12 cara kanggo motivasi dhewe kanggo ngresiki

12 cara kanggo motivasi dhewe kanggo ngresiki

1. Njupuk reresik positif

Sampeyan nglampahi bagean gedhe saka urip ngresiki, ora kanggo nyiksa awak dhewe, nanging kanggo kesejahteraan sampeyan dhewe. Manggon ing omah sing resik ing ngendi kabeh wis ana apik kanggo swasana ati, produktivitas, lan kesehatan sakabèhé.

Coba aja nganggep reresik minangka kerja keras. Coba iki minangka investasi ing liburan sing nyenengake.

2. Menehi dhewe ganjaran

Kabeh nganti prasaja sing ora pati penting: yen angel banget kanggo miwiti ngresiki, pikirake carane nyenengake dhewe sawise sampeyan nindakake. Janji dhewe panganan cuci mulut sing enak utawa episode liyane saka seri TV favorit.

3. Metu nalika ora ana wong ing omah

Mesthi, akeh wong luwih gampang ngresiki nalika ana ing omah dhewekan. Sanajan ora bisa narik anggota kluwarga menyang kegiatan sing migunani.

Iku nesu banget nalika wong langsung clutters munggah kabeh sing mung rapi tidied munggah. Utawa dheweke bisa ngepel lantai nalika mlaku saka kamar siji menyang kamar liyane.

4. Aja nyegat kabeh kamar bebarengan

Sampeyan ora kudu ngerti reresik minangka release total saka kabeh keruwetan kabeh bagéan saka apartemen. Ngenteni reresik umum kabeh kamar, bebarengan karo ngumbah jubin lan jendhela, kesel malah sadurunge diwiwiti. Ngresiki pawon dina iki, ngresiki adus sesuk – iki ora bakal mengaruhi tampilan sakabèhé saka apartemen.

5. Nggawe jadwal

Coba pikirake carane luwih gampang kanggo nindakake reresik: sepisan utawa kaping pindho saben minggu kanggo sawetara jam, utawa saben dina kanggo 20-30 menit. Yen sampeyan ora yakin, paling ora coba cara liya. Dadi ing ngarep karya bakal mandheg medeni sampeyan, lan ngatur barang-barang bakal dadi umum.

Contone:

  • Senen: njupuk sandhangan ing lemari.
  • Selasa: bledug, atur barang ing rak.
  • Rebo: ngresiki lantai ing saindhenging apartemen.
  • Kemis : ngresiki jedhing.
  • Jum'at : wisuh kompor.
  • Setu: njupuk barang lawas ing loteng.
  • Minggu: ngganti sprei, ngirim sandhangan kanggo ngumbah.

Akibaté, saben dina ora akeh tugas ing omah. Lan bakal njupuk ora luwih saka setengah jam kanggo ngrampungake.

6. Mikir reresik minangka olahraga

Sejam ngepel kobong Pengin Ngerti Pira Kalori sing Dibakar Nalika Nggawe Omah? babagan 200 kalori. Lan yen sampeyan nindakake reresik jero karpet, asil sing padha bisa digayuh ing setengah jam. Jumlah kalori sing padha bisa sampeyan gunakake ing kelas yoga lengkap.

7. Aktifake musik aktif

Lagu sing tenang lan melankolis ora bakal bisa. Puter musik sing sampeyan pengin miwiti obah. Dheweke bakal nyetel irama lan nyenengake sampeyan, lan wektu karo dheweke bakal mabur luwih cepet, sampeyan bakal kaget yen ngresiki jubin mung butuh papat utawa lima trek.

8. Nutup jaringan sosial

Reresik bisa rampung ing titik sadurunge – nalika sampeyan lungguh mudhun ing komputer kanggo milih musik, lan ora tangi amarga iku. Utawa sampeyan mutusake kanggo nguripake radio ing telpon lan ndeleng pesen anyar. Nutup kabeh obrolan lan mateni kabar.

9. Mulai karo sing paling angel

Temokake bab sing paling ngganggu babagan reresik lan tindakake dhisik. Asil visual lan perasaan yen perkara sing paling angel wis ditindakake ndadekake motivasi kanggo nerusake.

Yen sampeyan arep ngresiki jedhing, miwiti ngresiki WC. Yen sprei kudu diganti, copot selimut dhisik. Liyane bakal rampung dhewe.

10. Nyingkirake barang sing ora perlu

Mungkasi owah-owahan tanpa wates, wipe, laying metu iku pancene ora perlu. Nalika sampeyan mbebasake spasi, sampeyan bakal langsung pengin ngresiki, ngatur kanthi rapi lan tetep resik.

Copot kabeh barang lawas lan sing ora perlu lan lebokake ing tas langsung. Ingkang utama yaiku ora ndhelikake ing loteng utawa ing pantry, nanging nyoba langsung njupuk metu saka apartemen supaya ora ana godaan kanggo bali kabeh. Lan sampeyan ora perlu pamblokiran ekstra.

11. Tambah soko anyar kanggo interior

Tuku vas utawa lampu sing padhang, pasang lilin dekoratif, utawa gantung gorden anyar. Nggawa barang cilik sing bakal dekorasi omah sampeyan. Lan yen sampeyan duwe kekacoan ing apartemen sampeyan, sampeyan bakal ngrasa yen ing ngendi wae sampeyan nyelehake barang anyar, ora ana sing bisa nghias omah kaya karesikan.

12. Langsung ngresiki kekacoan cilik

Miwiti ngumbah piring sanalika sawise mangan. Iki bakal njupuk maksimal limang menit. Yen ora ana wektu, umpamane ing wayah esuk, isi piring nganggo banyu anget – bakal luwih gampang kanggo ngumbah.

Tansah lempitan buku maneh, copot dandanan, gawe amben – njupuk sawetara menit. Saka prekara-prekara cilik kasebut, tatanan lair, sing nyenengake kanggo njaga supaya ora ana motivasi sing dibutuhake.