6 produk reresik DIY sing efektif

6 produk reresik DIY sing efektif

Nalika nggawe lan nggunakake produk pembersih rumah tangga, penting kanggo ngetutake siji aturan: sadurunge nyampur apa wae, mesthine sinau komposisi solusi sing wis siap lan sifat-sifat komponen individu. Sawetara wong kudu ora nyambung. Kita bakal ngomong babagan iki kanthi luwih rinci ing artikel sing kapisah. Sanalika obat omah wis siyap, aja lali nempelake stiker kanthi komposisi ing wadhah kasebut.

1. Agen pembersih universal

Apa sing dibutuhake:

  • cuka putih;
  • banyu;
  • kulit lemon;
  • sprig saka rosemary.

Nyampur banyu lan cuka putih kanthi proporsi 1: 1. Tuangake campuran sing diasilake menyang botol semprotan, tambahake bahan-bahan liyane, goyangake kanthi becik lan supaya diseduh sajrone seminggu.

Produk iki sampurna kanggo mbusak reregetan banyu, nyegerake tong sampah, nyisihake rereged ing tembok lan liya-liyane. Kabeh thanks kanggo kulit lemon, sing ora mung menehi mambu sing nyenengake, nanging uga nambah efektifitas produk. Sing utama ora nggunakake campuran ing permukaan granit, yen watu kasebut bisa rusak.

2. Resik pawon sumilir

Apa sing dibutuhake:

  • 4 tablespoons saka baking soda;
  • rada kurang saka liter banyu anget.

Campuran prasaja iki bisa mbantu nyegerake pawon, ngresiki macem-macem permukaan lan malah ing njero kulkas. Kanggo mbusak ambu ora enak saka tong sampah lan saluran ing sink utawa bathtub, sampeyan mung bisa njupuk baking soda lan pour langsung saka kothak, lan mbilas sisa-sisa karo banyu.

Yen sampeyan perlu kanggo ngresiki soko stainless steel, iku luwih apik kanggo nyampur úa kanggo tempel, nggunakake gombal lembab lan gosok dicampur alon-alon ing arah saka tektur logam, banjur mbilas langsung karo banyu lan supaya lumahing garing.

3. Cleaner kanggo jendhela lan mirrors

Apa sing dibutuhake:

  • 2 gelas banyu;
  • ½ tuwung cuka sari apel utawa putih
  • ¼ gelas alkohol (solusi 70%);
  • 1-2 tetes minyak atsiri oranye (opsional).

Campur kabeh bahan lan tuangake campuran menyang wadhah kanthi botol semprotan. Produk iki ora bisa digunakake ing dina sing panas lan panas, bakal garing kanthi cepet lan ninggalake garis-garis ing jendhela.

Kanggo ngilangke pangilon, dab sawetara produk ing andhuk kertas utawa gombal alus lan ngusap lumahing.

4. Tembaga resik

Apa sing dibutuhake:

  • cuka putih utawa jus lemon;
  • uyah.

Dip spons ing cuka putih utawa jus lemon, remet entheng lan sprinkle karo jiwit saka uyah ing ndhuwur. Gosok lumahing tembaga alon-alon. Banjur mbilas nganggo banyu lan pindhah menyang ndhuwur nganggo kain sing resik lan alus.

5. Obat kanggo noda ing sandhangan

Apa sing dibutuhake:

  • cairan dishwashing;
  • hidrogen peroksida (solusi 3%);
  • baking soda.

Gabungke deterjen dishwashing karo hidrogen peroksida ing rasio 1: 2. Banjur nambah soda manggang lan aduk kanggo mbentuk tempel. Aplikasi gruel iki kanggo noda ing loro-lorone, ninggalake kanggo jam, banjur wisuh mesin minangka biasanipun.

6. Tegese kanggo ngresiki marmer

Apa sing dibutuhake:

  • 2 tetes cairan pencuci piring cair entheng
  • 2 gelas banyu anget.

Gabungke bahan kasebut, rendhem spons ing larutan sing diasilake, lan gosok permukaan marmer. Banjur mbilas nganggo banyu sing resik lan garing nganggo kain sing lembut.

Sampeyan ora kudu nggunakake produk sing nganggo cuka, lemon utawa pembersih asam liyane, mula bakal mangan marmer lan malah granit lan ngrusak.