20 cara gampang kanggo nggawe dina luwih apik

20 cara gampang kanggo nggawe dina luwih apik

Kadhangkala sampeyan pengin diganggu sajrone istirahat utawa mung njupuk wektu luang. Ing wektu sing kaya mengkono, gampang nyerah marang godaan kanggo njupuk telpon, nguripake acara TV, utawa menyang toko online. Nanging kabeh iki ora mungkin kanggo mulihake kekuatan. Blogger Trent Hamm menehi saran kanggo ngisi bagean-bagean sedina kanthi barang-barang sing prasaja sing bisa nambah urip sampeyan. Dheweke nindakake sawetara item saka dhaptar sajrone istirahat kerja, lan nindakake luwih akeh ing akhir minggu.

1. Lungguh ing njaba kanggo 5-10 menit tanpa gangguan

Temokake papan sing nyaman kanthi visibilitas sing apik. Njupuk botol banyu utawa secangkir kopi karo sampeyan, nanging ninggalake telpon. Mung katon watara lan sok dong mirsani bab cilik. Contone, nonton bocah sinau numpak sepedha. Utawa aran anget srengenge ing kulit. Iki bakal nggawe sampeyan aran nyambung menyang donya watara sampeyan.

2. Mlaku-mlaku ngubengi lingkungan

Mlaku-mlaku minangka jinis latihan intensitas rendah sing apik. Iku bakal bantuan kanggo invigorate lan nambah sirkulasi getih. Udhara seger, sinar matahari lan kesempatan kanggo njelajah lingkungan bakal menehi energi.

3. Mlaku-mlaku ing taman

Iki nggabungake keuntungan saka mlaku-mlaku cendhak karo alam. Siram alas iki nyenengake lan ningkatake kesehatan.

4. Ngombe banyu segelas

Banyu penting kanggo kabeh sistem awak. Iki bakal mbantu nyenengake lan nyuda rasa keluwen.

5. Nggawe babagan cendhak.

Sawise iku, sampeyan bakal aran luwih anteng lan mobile. Sampeyan uga bisa nggabungake regangan karo ngrungokake podcast utawa buku audio. Cukup elinga kanggo anget sadurunge nindakake iki. Mlayu ing panggonan utawa mlumpat.

6. Metu saka mobil

Sajrone wektu, sampah nglumpukake ing kabin: bungkus, botol kosong, tas, kuitansi, rereget saka sepatu, bledug ing kaca. Kabeh iki ora ngijini sampeyan kanggo aran nyaman ing mobil. Mbuwang lebu, vakum lantai, ngusap dashboard. Saiki mlebu mobil bakal luwih nyenengake.

7. Mangan sing sehat

Contone, woh utawa sayuran. Iku utamané penake njobo. Njupuk gedhang utawa apel karo sampeyan lan lungguh ing njaba kaya sing diterangake ing paragraf pisanan.

8. Dokumentasi dina ing urip sampeyan

Ing interval biasa, motret obyek ing sakubenge utawa apa sing sampeyan lakoni. Contone, saben 15 menit, setengah jam, utawa jam. Banjur lebokake kabeh foto kanggo dina ing siji folder lan tambahake deskripsi. Iki dhewe macem, lan liyane, sampeyan bakal wonder apa persis sing mbuwang wektu ing. Sampeyan uga menarik banget kanggo ndeleng foto kasebut sawise sawetara wulan. Dina sing biasa wae bakal dadi acara sing ora bisa dilalekake.

9. Nulung wong tanpa ngarep-arep balesan

Nggawa tas abot, nindakake soko migunani kanggo pepadhamu utawa mung wong liyo. Ora bakal suwe, nanging bakal nggawe sampeyan luwih apik.

10. Nglumpukake barang-barang sing ora digunakake kanggo nyumbang kanggo amal

Njupuk tas gedhe lan lebokake apa wae sing ora digunakake maneh. Ana sing isih bisa nggunakake barang kasebut. Iki bakal mbebasake papan ing omah lan mbantu wong liya ing wektu sing padha.

11. Maca kutipan saka buku pinter

Pick munggah buku ing topik sing wis kasengsem ing kanggo dangu. Maca sawetara kaca saben dina lan pikirake informasi kasebut. Kanthi cara iki sampeyan bakal sinau materi kanthi bertahap lan supaya ide kasebut ana ing sirah sampeyan.

12. Tumindak panggawe kang wis suwe angker

Kita kabeh duwe dhaptar sing kudu ditindakake. Contone, ndandani kran utawa ngresiki jedhing. Pick siji bab lan nindakaken. Yen sampeyan ora bisa nindakake kabeh bebarengan, paling ora miwiti. Sampeyan bakal maju lan kabeh bakal luwih gampang.

13. Matur nuwun kanggo wong sing mbantu sampeyan bubar.

Yen ana sing migunani utawa nyenengake kanggo sampeyan, gunakake sawetara menit lan matur nuwun. Tulis pesen lan matur nuwun kanthi tulus marang wong kasebut. Iku apik kanggo ngerti yen bantuan sampeyan dihargai.

14. Piknik cilik

Nguripake mlaku-mlaku ngubengi wilayah kasebut dadi petualangan cilik. Njupuk sawetara pangan sedhep karo sampeyan, golek panggonan nyaman lan mangan njobo. Aja ngangkat telpon supaya ora ana gangguan. Ngaso lan nikmati panganan sampeyan.

15. Fokus ing ambegan sajrone 5 menit.

Nutup mata lan fokus ing inhaling lan exhaling. Yen sampeyan bingung karo pikirane, bali menyang ambegan maneh. Iki bakal mbantu sampeyan ngatasi kuatir lan menehi rasa kontrol lan ketenangan. Efek kasebut ora langsung katon, nanging bisa ditindakake kanthi cepet.

16. Adus suwe utawa adus

Biasane kita nindakake prosedur iki kanthi otomatis, ora nggatekake sensasi. Njupuk wektu iki, seneng adus lan wisuh dhewe sak tenane. Sampeyan bakal dadi luwih ceria lan energik.

17. Apa sawetara latihan bobot awak prasaja

Iku cukup kanggo ngleksanani kanggo 10-15 menit. Sampeyan bakal dadi panas, lan otak bakal ngeculake endorfin. Sanalika sawise anget-up kaya mengkono, swasana ati bakal nambah, lan liwat wektu, wangun fisik uga bakal nambah.

18. Masak Soko Istimewa

Paling asring kita masak panganan sing prasaja. Luangake wektu luwih akeh kanggo nyenengake dhewe lan wong sing dikasihi kanthi khusus. Contone, sadurunge nggoreng daging, simpen ing marinade sajrone jam utawa rong jam. Ora angel, nanging sajian sing wis rampung bakal duwe rasa sing sugih. Lan sampeyan bakal yakin yen sampeyan uga bisa mangan enak ing omah.

19. Coba pikirake apa sing sampeyan syukuri.

Mikir bab sing nggawe urip luwih apik. Bisa apa wae: wong sing ditresnani, buku sing apik, kursi favorit, utawa cuaca sing cerah. Coba pikirake sawetara menit lan sampeyan bakal luwih seneng.

20. Nglampahi 15 menit reresik

Mbuwang sampah lan nyelehake barang ing panggonane. Malah iki cukup kanggo nggawe omahmu luwih nyaman. Ora perlu ngresiki kabeh apartemen. Ngresiki pawon utawa papan kerja lan sampeyan bakal weruh bedane. Ing proses kasebut, sampeyan bakal nemokake barang-barang sing bisa menehi inspirasi lan nyenengake sampeyan, nanging banjur lali. Menehi wong kesempatan kapindho.