7 panganan sing ngandhut vitamin C luwih akeh tinimbang jeruk

7 panganan sing ngandhut vitamin C luwih akeh tinimbang jeruk

Kanggo tetep sehat, informasi medis saiki nuduhake yen wong lanang diwasa kudu entuk paling ora 90 mg Vitamin C / Institut Kesehatan Nasional vitamin C saben dina. Wanita, paling ora 75 mg. Yen sampeyan ngandhut, nyusoni utawa ngrokok, tunjangan saben dina tambah 35-45 mg.

Awak manungsa ora ngerti carane sintesis lan nyimpen asam askorbat. Mula, penting kanggo kita nampa saka njaba. Contone, karo panganan. Dokter umume nganggep cara iki kanggo entuk vitamin minangka sing paling sehat lan efektif.

Oranye, mbok menawa sumber asam askorbat sing paling misuwur, ngemot Jeruk, mentah, kabeh jinis komersial / NutritionData, 53 mg zat kanggo saben 100 g pulp. Nanging iki adoh saka rekor.

Ing ngisor iki ana 7 panganan sing ngemot vitamin C kaping pirang-pirang luwih akeh tinimbang woh jeruk kasebut. Miturut cara, iki ora mbebayani: awak ora nyerep asam askorbat sing berlebihan, nanging diekskresi ing urin.

1. Rosehip

Foto: MadeleineSteinbach / Depositphotos

Rose Hips, liar (Northern Plains Indians) / NutritionData ngandhut 119 mg vitamin C (utawa 426 mg saben 100 g) ing babagan 6 seger, woh-wohan ukuran medium. Iki paling sethithik 30% luwih saka nilai saben dina sing dibutuhake.

Bener, kanggo entuk jumlah zat sing migunani, hips mawar kudu dipangan mentah. Vitamin C dirusak dening Gao-feng Yuan, Bo Sun, Jing Yuan, Qiao-mei Wang. Efek saka macem-macem cara masak ing senyawa promosi kesehatan saka brokoli / Journal of Zhejiang Univerity. Ilmu nalika digawe panas, mulane, yen sampeyan pour banyu sing nggodhok ing woh wohan beri, resiko bakal ilang nganti 30% asam askorbat sing ana.

2. cabe rawit

Foto: karandaev / Depositphotos

Yen sampeyan seneng panganan panas lan sehat, pilih cabe ijo. Sawijining polong ukuran medium bobote udakara 45 g ngemot mrico, cabe ijo, mentah / NutritionData 109 mg vitamin C (utawa 242 mg saben 100 g). Kanggo mbandhingake, ing cabe abang ukuran sing padha, 65 mrico, cabe panas, abang, mentah / NutritionData mg.

Yen vitamin C dhuwur minangka argumentasi sing lemah kanggo sampeyan nambah rempah-rempah sing panas banget ing salad lan sup, ana sawetara liyane. Capsaicin / University of Michigan Health dipercaya minangka zat capsaicin, sing menehi rasa pedas sing khas, mbantu nyuda rasa lara saka macem-macem asal, lan nglawan inflamasi. Lan uga nggunakake mrico bisa nambah metabolisme lan nyepetake kobong lemak, ing cilik sinau M. Yoshioka, S. St-Pierre, M. Suzuki, A. Tremblay. Efek saka mrico abang sing ditambahake ing dhaharan dhuwur-lemak lan dhuwur-karbohidrat ing metabolisme energi lan panggunaan substrat ing wanita Jepang / The British Journal of Nutrition efek kasebut katon ing wong-wong sing nambahake 10 g (kira-kira 1 sendok teh) bubuk abang menyang dheweke. panganan. Chile.

3. Mrica kuning manis

Foto: nungning20 / Depositphotos

Cukup mangan 100 g mrico kuning manis (iki bobote woh ukuran medium), lan sampeyan bakal entuk Mrico, manis, kuning, mentah / NutritionData babagan 180 mg vitamin C. Yaiku, paling ora kaping pindho. nilai saben dina.

Ing mrico abang sing luwih cerah, asam askorbat rada kurang, 128 mg saben 100 g produk. Nanging, iki uga cukup kanggo nyedhiyakake awak kanthi asam askorbat.

4. Currant ireng

Foto: jag_cz / Depositphotos

About kaca (100 g) saka currants bakal menehi Currants, Eropah ireng, mentahan / NutritionData 181 mg vitamin C. Lan uga jumlah prayoga saka anthocyanin saka Gina Borges, Alexandra Degeneve, William Mullen, Alan Crozier. Identifikasi antioksidan flavonoid lan fenolik ing currant ireng, blueberries, raspberries, currants abang, lan cranberries / Journal of Agricultural and Food Chemistry, pigmen tanduran kanthi sifat antioksidan sing jelas.

5. Timi (thyme)

Foto: olhaafanasieva / Depositphotos

Ing babagan gram, thyme ngandhut vitamin C kaping 3 luwih akeh tinimbang jeruk: nganti 160 mg Thyme, seger / NutritionData saben 100 g rempah-rempah.

Mesthi, sampeyan ora bisa mangan jumlah thyme iki. Nanging sanajan sampeyan mung sprinkle 1-2 tablespoons saka sayuran ijo disigar ing salad, sampeyan entuk nganti 7 mg asam askorbat.

6. Parsley

Foto: bhofack2 / Depositphotos

Ing 100 g saka Herb iki, luwih saka 130 mg Parsley, mentah / NutritionData vitamin C. Sprinkle generously karo parsley salad utawa sup, lan njaluk paling 10% saka dosis saben dina dibutuhake saka asam askorbat.

Kajaba iku, parsley, kaya sayuran ijo liyane, minangka sumber wesi non-heme sing apik banget. Wangun mineral iki ana ing panganan tanduran lan kurang asimilasi tinimbang heme kewan. Nanging ing ngarsane vitamin C, awak nyerep wesi tanduran luwih apik tinimbang Vitamin C / National Institutes of Health. Dadi panggunaan peterseli bisa dianggep, ing antarane, minangka sarana kanggo nyegah anemia kekurangan zat besi.

7. Jambu

Foto: murilomazzo / Depositphotos

Woh eksotis kanthi daging jambon ngandhut 4-5 kaping luwih vitamin C tinimbang jeruk lan woh jeruk liyane, kira-kira 228 mg Jambu, umum, mentah / NutritionData saben 100 g.