6 langkah kanggo mbantu miwiti nggawe dhuwit ing hobi

6 langkah kanggo mbantu miwiti nggawe dhuwit ing hobi

1. Ngerti apa sing apik

Sampeyan bisa nggawe dhuwit ing meh kabeh hobi. Yen sampeyan seneng kerajinan, coba jahitan utawa nyulam sandhangan. Lan yen sampeyan seneng media sosial, njupuk SMM. Sampeyan bisa njupuk gambar, nggambar ilustrasi sing digawe khusus, peralatan ndandani, utawa nggawe kue. Coba ngerti apa sing nggumunake sampeyan lan apa sing bakal dadi kapentingan kanggo pelanggan potensial; ing persimpangan iki, bisa uga ana ide sing bakal nggawa dhuwit.

Laku saben dina kanggo entuk pengalaman sing dikarepake lan weruh yen sampeyan wis siyap ngowahi hobi dadi karya urip. Ora kaya hobi, alur kerja angel dibangun ing inspirasi sing teka saka wektu kanggo wektu. Latihan saben dina bakal mbantu sampeyan nglatih peran anyar sampeyan.

2. Temokake nilai produk

Tugas sampeyan yaiku ngerteni kenapa proposal sampeyan bakal luwih apik lan luwih menarik tinimbang sing padha. Kanggo nindakake iki, sinau saingan sampeyan. Contone, sampeyan pengin nggawe kue sing digawe khusus. Sampeyan bisa nandheske yen sampeyan mung nggunakake bahan-bahan alami, nawakake sawetara fillings kanggo milih saka, utawa nggawe desain individu. Sampeyan bisa nggawe kue vegan utawa kue bento cilik kanthi tulisan sing lucu. Penawaran sampeyan kudu muni kanthi cara supaya pelanggan langsung seneng pesen.

Coba pikirake cara liya kanggo nyurung pelanggan supaya tuku. Contone, sampeyan bisa ngemas produk kanthi apik. Pengalaman tuku ing tas plastik lan kertas kerajinan bakal beda banget, tanpa mbuwang dhuwit akeh kanggo dekorasi. Pelanggan biasa bisa ditawakake diskon utawa bonus sing nyenengake.

3. Nggawe rencana bisnis

Iki bakal mbantu sampeyan nemtokake tujuan, cara kanggo nggayuh lan ngerti sepira sampeyan bisa entuk. Rencana bisnis kudu ngemot:

  • Katrangan gagasan.Sedhela ngandhani apa produk utawa layanan sing bakal sampeyan tawakake, apa fitur utama lan apa keuntungan sing bakal ditampa klien saka tuku.
  • Sasaran pamirsa.Sanajan sampeyan misale jek produk sampeyan dirancang kanggo pamirsa sing paling akeh, coba nemtokake kanthi luwih spesifik. Contone, yen sampeyan pengin njahit sandhangan, ing teori, target pamirsa ora ana watesan. Nanging nyatane, pelanggan utama sampeyan bisa uga wong umur 30-an lan 50-an kanthi penghasilan rata-rata ndhuwur sing ora seneng tuku sandhangan ing pasar massal. Ngerti iki, sampeyan bakal bisa ngrumusake proposal kanthi bener lan ngiklanake kanthi efektif.
  • Analisis pesaing.Iki bakal mbantu sampeyan nemokake ceruk ing industri, supaya ora nggawe kesalahan sing wis ditindakake pesaing sadurunge, lan nggawe produk sampeyan luwih apik.
  • cara promosi produk.Nerangake strategi tartamtu sing bakal sampeyan tindakake. Contone, sampeyan bisa ngiklanake produk ing media sosial, nyetel iklan sing ditargetake, utawa tuku iklan saka blogger. Ati-ati ora mung babagan carane sampeyan bakal narik pelanggan anyar, nanging uga babagan carane tetep sing biasa. Contone, sampeyan bisa mikir liwat sistem bonus lan diskon.
  • Rencana finansial.Iku mbantu kanggo ngira jumlah dhuwit sing dibutuhake kanggo miwiti bisnis lan biaya apa sing bakal dibutuhake ing tahap sabanjure. Sampeyan bisa uga kudu tuku peralatan lan bahan anyar utawa nandur modal ing promosi media sosial. Coba biaya tetep (pajak, biaya sewa). Aja lali kanggo nuduhake income sing rencana kanggo nampa saka bisnis.

4. Ndhaptar minangka wiraswasta

Wiraswasta yaiku wong sing mbayar pajak Undang-undang Federal babagan Eksperimen kanggo Nggawe Pajak Penghasilan Profesional Rezim Pajak Khusus tanggal 27 November 2018 N 422-FZ (edisi pungkasan) / ConsultantPlus babagan penghasilan profesional kanthi tingkat preferensial:

  • 4% yen dhuwit ditampa saka individu;
  • 6% yen layanan dibayar dening entitas legal utawa pengusaha individu.

Wiraswasta ora perlu mbayar pajak penghasilan tambahan. Status kasebut cocok kanggo wong sing duwe bisnis dhewe, ora ana karyawan, lan jumlah penghasilan saben taun ora ngluwihi 2,4 yuta rubel. Iki ngidini sampeyan duwe penghasilan sing dikonfirmasi lan ora wedi denda kanggo kegiatan bisnis ilegal. Wong sing kerja mandiri duwe akses menyang langkah-langkah dhukungan pemerintah: contone, sampeyan bisa entuk diskon kanggo nyewakake ruang ing ruang kerja utawa konsultasi babagan akuntansi lan perpajakan ing pusat dhukungan bisnis My Business.

Kanggo ndhaftar minangka mandhiri, sampeyan ora perlu menyang ngendi wae, sampeyan mung kudu ngirim aplikasi ing aplikasi seluler My Tax, ing situs web Layanan Pajak Federal Rusia utawa liwat salah sawijining bank sing sah. Sampeyan bisa mbayar pajak kanthi cara sing padha digunakake nalika ndhaptar. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngetik informasi sistem babagan kabeh pembayaran kanggo sasi. Ing tanggal 12 sasi sabanjuré, sampeyan bakal nampa kabar kanthi jumlah pajak. Sampeyan kudu mbayar paling ora tanggal 25, sampeyan bisa nransfer dhuwit saka kertu bank ing aplikasi My Tax, nggunakake portal Layanan Negara utawa aplikasi bank sampeyan.

5. Golek pelanggan pisanan

Pilihan sing paling gampang yaiku ngandhani kanca lan kulawarga babagan layanan utawa produk sampeyan. Sampeyan bisa nulis kiriman ing jaringan sosial lan takon kanggo nuduhake. Ora mungkin iki bakal nggawa pesenan sing akeh, nanging sampeyan bisa nyoba carane proses kasebut diadegake lan entuk umpan balik. Bebas bae kanggo motret asil karya sampeyan, iki bakal mbantu sampeyan nggawe portofolio kanggo klien sing bakal teka. Banjur sampeyan bisa miwiti iklan sing ditargetake ing jaringan sosial lan iklan kontekstual ing mesin telusuran.

Mboko sithik pindhah menyang alat sing bakal bisa digunakake kanggo jangka panjang. Contone, sampeyan bisa nerbitake teks ing blog utawa ing situs pihak katelu. Coba adol ing pasar sing wis ana akeh pamirsa lan alat promosi sampeyan dhewe. Iku luwih apik kanggo pindhah ana karo produk sing dikarepake ing situs kasebut, wong bakal weruh tawaran sampeyan nalika lagi nggoleki produk sing padha. Saben pasar duwe syarat produk lan komisi dhewe, waca pandhuan sadurunge ndhaptar.

6. Aja wedi kanggo nggawe dhewe dikenal

Wong sing ngimpi bisnis dhewe bisa uga duwe rasa wedi lan stereotip babagan bisnis. Contone, sampeyan bisa uga wedi ditinggal tanpa penghasilan sing stabil. Njupuk preian perusahaan utawa kerja ing wektu luang kanggo ndeleng apa sampeyan kepenak karo bisnis anyar sampeyan. Lan kadhangkala sampeyan wedi yen wis ana tawaran sing padha ing pasar. Nanging salah yen mikir yen sampeyan ora beda karo wong liya. Saben wong duwe pengalaman dhewe, mula sampeyan kudu ngerti apa sing nggawe sampeyan unik. Aja wedi negesake dhewe, amarga yen sampeyan ora nyoba miwiti bisnis dhewe, mengko sampeyan bakal getun.