15 cara kanggo tetep produktif nalika ing njaba peteng lan adhem

15 cara kanggo tetep produktif nalika ing njaba peteng lan adhem

Ing mangsa lan musim gugur, produktivitas kita paling kerep suda: angel kanggo kita tangi lan ngumpulake pikirane. Iku uga angel banget kanggo tetep positif lan motivasi. Akibaté, kepinginan kanggo kerja bisa ilang.

Kita njaluk karyawan lan pamaca Kozmik Panda supaya nuduhake cara supaya bisa tetep produktif sajrone musim adhem.

Yulia Lokshina 23 taun. pangripta. Biasane kerja saka omah.

Ngidini sampeyan ngaso

Kanggo tetep produktif, sampeyan kudu, kaya sing dikandhakake saiki, dadi sumber daya. Lan istirahat sing nggawe.

Contone, kanggo ngaso saka karya, aku bisa muter musik lucu lan nari. Utawa nindakake yoga, maca, lan kadhangkala, mung turu 15 menit kanthi mripat ditutup. Gangguan cilik iki ngisi daya lan pulih kekuatan. Aku nyoba ngaso saben jam.

Ing mangsa, produktivitas alami mudhun, iki kudu dianggep. Lan ing kene penting kanggo ngerti yen sampeyan ora bisa entuk kabeh dhuwit ing jagad iki. Mulane, luwih apik kanggo nyelehake kesehatan mental lan fisik ing wiwitan, ngrungokake dhewe lan nindakake apa sing dikarepake.

Evgeniya Terekhova 23 taun. Kepala departemen distribusi. Kerjane saka omah lan kantor.

Coba kerja ing njaba omah

Pendhaftaran sethitik aneh, nanging hack urip apa, kanggo mbukak dhewe karo iku: kanggo terus-terusan lelungan nang endi wae, kanggo ketemu karo wong. Ya, ing mangsa aku ora pengin ninggalake apartemen. Nanging pungkasane, dina-dina aku adoh saka omah luwih gampang lan luwih produktif.

Iku misale jek sing apartemen anget lan mulyo, nanging iki snag: ing pungkasan, sampeyan aran wegah lengkap kanggo nindakake soko. Supaya ora nemokake dhewe ing negara apathy, sampeyan kudu tetep obah lan njaga jangkah biasanipun.

Daria Kostyuchkova umure 29 taun. Editor podcast. Makarya saka omah.

Ventilasi kamar kanthi rutin

Ora ana rahasia manawa hawa seger nyegerake kanthi sampurna. Ing mangsa, nalika suhu baterei meh podho cauldron neraka, iki banget migunani. Kanggo sawetara jam kerja ing kamar sing kaku, otak secara harfiah godhok, lan iki ora ok.

Mulane, aku ventilasi kamar kaping pirang-pirang dina. Aku mbukak lawang menyang loteng lan ninggalake kanggo menit 10. Aku dhewe mlayu saka konsep: Aku arep nggawe teh utawa olahraga sethitik. Ngaso saka pakaryan, ngganti gambar ing ngarep mata lan hawa seger mbantu sampeyan bali menyang tugas lan nglakokake driji ing keyboard luwih cepet.

Vyacheslav Dryuchin 23 taun. pangembang IOS. Makarya ing kantor.

Gunakake bohlam pinter

Sing paling angel kanggoku yaiku ngetutake rutinitas saben dina, amarga dheweke sing langsung mengaruhi produktivitas. Kadhangkala aku ora krungu weker lan ora krasa ana sing nggugah aku. Lan nalika aku tangi, aku krasa kewalahan lan ngantuk. Aku wis ngeweruhi sing luwih angel kanggo aku tangi ing wektu sing tepat ing mangsa. Beda karo mangsa panas, nalika sinar srengenge nembus jendhela lan kanthi alami nggugah aku.

Mulane, aku mutusake supaya bolam lampu kanggo kamar turu sing simulasi esuke. Liwat aplikasi kasebut, sampeyan kudu nyetel wektu munggah sing dikarepake, lan ing wayahe iki bakal mboko sithik suar kaya wong ing apartemen sing lagi wae nguripake lampu utawa mbukak sandiworo. Ora cukup kanggo menek sing ora seneng, kaya pariwara, nanging tangi luwih gampang.

Tanya Zaitseva umure 21 taun. Manajer SMM. Makarya saka omah.

Aja nganggo piyama

Ora ana sandhangan kanggo turu lan metu saka amben! Aku ketemu hack urip iki ing macem-macem sumber, nanging saka pengalaman dhewe aku weruh: nalika sampeyan njagong ing piyama, amben narik menyang ngrangkul anget.

Nggawe papan kerja sing nyaman

Aku ngeweruhi sing liyane penake iku kanggo kula kanggo njagong ing meja, sing luwih produktivitas sandi. Mulane, aku wis nyedhiyakake area sing kapisah kanggo kerja, kursi sing nyaman lan meja dhuwur. Plus stand laptop. Ana stopkontak listrik ing cedhak lan ora ana gangguan.

Iku uga penting kanggo kula sing ayu watara. Ing mangsa panas aku dekorasi kamar karo kembang seger, kembang garing lan tetanduran pot, lan ing mangsa, karo lilin lan garlands. Uga, nalika dadi peteng, aku nguripake lampu kanggo nggawe cahya lokal.

Ganjar dhewe kanggo tugas sing wis rampung

Tansah luwih angel tangi lan kerja ing musim adhem, mula aku luwih sering memuji awakku dhewe. Aku nyoba ngaso akeh supaya ora kakehan. Lan kadhangkala, tinimbang kopi krasan, Aku menyang cafe kanggo latte banget Ultra-mega-karo-triple-krim!

Lera Babitskaya 22 taun. Wartawan. Makarya saka omah.

Adus yen sampeyan pengin nyenengake

Aku nggunakake hack urip iki nalika aku aran sing aku secara harfiah tiba asleep ing Go. Sanadyan esuk wis adus, aku bisa adus maneh ing wayah awan, supaya banyu rada nyegerake.

Ing wektu sing padha, disaranake ora nglangi, ngadeg ing sangisore lepen sing anget, nanging, kanthi nalisir, supaya suhu rada luwih murah tinimbang biasane. Inggih, hardlevel, iku padusan kontras.

Biasane, trip iki menyang jedhing njupuk 5-7 menit, sing pas karo istirahat cendhak antarane tugas. Lan wiwit aku kerja saka omah, aku cukup nyaman nindakake trik iki yen dadi ora bisa ditanggung. Yen ora ana wektu, sampeyan mung bisa ngumbah rai nganggo banyu adhem.

Ngombe vitamin

Nganti saiki, aku mung biohacker pemula. Nanging ing antarane pakulinanku ana mriksa awak rutin saben nem sasi, sajrone aku uga mriksa vitamin.

Iku kabeh diwiwiti nalika aku teka menyang dhokter setahun lan setengah kepungkur karo keluhan lemes abot, drowsiness lan apathy. Minangka wong sing durung nate ngunjungi endokrinologis sajrone uripku, aku wis nemokake akeh diagnosis sing nggegirisi kanggo aku. Nanging kabeh dadi luwih prosaic: Aku kekurangan vitamin D sing abot. Ing tingkat 30-100 ng / ml, jumlahe mung 4 ng / ml. Sampeyan, umume, kepiye sampeyan tekan aku ?, Aku elinga, takon dhokter.

Wiwit kuwi, aku nyoba ngawasi keseimbangan vitamin lan mineral lan wiwit September nganti April aku ngombe vitamin D tanpa gagal. Lan bebarengan karo, lan vitamins liyane, kang aku lack ing wayahe tartamtu.

Natalya Kopylova 33 taun. Wartawan. Makarya saka omah.

Njupuk preian ing November

Separuh kapindho taun umume cukup angel lan surem. Jam awan suda, cuaca saya suda. Aku ora pengin apa-apa. Malah ngaso. Nanging aku ninggalake dhewe seminggu ing awal November, mung kanggo ambegan metu lan banjur rampung taun karo semangat gawe anyar.

Luwih, luwih gampang: ana preian ing Januari, preian jender ing Februari lan Maret, lan banjur musim semi! Dadi ora katon minangka beban sing ora bisa ditanggung.

Teka karo ritual mangsa

Masalah utama kanggo tetep produktif ing wektu taun iki yaiku kita nglampahi kakehan wektu nandhang sangsara lan kangen. Yen sampeyan nyoba nulis ulang pengalaman musim dingin, urip bakal luwih gampang.

Contone, kancaku lagi main snowboard, dadi yen ana salju, dheweke seneng banget. Aku ora ngerti babagan olahraga musim dingin, nanging aku nggunakake hack uripku dhewe. Aku teka munggah karo hiburan sing aku mung ing November-Februari: Aku cook pasugatan tartamtu, nonton film tartamtu.

Ayo aku mbebasake Desember kanggo maca maneh sawetara seri buku sing keren. Lan saiki, mangsa ora medeni maneh, amarga janjine sing nyenengake!

Busana nyaman

Mengkono yen ing mangsa sampeyan pengin mindhah gunung. Nanging carane sampeyan bisa mbayangno yen iki sampeyan kudu nganggo kathok ketat, celonone, tutup sing ngalahake arus listrik ... Dadi kabeh kepinginan ilang!

Kanggo nggawe urip luwih gampang, sampeyan bisa bingung nganggo sandhangan sing nyaman banget. Temokake jaket tanpa bobot sing ora kadhemen ing njaba lan ora panas ing jero ruangan, topi sing ora katon kaya Alyoshenka humanoid, sepatu sing ora slip. Yen kedadeyan musim dingin ngganggu urip, mula kudu diganti karo wong liya. Iku ora mirah, nanging worth iku.

Olga Polkovnikova 32 taun. Ing cuti maternity.

Ngresiki omah luwih kerep

Iki ora cara utama kanggo surak dhewe lan ngisi daya, nanging mung siji saka, nanging mbantu kula kathah. Preduli saka mangsa, aku ngresiki loro utawa telu minggu. Minangka aturan, iki minangka organisasi ruang. Iku penting kanggo kula sing saben bab wis panggonan lan urutan iki diajeni.

Reresik mbantu kahanan mentalku. Iku kaya meditasi: Aku medhot saka kabeh, dissolve ing proses. Lan asil nggawe rasa nyaman. Aku ora duwe rasa kesel, mung marem. Aku rumangsa wis kebak kekuwatan lan semangat anyar kanggo nyambut gawe.

Firaya Nigomatullina 54 taun. Pemilik warung kopi. Kerjane saka omah lan kantor.

Mlayu utawa mlaku-mlaku saben dina

Aku mlaku paling sethithik 30 menit saben esuk. Yen ora ana kekuwatan lan kepinginan, aku mung mlaku kanthi cepet. Ing sawetara titik, aku nyadari yen aku mung butuh, tanpa iku aku ora bisa miwiti dina.

Lan ing kene ana pitakonan sing kerep, carane mlaku ing mangsa? Kanggo nindakake iki, aku nganggo telung lapisan: jeroan termal, jaket jero lan windbreaker, sweatpants.

Aku duwe sepatu mlaku khusus kanthi pelindung lan membran (ora ngidini kelembapan nembus, nanging ing wektu sing padha ngidini sikilku bisa ambegan). Supaya ora lara, aku sijine buff ing irung, tabung tissue.

Andrey Golub umure 45 taun. Kepala saka. Kerjane saka omah lan kantor.

Rungokake musik sing apik

Musik banget mengaruhi produktivitasku. Ing kasus iki, ritual tartamtu kanggo nguripake musik sing tepat kanggo jinis kegiatan tartamtu penting. Yen ngalahake dheweke cocog karo swasana ati, iku bingo! Yen ora, iku mung gangguan.

Kajaba iku, amarga aku duwe karya sing beda-beda lan sajrone awan aku ngganti jinis kegiatanku kaping pirang-pirang, musik mbantu nyetel maneh kanthi cepet menyang gelombang sing dikarepake.

Mulane, ing dhaptar lagu ana Budha Bar, lan musik instrumental kanggo rasa (aku njaluk Alice kanggo nyelehake soko adhedhasar profilku), lan AC / DC, nalika sampeyan kudu bungah, lan musik saka muda, nalika sampeyan kudu surak ing wektu kangelan utawa mundhut kekuatan.