4 cara kanggo pindhah menyang Eropa tanpa mbuwang dhuwit akeh

4 cara kanggo pindhah menyang Eropa tanpa mbuwang dhuwit akeh

Yuri Vilensky Co-founder saka platform migrasi Hello Move. Mbantu 250 wong pindhah menyang luar negeri.

Kanggo sah manggon ing luar negeri luwih saka 90 dina saurutan, sampeyan kudu entuk ijin panggonan sauntara (ijin panggonan). Sing terakhir bisa ditambah lan, minangka asil, entuk ijin panggonan permanen (permanent panggonan) lan malah kewarganegaraan saka negara manca.

Ana macem-macem opsi kanggo entuk ijin panggonan. Sawetara iku cukup rumit. Contone, dokumen bisa ditanggepi dening Ijin Residence / Enterprise Greece kanggo investasi ing real estate ing negara kanthi jumlah sing signifikan, rata-rata saka 250.000 euro (meh 21 yuta rubel). Mesthi, ora saben wong bisa mbayar. Uga omah-omah karo wong manca, ketemu maneh karo bojo ing luar negeri utawa omah-omah permanen amarga asal-usul etnis.

Mula, kita bakal nganalisa kesempatan sing luwih menarik sing bakal kasedhiya kanggo luwih akeh wong.

1. Visa wiwitan

Pilihan sing menarik kanggo mindhah bisnis sampeyan ing luar negeri utawa miwiti proyek anyar.

Kanggo sapa

Kanggo pengusaha diwasa kanthi ide wiwitan sing inovatif lan prototipe kerja. Lan calon kudu duwe modal wiwitan (biasane sawetara gaji urip ing akun bank) lan ora duwe rekaman pidana.

Ngendi

Ing 20 negara Eropah. Kahanan lan syarat aplikasi tartamtu beda-beda kanggo Startup Eropa lan Indeks Visa Wirausaha / Nano Globals saka negara menyang negara.

Apa sing dibutuhake

Rencana bisnis kanggo wiwitan inovatif sing ngrampungake masalah sosial, ekonomi utawa lingkungan. Yen perusahaan durung operasional, prototipe produk dibutuhake. Yen bisnis aktif, indikator sing ngonfirmasi manawa layanan utawa produk kasebut populer. Para ahli nyebutake traksi.

Ayo analisa syarat khusus kanggo rencana bisnis nggunakake conto Latvia. Proyek kasebut kudu dadi Startup Visa / Magnetic Latvia anyar kanggo pasar negara. Disaranake yen ora fokus ing ibukutha, negara kepengin ngembangake infrastruktur kutha-kutha cilik. Kauntungan bakal dadi sambungan bisnis karo kegiatan pelabuhan: zona ekonomi khusus wis digawe ing sekitar loro pelabuhan, sing penting kanggo pemerintah. Rencana bisnis dhewe kudu kalebu kaca 15 lan presentasi singkat sing nggambarake pelamar lan proyek kasebut.

Carane njaluk a

Nalika rencana bisnis wis siyap, kudu dikirim menyang badan sing sah kanggo ditinjau. Iku beda ing macem-macem negara. Mangkono, ing Latvia proyek kasebut dievaluasi dening program Inkubasi (INK) / Magnetic Latvia, salah siji saka 13 inkubator bisnis akreditasi. Sawise disetujoni rencana bisnis, sampeyan kudu ngirim dokumen menyang konsulat utawa pusat visa lan entuk ijin panggonan kanggo periode siji nganti limang taun kanthi kemungkinan extension.

2. Visa siswa

Pilihan sing apik kanggo wong enom.

Kanggo sapa

Kanggo lulusan sekolah diwasa, sarjana lan master. Pelamar kudu ora duwe rekaman pidana.

Ngendi

Ing kabeh negara Eropah. Nanging ing sawetara negara, wong manca bisa uga ora ndhaptar program pendidikan. Contone, ing Swiss, mung wong sing wis duwe hak tetep ing negara kasebut (contone, ing visa kerja) sing bisa nampa Rekomendasi Dewan Pendidikan Tinggi babagan Diakoni Warga Negara Asing menyang Studi Kedokteran ing Swiss / Dewan Pendidikan Tinggi pendidikan medis.

Apa sing dibutuhake

A document konfirmasi diakoni kanggo universitas manca. Kanthi cara iki kanggo entuk ijin panggonan, sing paling angel yaiku mlebu lan golek dhuwit.

Ing umume negara Eropa, pendidikan sing luwih dhuwur dibayar lan cukup larang. Dadi, kanggo sinau ing Swedia, Finlandia, Denmark utawa Walanda, sampeyan kudu mbayar Profil Negara / Komisi Eropa saka 7 nganti 25 ewu euro saben taun (1-2 yuta rubel). Ing Prancis lan Belgia, sampeyan bisa nemokake opsi kanggo 5-7 ewu euro saben taun (kira-kira setengah yuta rubel), lan ing Polandia, telung ewu euro (250 ewu rubel). Ana pilihan gratis, contone, ing Yunani Language Requirements / Study ing Yunani lan Republik Ceko Cara nglamar / Study ing Republik Ceko, nanging kanggo diakoni sampeyan kudu ngerti basa negara.

Kanggo mbayar sinau, sampeyan butuh dana pribadi sing signifikan, beasiswa utawa hibah (bayaran sepisan). Sing terakhir ditanggepi dening pengusaha, yayasan, universitas, pemerintah, kementerian luar negeri utawa pendidikan, panguwasa regional. Informasi babagan sponsor potensial bisa ditemokake ing situs web universitas, organisasi pendidikan internasional lan departemen pemerintah.

Kanggo diakoni dhewe, sampeyan butuh diploma sekolah menengah (kanggo sarjana) utawa pendidikan sing luwih dhuwur (kanggo pascasarjana lan pascasarjana), portofolio, surat motivasi lan sertifikat sing ngonfirmasi keahlian ing basa manca. Dokumen sing padha bakal migunani nalika nglamar beasiswa utawa hibah.

Carane njaluk a

Kanggo miwiti, sampeyan kudu mutusake babagan negara lan universitas, ukuran beasiswa sing dibutuhake lan cara golek sponsor bakal gumantung. Nalika milih universitas, sampeyan bisa fokus ora mung ing pilihan pribadi, nanging uga ing ratings beda, contone, ing QS World University Rankings utawa THE World University Rankings.

Proses diakoni dhewe bakal katon kaya iki.

  1. Preparation saka dokumen.Ora mung diploma, nanging uga surat motivasi kanthi portofolio. Kaping pisanan, sampeyan kudu nyritakake babagan sampeyan lan kepinginan sampeyan mlebu universitas. Kapindho bakal kalebu prestasi, proyek, publikasi ilmiah lan rekomendasi saka guru lan majikan.
  2. Lulus ujian sing dibutuhake.Sampeyan kudu ngonfirmasi kawruh babagan basa manca, tes khusus bakal gumantung karo syarat universitas. Paling kamungkinan, iku bakal IELTS utawa TOEFL kanggo Inggris, DELF kanggo Prancis, Test DAF kanggo Jerman. Sawetara program uga mbutuhake ujian tambahan. Contone, kanggo mlebu hukum ing sawetara universitas Inggris, sampeyan kudu lulus tes Do I Need to Sit the Test / LNAT LNAT.
  3. Ngajokake aplikasi.Sampeyan kudu ndhaptar ing situs web institusi lan upload dokumen ing akun pribadhi.
  4. Wawancara karo wakil universitas.Sawetara universitas nindakake wawancara karo calon sing disenengi sadurunge nggawe keputusan.

Review biasane njupuk saka siji minggu kanggo rong sasi.

Banjur sampeyan bisa nglamar beasiswa utawa hibah. Dheweke butuh dokumen sing padha karo universitas. Kasempatan nampa pitulungan finansial saya tambah yen ana publikasi ilmiah, gelar kehormatan, keahlian basa manca lan referensi sing apik saka guru lan majikan.

Sawise nampa dokumen konfirmasi enrollment, sampeyan bisa njaluk visa liwat konsulat. A ijin panggonan ditanggepi kanggo taun, lan banjur gawe anyar marang presentation saka document ing transisi kanggo mesthi sabanjuré.

Siswa duwe hak kanggo kerja paruh wektu lan kerja. Sawise rampung latihan, sampeyan bisa entuk visa lulusan. Iku menehi hak kanggo tetep ing negara saka sangang sasi kanggo rong taun, golek proyek utawa miwiti bisnis dhewe kanggo ngluwihi ijin panggonan. Sawise iku, sampeyan bisa njaluk panggonan permanen lan kewarganegaraan.

3. Visa kanggo bakat

Tujuane kanggo nggawa otak menyang negara.

Kanggo sapa

Wong sing diakoni bakat utawa kawruhe. Contone, ilmuwan, seniman, aktor, panulis, desainer sing bisa mbuktekake manawa katrampilane banget dihargai. Lan, mesthi, dheweke ora duwe rekaman pidana.

Ngendi

Ing Great Britain Ndhaptar kanggo visa Global Talent / GOV.UK (Global Talent) lan Prancis International talents lan daya tarik ekonomi / Situs web resmi Pusat Aplikasi Visa Prancis (Passeport Talent). Program pisanan mung ditujokake kanggo nemokake wong sing duwe bakat, dene sing kapindho kalebu kategori liyane, kayata investasi ing perusahaan Prancis.

Apa sing dibutuhake

Bukti dokumenter bakat. Iki bisa dadi diploma, nominasi, sertifikat, artikel, rekaman pidato ing forum, lan liya-liyane. Dokumen kasebut kudu internasional utawa langsung ana hubungane karo perusahaan Rusia terkemuka kaya Yandex. Publikasi kasebut ora bisa dadi promosi diri, mesthine minangka review wong liya babagan karya pelamar.

Kajaba iku, bukti kasebut ora duwe tanggal kadaluwarsa, sawetara prestasi saka wiwitan karir uga bisa diwenehake. Sanajan, mesthine, luwih becik nuduhake sing luwih seger, umpamane, sajrone 3-5 taun kepungkur.

Carane njaluk a

Ayo goleki conto ing Inggris, sing program iki luwih sempit lan ora ana hubungane karo lapangan kerja tinimbang ing Prancis. Kabeh proses njupuk saka limang sasi kanggo setahun.

Pisanan, sampeyan kudu milih salah siji saka rong kategori: Bakat Luar Biasa utawa Janji Luar Biasa. Opsi pisanan luwih cocok kanggo para profesional sing berpengalaman sing wis nglakoni apa-apa kanggo wektu sing suwe lan duwe akeh prestasi. Kapindho kanggo pamula sing wis sukses serius ing sawetara wilayah, contone, padha nggawe film sing nampa penghargaan internasional.

Banjur sampeyan kudu ngumpulake kabeh dokumen sing bisa konfirmasi kawruh, skills lan prestasi. Sampeyan uga mbutuhake telung surat rekomendasi kanggo njaluk visa. Dheweke kudu saka organisasi Inggris utawa internasional, utawa saka warga Inggris, kudu dadi spesialis sing kondhang ing sawetara lapangan.

Kabeh dokumen kudu diunggah menyang situs web GOV.UK lan aplikasi kudu diisi ing kana. Sawise iku, dikirim kanthi otomatis menyang Kantor Dalam Negeri Inggris lan menyang organisasi akreditasi pemerintah. Sing terakhir dibagi dening industri. Prestasi ilmiah ditaksir dening Work in the UK minangka peneliti utawa pimpinan akademik (visa Bakat Global) / GOV.UK dening Akademi Inggris, Akademi Teknik lan Royal Society of London, prestasi ing bidang seni. Inggris minangka pimpinan ing seni lan budaya (visa Bakat Global) / GOV.UK, Dewan Kesenian Inggris, lan ing bidang teknologi digital Makarya ing Inggris minangka pimpinan teknologi digital (visa Bakat Global) / GOV.UK, Tech bangsa.

Sawise disetujoni saka salah sawijining organisasi kasebut lan Kementerian Dalam Negeri, sampeyan bisa njupuk kabeh dokumen menyang pusat visa lan ngenteni visa. A ijin panggonan ditanggepi kanggo periode siji kanggo limang taun ing pilihan saka pelamar karo kamungkinan saka extension lan nggayuh panggonan permanen.

4. Visa wiraswasta

Iku padha karo visa wiwitan, nanging ana beda.

Kanggo sapa

Kanggo wirausaha individu kanthi pengalaman sukses nggawe lan mbukak bisnis cilik. Contone, desainer, programer utawa fotografer lepas.

Pelamar kudu ora duwe rekaman pidana.

Ngendi

Ing Walanda. Program sing padha uga kasedhiya Self-employment utawa self-employment / France Visa Center ing Prancis, lan visa kanggo freelancer ditanggepi ing Estonia dening Estonian Digital Nomad Visa / Republic of Estonia, e-Residency lan Visa Jerman kanggo kerja mandiri / Nggawe. ing Jerman.

Apa sing dibutuhake

Bisnis lepas sing sukses kanthi studi kasus kanggo klien saka Walanda. Iki bisa dadi situs web, fotografi kanggo merek, desain logo, lan liya-liyane.

Kondisi penting liyane yaiku rencana bisnis sing dipikirake kanthi apik. Ing tangan siji, iku kudu njelaske nganggo bentuk garis prospek saka perusahaan lan keuntungan kanggo ekonomi negara, uga kanggo konfirmasi kompetensi minangka pengusaha. Ing sisih liya, kanggo nuduhake yen bisnis diwiwiti bakal nyedhiyakake penghasilan sing cukup kanggo urip lan kerja ing Walanda. Contone, desainer bisa njlèntrèhaké carane golek pelanggan, jumlah ngrancang pesenan kanggo periode tartamtu lan income saka wong-wong mau.

Carane njaluk a

Pisanan, sampeyan kudu nglamar visa mlebu lan ijin panggonan ing konsulat Walanda ing St. Petersburg utawa kedutaan ing Moskow lan ngirim data biometrik sampeyan. Sawise iku, sampeyan kudu ngirim dokumen lan rencana bisnis menyang Layanan Migrasi Walanda (IND) lan mbayar ragad.

Rencana bisnis kasebut dhewe ditaksir dening wong sing Wiraswasta / Layanan Imigrasi lan Naturalisasi dening Badan Perusahaan Walanda (RVO) adhedhasar telung kritéria: prospek perusahaan, keuntungan kanggo negara lan pengalaman pangripta bisnis. . Maksimum sampeyan bisa ngetung 300 TCTerms, ambang minimal kanggo maringaken punika 90 total kanggo kabeh TCTerms. Kaputusan pungkasan layanan migrasi utamane gumantung saka jumlah poin.

Proses biasane njupuk 90 dina kanggo nem sasi. Yen aplikasi disetujoni, ijin panggonan ditanggepi rong taun kanthi hak kanggo ngluwihi wektu sing padha. Banjur sampeyan wis bisa njaluk panggonan permanen lan kewarganegaraan.