7 alasan kenapa sampeyan kepincut karo nyamuk

7 alasan kenapa sampeyan kepincut karo nyamuk

Yen sampeyan takon sapa makhluk urip sing paling mbebayani ing donya, kemungkinan kewan predator, hiu, laba-laba beracun lan ubur-ubur lan makhluk nggegirisi liyane bakal teka ing pikirane. Nanging yen sampeyan ndeleng masalah kasebut saka sudut pandang statistik, mungsuh utama manungsa yaiku ... nyamuk.

Kéwan paling matèni ing donya / Gates Cathetan saka Yayasan Bill Gates ngira yen penyakit sing nyebarake getih iki mateni 725.000 wong saben taun. Kanggo mbandhingake: rata-rata ing saindenging jagad ana kira-kira 475.000 pembunuhan saben taun. Lan kabeh jinis hiu ana meh ora nggawa skor nganti 10. Umume, jumlah kasebut kanthi jelas nuduhake sapa spesies sing dominan ing kene.

Umume nyamuk sing vegetarian, padha ngombe jus tanduran. Nanging kanggo nggawa lan nyelehake endhog, wanita butuh panganan protein, lan dheweke entuk saka getih. Mulane nyamuk ... nyamuk ... umume, wakil saka jinis nyamuk adil metu kanggo mburu ing wayah wengi. Lan ing kene ana faktor sing nambah kemungkinan sampeyan bakal dadi mangsa.

1. Sampeyan main akeh olahraga lan duwe fisik gedhe

Gambar: Sven Mieke / Unsplash

Nyamuk duwe sistem olfaktori sing dikembangake lan nggoleki mangsa utamane kanthi mambu. Palps maxillary saka bloodsuckers dilengkapi Nyamuk Deteksi Karbon Dioksida / Ask Nature karo neuron sensori khusus sing njupuk karbon dioksida, utawa CO2. Iki minangka faktor daya tarik utama kanggo serangga.

Miturut Napa sawetara wong minangka magnet nyamuk / NBCnews dening Jonathan Day, profesor entomologi medis ing Universitas Florida, jumlah karbon dioksida sing diasilake manungsa gumantung marang metabolisme. Wong-wong sing aktif sacara fisik lan duwe massa otot sing gedhe luwih cenderung dadi mangsa F. van Breugel. Nyamuk Migunakake Vision kanggo Nyambungake Bau Plumes karo Target Termal / Nyamuk Biologi Saiki.

Saliyane CO2, atlit ngetokake bau asam laktat sing luwih kuat, utamane nalika olahraga, aseton ing ambegan, lan estradiol, produk rusak saka estrogen.

Mulane, wong gedhe kanthi metabolisme dhuwur, atlit lan model kebugaran tansah ing gunpoint kanggo squeaking bloodsuckers. Kajaba iku, wong gedhe luwih gampang digatekake nyamuk. Umumé, para penyayang protein minangka sumber protein sing apik.

Solusi.Aja olahraga. Iku guyon, sampeyan bisa olahraga, nanging sampeyan kudu wisuh sak tenane sakwise lan ora mbukak ing panggonan ngendi midges nglumpukake.

2. Sampeyan seneng nganggo ireng

Gambar: Tobias van Schneider / Unsplash

Sandhangan ireng katon apik gayane. Akeh wong sing mikir kaya ngono. Nyamuk uga.

Kasunyatane, paningal saka serangga iki ora kaya indera pangrasa. Nyamuk saged F. van Breugel. Nyamuk Gunakake Vision kanggo Gabungan Bau Plumes karo Thermal Target / Biologi Saiki ndeleng wong ing kadohan watara 5 kanggo 15 meter, yen sampeyan kepingin weruh.

Taneshka Kruger, direktur Institut Kontrol Malaria ing Universitas Pretoria, ngaku pengin nyamuk ngliwati sampeyan? Aja nganggo sandhangan peteng / Business Insider sing mung ndeleng siluet gedhe ing panggonan target. Werna-werna peteng katon luwih katon ing bidang penglihatan, mula serangga mabur kanggo ndeleng apa sing gedhe banget, ireng lan menarik sing kedhep ing kana.

Kajaba iku, bloodsuckers uga seneng ijo, abang, lan werna sregep liyane, minangka ditetepake dening Edgar JM Pollard. Ngoptimalake koleksi nyamuk saka layar penghalang: dampak saka desain fisik lan paramèter operasi / Parasit & Vektor Edgar Pollard saka Institut Kesehatan lan Kedokteran Tropis Australia.

Miturut cara, zebra wis ngalami évolusi pola kamuflase, loreng ireng lan putih, kang mbingungake mabur tsetse, horseflies lan serangga liyane. Peneliti Jepang wis nemtokake T. Kojima. Sapi sing dicet nganggo striping kaya zebra bisa ngindhari serangan fly biting / PLoS One, sapi sing dicet kanthi cara iki uga kurang rentan kanggo nyamuk, ketoke, para pengisap getih kaget karo cetakan kasebut.

Eksperimen ing manungsa, nanging durung ditindakake, mula ora dingerteni kepiye kemiripan karo zebra sing nglindhungi para pengisap getih. Yen sampeyan duwe sweter belang ireng lan putih ing tangan, coba nganggo lan nuduhake asil ing komentar.

Solusi.Werna alus. Werna putih, pastel, beige, khaki lan zaitun nggawe sampeyan kurang katon ing nyamuk. Ora, mesthi, yen nyamuk mabur nyedhaki, dheweke isih bakal ngira yen sampeyan bisa dipangan. Nanging dheweke bakal luwih seneng karo wong sing nganggo klambi ireng.

3. Sampeyan kringet lan mriyang

Gambar: un ‑ perfect / Pixabay

Tegese, ora mung wong sing akeh olahraga, nanging uga saben wong sing tambah kringet sing ana ing pengawasan nyamuk. Asam urat lan amonia ing sinyal kringet JI Raji. Nyamuk Aedes aegypti Ndeteksi Volatile Asam Ditemokake ing Bau Manungsa Nganggo Jalur IR8a / Biologi Saiki manuk hering kudu mabur kanggo ndeleng apa sing enak banget.

Koyone kaya semprotan deodoran utawa cologne cukup kanggo nglawan bau kringet. Nanging, miturut This Is Why Mosquitoes Target Some People Way More Than Others / Self Dr. Gary Goldenberg, direktur medis Departemen Dermatologi ing Icahn School of Medicine, sawetara minyak wangi, sebaliknya, mung narik kawigaten para pengisap getih. Nyamuk nemokake aroma manis sing menarik banget.

Solusi.Perang karo tambah kringet, utawa hyperhidrosis, kanggo iki sampeyan kudu nggawe janjian karo dermatologist. Kajaba iku, iku perlu kanggo wisuh luwih asring banally.

4. Sampeyan lagi ngandhut

Gambar: Anastasiia Chepinska / Unsplash.

Siji sinau ing Gambia ngenali R. Dobson. Nyamuk luwih seneng wanita ngandhut / BNJ, sing nasties ana kaping pindho minangka aktif kasengsem ing wanita ngandhut.

Para panaliti hipotesis manawa iki amarga tambah volume karbon dioksida sing dibuwang. Uga, ing wanita ngandhut, suhu awak saya tambah kira-kira 0,7 ° C. Lan loro faktor kasebut mengaruhi visibilitas nyamuk.

Umumé, asil eksperimen iki kudu dipriksa kaping pindho, amarga mung 72 subjek sing melu. Nanging ana sawetara bebener ing kene.

Solusi.Njupuk tes meteng ora lara.

5. Sampeyan duwe klompok getih pisanan

Gambar: Institut Kanker Nasional / Unsplash

Ya, riset nuduhake Y. Shirai. Preferensi Pendaratan Aedes albopictus (Diptera: Culicidae) ing Kulit Manungsa Antarane Golongan Darah ABO, Sekresi utawa Nonsekretor, lan Antigen ABH / Jurnal Entomologi Kedokteran sing wong sing duwe golongan getih positif meh kaping pindho luwih menarik kanggo nyamuk tinimbang karo sing liyane. .. Sing nomer telu lan kaping papat ing skala prioritas nyamuk dumunung kira-kira separo ing antarane. Urip saiki karo informasi iki.

Solusi.Amarga ora bisa ngganti klompok getih, sing isih ana yaiku rekonsiliasi.

6. Sampeyan ora wisuh sikil

Gambar: Huỳnh Tấn Hậu / Unsplash.com

Siji eksperimen NO Verhulst. Komposisi Mikrobiota Kulit Manungsa 2011 Ngaruhi Daya Tarik Nyamuk Malaria / PLoS One nuduhake korelasi sing kuat antarane jumlah bakteri sing urip ing kulit lan minat nyamuk ing situs kasebut. Wong duwe koloni mikroorganisme paling gedhe ing tungkak lan sikil, mula para pengisap getih ndeleng sikil kosong sampeyan kanthi kapentingan gedhe.

Solusi.Wisuh sikilmu. Aja kelet metu saka ngisor tutup.

7. Apa sampeyan seneng bir

Gambar: Gerrie van der Walt / Unsplash.com

Sawetara eksperimen nuduhake yen nyamuk luwih seneng ngombe getihe wong sing mendem. Contone, ing sawijining studi, O. Shirai. Ingestion alkohol stimulates atraksi nyamuk / Journal of American Mosquito Control Association, ilmuwan saka American Mosquito Control Association ngeweruhi sing subyek sing migunakaken 350 ml saka bir dadi Ngartekno luwih kepincut kanggo bloodsuckers. Asil sing padha dituduhake dening T. Lefèvre. Konsumsi bir nambah daya tarik manungsa kanggo nyamuk malaria / PLoS Salah sawijining eksperimen spesialis saka Burkina Faso.

Sampeyan bisa uga mikir yen nyamuk mung pengin mabuk karo sampeyan, nanging ora. Ora ana cukup etanol ing getih sing dikonsumsi kanggo nduwe pengaruh sing nyata marang kesejahteraan serangga. Nanging, serangga iki asring ngombe getihe wong mendem. Ketoke, dheweke ngerti babagan bir sing ora dingerteni.

Solusi.Mungkasi ngombe, paling ora ing hawa seger.