ora cocok kanggo kabeh wong. Ing kasus iki, penting banget kanggo milih pembersih sing cocog karo jinis lan kabutuhan kulit. Utamane saiki, nalika ing njaba wis adhem lan ing jero ruangan panas.

3. Hawa sing kacemar

Yen sampeyan ora manggon ing desa alpine, sampeyan bisa uga ngrasakake kabeh akibat saka kahanan lingkungan saiki. Lan ora mung babagan kesehatan ing umum: kulit, sing kelangan kelembapan, flakes, nandhang pigmentasi lan iritasi, uga ngalami efek negatif. Macem-macem unsur polusi udara ing kulit, kalebu nitrogen dioksida, bisa ngrusak sel lan, minangka asil, nyebabake penuaan kulit sing durung wayahe. Kajaba iku, polutan ing udara kutha gedhe mung ana ing kulit kita. Akibaté, pembesaran pori, tambah produksi sebum lan munculé kukul.

Apa sing kudu ditindakake

Saben mulih, langsung cuci tangan. Aturan sing padha ditrapake kanggo pasuryan. Saben dina, mayuta-yuta partikel zat sing mbebayani dipangan menyang lapisan kosmetik, nyepetake pori-pori lan ngrusak lapisan pelindung kulit.

Mangan panganan antioksidan sing cukup (sayuran seger, woh wohan beri lan woh-wohan, uga salmon, mackerel, teh, lan coklat peteng) lan aja lali babagan kosmetik kanthi komposisi vitamin E lan C.

Ventilate omah luwih asring, turu kanthi jendhela mbukak yen bisa.

4. Kurang turu

Fungsi utama turu kanggo awak sacara sakabehe yaiku istirahat lan pemulihan. Sampeyan ora cukup turu, lan kulit uga ora bisa pulih: fungsi penghalang dadi rusak, tingkat kelembapan mudhun, lan produksi sebum, sebaliknya.

Bruising ing mripat, kulit kusam, dehidrasi, efek umum kurang turu Ringkesan Gangguan Turu Umum lan Persimpangan karo Kondisi Dermatologi. Kajaba iku, kurang turu mengaruhi awak sacara sakabehe, sing ing mangsa ngarep bakal terus mengaruhi penampilan sampeyan.

Apa sing kudu ditindakake

Turu paling sethithik 7-8 jam saben dina lan aja janji turu ing akhir minggu: bakal angel dicekel. Coba turu ing wektu sing padha. Lan yen lelungan ing jaringan sosial langsung ing amben minangka ritual biasa sadurunge turu, nyerah.

5. Tansah nganggo topeng

Topeng protèktif, sing wis dadi populer banget ing latar mburi pandemik COVID-19, bisa nyebabake abang, kobong, tingling ing kulit kanthi panggunaan sing dawa. Kajaba iku, topeng asring ngemot serat propylene, sing nambah sensitivitas kulit. Yen sampeyan nganggo topeng kanggo dangu, pasuryan kringet ing ngisor, lan gesekan bisa nimbulaké iritasi, ing sawetara kasus malah bisa mimpin kanggo dermatitis kontak.

Apa sing kudu ditindakake

Yen sampeyan wis ndeleng efek nganggo topeng ing pasuryan, goleki pembersih super entheng sing ora wangi lan ora pewarna lan krim pelembab sing kuat. Kajaba iku, produk kecantikan kanthi komposisi lipid: ceramide, kolesterol lan asam lemak (Omega 6- lan 9-) bakal mbantu ngatasi masalah kasebut. Aja sawetara wektu saka dhasar sing kandhel lan terus-terusan, sing bisa uga ngganggu lan garing kulit.

Viktoria Klishko Dermatologist-cosmetologist, ahli Vichy.

Topeng protèktif, sayangé, ora apik kanggo kulit, nanging efek negatif bisa diminimalisir amarga aturan sing prasaja.

Kaping pisanan, njaga kebersihan sing apik. Iki ketok, nanging ora saben wong ngelingi: topeng nganggo kudu diganti anyar saben telung jam, bisa digunakake maneh, sakabeheng reguler. Luwih becik duwe sawetara topeng supaya bisa diganti kanthi frekuensi sing padha karo sing bisa digunakake.

Kapindho, pilih topeng sing paling ora traumatik kanggo kulit. Sing paling ora mbebayani yaiku materi SMS telung lapisan biasa. Nduwe sifat penyerap sing dhuwur lan ora ngidini cairan, senyawa kimia, lemak ngliwati. Topeng iki mung didol ing apotek lan kadhaptar minangka topeng medis.

Katelu, yen iritasi utawa karusakan ing kulit katon saka topeng, produk kanggo mulihake epidermis kudu digunakake. Contone, nambani karusakan karo produk karo panthenol ing komposisi. Nanging iki kudu rampung mung yen wis ana masalah. Yen kulit bisa nahan stres gesekan, luwih becik ditindakake kanthi perawatan sing lembut kanthi penekanan ing perlindungan lan hidrasi. Pesthekake wisuh pasuryan sawise nganggo topeng kanggo dangu, nggunakake cleanser cahya, wewangian-free, banjur karo moisturizer.

6. Lack produk care karo SPF

Ya, sampeyan kudu nggunakake kasebut Reassessing Impacts Extended Daily Exposure kanggo Low Level Solar UV Radiation ing mangsa kadhemen, utamané yen sampeyan manggon ing garis lintang kidul, ngendi iku bakal panas kanggo dangu. Sanadyan langit katutup mendhung utawa udan, sinare isih nembus mega. Kajaba iku, kakehan paparan radiasi panas (sinar infra merah) lan bledug sing alus minangka faktor negatif liyane sing nyebabake iritasi lan kekeringan kulit.

Apa sing kudu ditindakake

Aja lali babagan sunscreen sanajan ing kahanan kutha lan malah ing njaba musim panas. Lan iki dudu tabir surya kanggo liburan pantai: produk tekstur sing luwih entheng, cairan, krim dina lan emulsi sing ngemot spf cocok kanggo sampeyan.

7. Suhu mudhun

Mode dalan kadhemen, kamar digawe panas, tantangan nyata Pengaruh musim ing sawetara sifat kulit: Winter vs. musim panas, kaya sing dialami dening 354 wanita Shanghai saka macem-macem umur kanggo kulit. Nalika sampeyan ninggalake kamar, pembuluh getih kulit pisanan constrict kanggo tetep anget lan banjur widen, iki reaksi alam kanggo nyuda ing suhu. Sawise sawetara wektu, prau bali menyang negara asline, nanging luwih kerep sampeyan metu, luwih asring kulit ngalami kejut nyata. Kelangan kemampuan kanggo regenerasi kanthi cepet lan efisien, nyerep nutrisi saka kosmetik luwih elek, lan elastisitase saya rusak.

Apa sing kudu ditindakake

Ing cuaca berangin lan adhem, luwih becik nggunakake kosmetik penghalang sing mbantu mulihake pertahanan alami kulit. Ing omah, sampeyan kudu nyelehake humidifier lan ngawasi tingkat asor (norma saka 30 nganti 50%).

8. Perawatan sing ora bener

Tugas perawatan kosmetik yaiku kanggo nyukupi kabeh kabutuhan kulit. Bejo yen produk sing salah utawa prosedur sing salah (contone, scrubbing agresif) ora ana gunane kanggo dheweke. Yen ora, sampeyan duwe risiko dadi pelanggan biasa dermatologist. Alergi, iritasi, munculé bintik-bintik umur utawa inflamasi, akibat saka perawatan sing ora bener.

Apa sing kudu ditindakake

Aja nglirwakake langkah-langkah dhasar ing rutinitas perawatan kulit saben dina. Iki reresik, toning, moisturizing, lan yen sampeyan ajeg nggunakake Kosmetik hiasan, banjur make-up remover, pisanan ing dhaftar. Aja nggunakake produk sing reaksi kulit sampeyan negatif: mesthine ora bakal digunakake. Yen sampeyan ora bisa ngerti kanthi empiris kosmetik sing cocog karo sampeyan, luwih becik takon karo spesialis. Dheweke bakal nemtokake jinis kulit lan mbantu milih kosmetik, uga menehi pitutur marang sampeyan carane nggunakake kanthi bener.