6 kebiasaan mangan saben wong kudu sinau

6 kebiasaan mangan saben wong kudu sinau

1. Ngombe banyu sing cukup

Sampeyan kudu ngombe banyu. Iki nyepetake M. Boschmann, J. Steiniger et al. Thermogenesis sing diakibatake banyu / Jurnal Endokrinologi Klinis & Metabolisme Metabolisme. Plasma getih yaiku 92-95% banyu, lan cairan kasebut mbantu sistem sirkulasi kanggo ngatasi fungsine. Kanthi banyu, oksigen lan glukosa diwenehake menyang otak, sing perlu kanggo kegiatan saraf. Banyu mbusak produk metabolisme lan racun saka otak. Nanging kekurangane bisa nyebabake sirah Dehidrasi / Mayo Clinic, rasa kesel, masalah saluran pencernaan.

Ora ana tingkat konsumsi banyu universal. Fokus ing rong indikator:

  • Kroso ngelak. Yen sampeyan duwe, sampeyan kudu ngombe.
  • Warna urin. Sampeyan kudu ora ana warna utawa kuning cahya, yen ora, sampeyan ora ngombe cukup.

Carane ngembangake pakulinan

Hack urip utama: banyu kudu tansah ing tangan. Yen ora, sampeyan bakal kesed kanggo tangi saben wektu kanggo ngombe, lan sampeyan bakal nindakake iku kurang asring saka sampeyan pengin. Nyelehake botol banyu ing meja lan ngombe saben sampeyan ngelak. Tansah nggawa wadhah sing luwih cilik ing tas lan aja lali ngisi maneh.

Kajaba iku, ana macem-macem aplikasi sing ngidini sampeyan nglacak jumlah sing sampeyan ngombe. Kerugian utama yaiku kinerja target. Ing upaya kanggo nggayuh target sampeyan, sampeyan bisa ngombe nalika sampeyan ora seneng ngombe, utawa cepet-cepet nyedhot cairan menyang awak ing wayah wengi kanggo nggayuh tujuan sampeyan. Nanging yen sampeyan tresna nomer lan gamification, sampeyan bisa nyoba.

2. Mangan luwih akeh sayuran lan woh-wohan

Panganan tanduran migunani kanggo nyegah penyakit kardiovaskular lan jinis kanker tartamtu. Serat sing ngemot mbantu saluran pencernaan bisa luwih apik lan nyuda asupan serat panganan lan biji-bijian sing digandhengake karo nyuda risiko penyakit ora ditularake / ScienceDaily risiko penyakit ora ditularake.

Kita ngerti babagan manfaat sayuran lan woh-wohan wiwit cilik, nanging ora mesthi bisa dipangan kanthi jumlah sing cukup. Menapa malih, pasinaon paling anyar dening D. Aune, E. Giovannucci et al. Asupan woh lan sayuran lan risiko penyakit kardiovaskular, kanker total lan mortalitas kabeh – review sistematis lan meta-analisis respon dosis saka studi prospektif / Jurnal Internasional Epidemiologi nyatakake norma yaiku 500-800 g saben dina, lan iki kathah.

Carane ngembangake pakulinan

Ing kene, padha karo banyu: yen sampeyan pengin mangan luwih akeh sayuran, nggawe luwih gampang diakses. Kanggo nggawe rencana kasebut, sampeyan kudu mikir kenapa sayuran dadi tamu sing jarang ing meja sampeyan.

Mbok menawa sampeyan seneng mangan salad kubis saben dina, nanging sampeyan kesed kanggo chop karo piso. Banjur pilihan sampeyan, prosesor pangan karo shredder. Dheweke bakal nggiling kepala kubis sajrone sawetara detik, lan sing isih ana yaiku mbilas mangkuk lan piso nganggo banyu, sanajan spons ora dibutuhake.

Utawa, bola-bali tuku sayuran sing ora disenengi, amarga dituntun dening informasi saka njaba, lan dudu saka perasaan sampeyan dhewe. Ayo ngomong celery pancen sehat, nanging yen sampeyan sengit, banjur bakal mapan kaya bobot mati ing laci sayuran.

Wisuh woh-wohan lan langsung dilebokake ing meja, supaya luwih akeh kemungkinan tangan sampeyan bakal entuk dhewe. Siapke sayuran kanggo konsumsi uga. Timun teken, wortel teken, potongan-potongan cilik saka kubis bakal cepet dipangan yen lagi katon kosong.

Pungkasan, priksa manawa ana suplemen herbal ing saben panganan sing sampeyan mangan. Bisa uga ngganggu ing wiwitan, nanging mboko sithik sampeyan bakal biasa.

3. Nggawe buku harian panganan

Wong cenderung delusional babagan jumlah sing dipangan. Kita cenderung ngremehake SW Lichtman, K. Pisarska et al. Beda antarane asupan kalori sing dilapurake dhewe lan nyata lan olah raga ing subyek lemu / The New England Journal of Medicine volume panganan, sanajan kita ngerti yen kita bakal dipriksa maneh. Mulane, sampeyan bisa uga ora ngerti babagan kebiasaan mangan sampeyan.

Buku harian bakal mbantu sampeyan ngerti kepiye kedadeyan, lan sinau akeh babagan sampeyan. Contone, misale jek sampeyan mangan sayuran sing cukup, nanging nyatane sampeyan diwatesi rong timun saben dina.

Carane ngembangake pakulinan

Tulis apa sing sampeyan mangan, pinten lan jumlahe, sanalika sawise mangan, utawa sadurunge, yen sampeyan bisa nolak suplemen. Pilih cara sing trep kanggo ngrekam informasi: ing notebook kertas, dokumen ing méga, utawa aplikasi ngitung kalori.

Miturut cara, babagan sing terakhir. Yen sampeyan seneng akurasi ing kabeh, sampeyan uga bisa ngerteni jumlah kalori sing dikonsumsi. Asil bakal kira-kira, amarga sampeyan ora bisa nemtokake jumlah nutrisi sing bakal diserap saka panganan tartamtu. Nanging informasi iki wis bisa digunakake kanggo mbenerake prilaku mangan. Bener, kabeh panganan kudu ditimbang: babagan ngitung kalori, kabeh wis kira-kira kanggo ngira ukuran porsi kanthi mripat.

4. Kurang mangan gula

Wong modern ngonsumsi gula akeh banget, amarga bisa ditemokake ing endi wae. Ditemokake ora mung ing soda utawa barang sing dipanggang, nanging uga ing ketchup, sereal instan, lan sosis.

Insiden diabetes jinis 2, gagal ati, rusak untu, obesitas lan perkara sing ora nyenengake digandhengake karo konsumsi gula sing berlebihan. Dadi mung perlu kanggo ngontrol jumlah ing diet.

Carane ngembangake pakulinan

Mulai cilik: Yen ngelak, ngombe banyu, dudu jus utawa soda. Kanthi ngindhari omben-omben kasebut, sampeyan bakal nyuda asupan gula. Ngalih menyang teh lan kopi tanpa gula.

Batesi konsumsi panganan cuci mulut, nggawe migunani. Nanging, tambahake sajian karbohidrat kompleks ing bentuk sereal menyang diet. Iki bakal luwih gampang ngidinke nyerahake gula.

Pungkasan, masak luwih akeh dhewe. Produsen dosa kanthi nambahake gula menyang produk sing ora bakal sampeyan ngarepake. Dadi sampeyan bisa nolak iki mung kanthi munggah menyang kompor dhewe.

5. Pay manungsa waé kanggo komposisi lan isi kalori pangan

Maca migunani, utamane nalika nerangake label panganan. Contone, sampeyan bisa uga ngerteni manawa bar muesli sing paling disenengi yaiku setengah gula lan luwih dhuwur tinimbang coklat ing kalori. Wacan sing nyenengake bakal menehi sampeyan akeh panemuan.

Carane ngembangake pakulinan

Label sinau mbutuhake wektu. Mulane, rencanakake lelungan menyang toko supaya sampeyan duwe menit gratis iki. Aja mangan sadurunge blanja, yen ora weteng sing kluruk bisa klelep swara nalar. Lan mesthi, aja nggawa kanca-kanca lelungan karo sampeyan, sing bakal ngadeg lan merengek nalika sampeyan ndhudhuk ing kono nganti suwe.

6. Ajeg mangan produk susu

Siji porsi produk susu fermentasi saben dina mbantu MB Zemel, W. Thompson et al. Kalsium lan susu akselerasi bobot lan mundhut lemak sak Watesan energi ing lemu diwasa / Obesitas Riset kanggo ilang bobot lan nyuda M. Chen, Q. Sun et al. Konsumsi susu lan risiko diabetes tipe 2: 3 kohort wong diwasa AS lan meta-analisis / BMC Medicine sing dianyari 18% risiko diabetes tipe 2. Nanging, luwih becik milih pilihan tanpa gula: luwih sehat.

Carane ngembangake pakulinan

Yen sampeyan nemokake produk sing disenengi, ora bakal ana masalah kanggo mbangun pakulinan. Nanging, minangka aturan, kawruh kita babagan susu ora nguntungke diwatesi kanggo kefir lan yogurt manis. Ora kabeh wong seneng sing pertama, sing nomer loro asring ngemot gula sing akeh banget. Nanging ana pilihan.

Pisanan, coba kabeh sing ditawakake toko, kayata susu panggang fermentasi, kefir, Snezhok, acidobifilin, varenets, yogurt alami. Antarane wong-wong mau, sampeyan mesthi bakal nemokake apa sing disenengi. Yen ora ana produk kanggo rasa sampeyan, coba kombinasi. Contone, nggawe smoothie adhedhasar kefir.