5 cara kreatif kanggo njaga planner dina

5 cara kreatif kanggo njaga planner dina

1. Bullet Journal

bulletjournal.com

Carane nyimpen diary

Ing 2013, desainer Ryder Carroll nggawe sistem perencanaan sing fleksibel sing ngidini sampeyan nyimpen kabeh gagasan lan aktivitas ing sak panggonan. Iki Jurnal Bullet: Sapa, Apa lan Kenapa Jurnal Bullet, hibrida saka perencana saben dina, pelacak kebiasaan, dhaptar ide, lan liya-liyane.

Kanggo Bullet Journal, Bullet Journal: Notebook cocog kanggo notebook burik ing format A5: trep kanggo nulis, nggambar lan nggambar ing format iki. Nanging sampeyan bisa njupuk sembarang notebook kandel.

Ninggalake kaca pisanan kanggo daftar isi.

tinyrayofsunshine.com

Sabanjure, rencana kanggo nem sasi. Gunakake garis horisontal kanggo dibagi kaca dadi telung sektor, ing saben wong nulis jeneng sasi.

tinyrayofsunshine.com

Sabanjure, rencana kanggo sasi. Ing kaca ing sisih kiwa, tulisake nomer lan dina minggu ing kolom, ketik acara lan rapat, tanggal sing wis dingerteni, ing rencana kasebut. Ing kaca sabanjure, tulisake tujuan lan rencana sing durung ana gandhengane karo dina tartamtu.

tinyrayofsunshine.com

Panyebaran sabanjure dikhususake kanggo urusan saben dina. Tanggal, tulis kabeh tugas ing kolom. Jurnal Bullet duwe Jurnal Bullet dhewe: Sistem Notasi:

  • titik (•), tugas;
  • bunder (°), rapat utawa acara;
  • tanda titik (-), cathetan;
  • tanda bintang (*), bisnis urgent;
  • tandha seru (!), Ide menarik sing penting ora ilang.
tinyrayofsunshine.com

Ing Bullet Journal, sampeyan uga bisa nggawe dhaptar lan koleksi (contone, dhaptar buku sing pengin diwaca), tetep nglacak kebiasaan utawa nglacak biaya. Tulis apa wae sing dikarepake, gambar, gambar, fantasi, sing paling penting, aja lali menehi nomer kaca lan tambahake saben bagean ing daftar isi.

Apa sing kaluwihan

  • Bullet Journal, planner saben dina tanpa tanggal, bisa disimpen saka dina apa wae. Utawa ninggalake kanggo sawetara wektu lan ing wektu sing padha aja kuwatir yen bakal ana kaca kosong sing bisa banget demotivate.
  • Iki nggabungake akeh fungsi lan mbantu ngatur macem-macem aspek urip.
  • Jurnal Bullet duwe daftar isi sing nggawe gampang navigasi ide lan rencana sampeyan.
  • Sistem penjadwalan iki fleksibel banget lan meh ora ana aturan. Mulane, cocok kanggo wong minimalis lan kreatif.

Apa kekurangane

  • Kanggo sing wis biasa karo buku harian klasik, sistem kasebut bisa uga angel banget. Sampeyan kudu ngeling-eling konvensi, ngrancang kaca dhewe, nemtokake cara kerjane.
  • Kanggo Bullet Journal sing bener sampeyan butuh notebook point-to-point, iki ora didol nang endi wae.

Carane sampeyan bisa ngatur

Bullet Journal ninggalake akeh ruang kanggo imajinasi. Sampeyan mung bisa entuk notebook lan pulpen. Lan yen jiwa sampeyan njaluk kreativitas lan warna sing cerah, coba nggawe desain sing menarik kanggo saben panyebaran. Ing ngisor iki sawetara opsi:

Rencana saben wulan

Rencana kanggo minggu / interesno.co

Rencana saben wulan

A wish list

2. Fokus otomatis

Carane nyimpen diary

Teknik Sistem Manajemen Wektu Fokus Otomatis iki mbantu nyuda kekacauan ing bisnis tanpa gaweyan lan ora kelangan ide penting.

Sembarang notebook bakal nindakake. Ing kono sampeyan kudu nulis kabeh tugas sing ana ing pikirane. Yen ana sing diikat menyang tanggal tartamtu, tandhani. Yen ora ana masalah sing penting, bukak notebook lan geser ndeleng dhaptar, pilih kegiatan sing sampeyan senengi saiki. Item sing wis rampung dicolong. Kaca tanpa tugas mbukak ditandhani nganggo salib.

Kajaba iku, ing mode stream, sampeyan bisa ngrekam ide, impen, rencana, lan liya-liyane.

Apa sing kaluwihan

  • Meh ora mbutuhake wektu lan gaweyan. Ora perlu nggolongake kasus utawa nggunakake legenda.
  • Fokus otomatis cocok kanggo wong sing duwe swasana ati lan sifate semrawut sing angel ngrancang.

Apa kekurangane

  • Sawetara gagasan lan tumindak bisa ilang ing dhaftar gedhe kuwi. Utamane yen sampeyan duwe tulisan tangan sing ala.

Carane sampeyan bisa ngatur

Fokus otomatis ora ateges akeh dekorasi: iki dianggep minangka sistem perencanaan sing minimalis banget. Nanging sawise sampeyan nulis kabeh kasus, sampeyan bisa nggambar judhul sing apik karo pulpen felt-tip. Utawa tempel stiker tematik ing jejere sawetara item. Telpon, jejere pangeling kanggo nelpon, amplop, ngendi sampeyan kudu ngirim layang. lsp.

Dekorasi nganggo stiker lan spidol / stellabeaustickerco / instagram.com

Header lan stiker sing apik / chajaneri_study / instagram.com

3. Muse lan monster

barang.kaypu.com

Carane nyimpen diary

Sistem iki diciptakake dening seniman Jana Frank, utamane kanggo wong kreatif lan freelancer. Yaiku, kanggo wong sing duwe tugas kreatif sing fleksibel.

Saben jam kerja dipérang dadi blok: 45 menit kanggo karya kreatif utawa intelektual, lan wektu liyane kanggo kegiatan rutin. Ing wektu limalas menit iki, luwih becik nindakake tugas sing ora mbutuhake stres mental. Yen sampeyan kerja ing omah, sampeyan bisa ngumbah piring utawa nyirami kembang. Yen ing kantor, urutake kertas, gawe salinan dokumen.

Yana uga negesake manawa tugas kreatif kudu direncanakake, lan kanthi ati-ati. Iki bakal luwih gampang kanggo ngatasi lan sampeyan ora bakal mbuwang wektu mikir babagan apa sing kudu ditindakake saiki. Ora mung nulis artikel, nanging dina Senin, golek materi, Selasa, nggawe rencana, Rebo, nulis draf, Kamis, nyunting. lsp.

Semono uga karo rutinitas: Nggawe dhaptar kegiatan kanggo njupuk wektu saben dina, mingguan, lan saben wulan, banjur tulisake ing notebook.

Apa sing kaluwihan

  • Cukup pikirake, notebook apa wae sing trep bakal ditindakake.
  • Sistem kasebut gampang diadaptasi kanggo sampeyan lan kabutuhan sampeyan.

Apa kekurangane

  • Cara kasebut ora cocog kanggo wong sing ora ngatur wektu. Mangkono, dhokter ora milih kapan kudu nindakake operasi darurat.
  • Nggawe jadwal kanthi cara iki angel yen sampeyan duwe aturan sing ketat ing kantor, umpamane, mung istirahat.

Carane sampeyan bisa ngatur

Kaping pisanan, 365 dina saka wong sing kreatif banget, dirilis ing basis sistem iki, katon kaya buku pewarnaan. Lan Jana Frank nampani gambar lan eksperimen kreatif ing notebook. Contone, sampeyan bisa nggaris judhul bagean kanthi tape dekoratif utawa nampilake ornamen kembang ing pinggir kaca.

Pita dekoratif lan pola kembang / einfach_lilienhaft, journal_junkies / instagram.com

Gambar lan stiker / my_pplanner / instagram.com

Gambar / bujowithasi / instagram.com

4. Daftar tugas

bulletjournal.com

Carane nyimpen diary

Cara kasebut digawe kanggo sinau babagan prioritas lan ngatur kanggo nindakake sing paling penting. Kabeh tugas dipérang dadi telung dhaptar: sing kudu ditindakake, sing kudu ditindakake, lan sing ora kudu ditindakake. Ing kawitan, sampeyan bisa nambah mung telung TCTerms, ora luwih. Kegiyatan liyane dianggep kurang penting lan ana ing dhaptar sing kudu ditindakake.

Tugas rampung saka kolom pisanan kudu dipindhah menyang kaloro. Saka iki, kepiye carane Checklists Nglatih Otak Sampeyan Dadi Luwih Produktif lan Berorientasi Goal nambah tingkat dopamin, lan produktivitas. Ing dhaptar sing kudu ditindakake, papan kasedhiya kanggo kegiatan anyar, sing bisa ditransfer saka klompok katelu.

Apa sing kaluwihan

  • Sistem kasebut mbantu ngerteni tugas endi sing penting banget lan sing bisa ditinggalake mengko.
  • Cara kasebut gampang banget lan trep, cocok sanajan kanggo pamula ing perencanaan.

Apa kekurangane

  • Sawetara tugas bisa ilang ing dhaptar tugas lan tetep ora rampung.
  • Kanggo sing seneng nyusun kabeh, cathetan kasebut bisa uga katon semrawut.

Carane sampeyan bisa ngatur

Tambah gambar, stiker, lan kliping majalah menyang dhaptar sampeyan.

Stiker lan gambar / my_pplanner / instagram.com

Dekorasi nganggo stiker lan kliping / angeltemte / Instagram.com

5. Sistem 1-3-5

Carane nyimpen diary

Mung sangang tugas sing bisa dijadwal saben dina, ora luwih. Kaping pisanan, tugas dina, sing paling penting, kudu rampung. Telu sabanjure uga penting, yen bisa, diurutake uga. Lima liyane minangka perkara sekunder cilik sing bisa diwiwiti yen sampeyan duwe wektu luang.

Tugas sing durung rampung digawa menyang dina sabanjure.

Apa sing kaluwihan

  • Prasaja, cepet, trep. Sembarang notebook bakal nindakake.
  • Sistem bakal mulang sampeyan carane nggawe prioritas.
  • Cocog kanggo wong-wong sing lagi miwiti nyimpen buku harian.

Apa kekurangane

  • Kanggo sing duwe tugas akeh, watesan sangang tugas saben dina bisa katon cilik banget.

Carane sampeyan bisa ngatur

Contone, gawe kolase sing apik ing jejere dhaptar tugas sampeyan.

Desain kolase / wikat.planning / instagram.com

Kolase ing diary / wikat.planning / instagram.com

Kolase lan gambar / wikat.planning / instagram.com

Carane ora ninggalake diary

  • Pisanan, goleki yen sampeyan butuh. Yen sampeyan duwe memori sing apik, lan ora akeh tugas, buku harian bakal mbuwang wektu lan gaweyan.
  • Pimpin rencana sampeyan kanthi cara sing trep. Sanajan ora katon kaya notebook media sosial sing apik. Gawe notebook sing dikarepake, tulisake apa sing sampeyan pikir perlu: perkara cilik utawa rapat penting. Ora ana aturan, lan planner minangka alat sampeyan, dudu pemilik.
  • Pilih notebook sing sampurna. Siji sing pas karo tas lan ora bakal ngganggu. Yen sampeyan wedi nulis ing notebook sing larang, luwih becik milih sing luwih prasaja. Yen mlumpat kaca iku mboseni lan motivasi, lali babagan buku harian tanggal.
  • Tansah notebook praktis ing kabeh wektu. Digawa menyang kerja, mlaku-mlaku lan ing kafe. Njupuk metu saka tas sanalika sampeyan mulih. Aja lali dilebokake ing meja pinggir amben sadurunge turu.