10 kartun pendidikan kanggo bocah-bocah

10 kartun pendidikan kanggo bocah-bocah

1. Mumet

  • Inggris Raya, 1986.
  • Seri kartun pendidikan anak.
  • Duration: 1 mangsa.
  • IMDb: 7.5.

Tukang kebon pengadilan Bob tresna karo putri ayu Sylvia. Nanging amarga intrik penasehat cemburu Corvex, sing uga ora peduli karo putri kraton, Bob dipenjara. Ing mburi bar, pahlawan ketemu monster loropaken saka angkasa jenenge Muzzy. Lan sing terakhir mutusake kanggo mbantu Bob ketemu maneh karo kekasihe.

Ing USSR, seri kartun BBC sing mulang bocah-bocah basa Inggris ditampilake ing program Jam Anak. Pemirsa cilik lan gedhe langsung tresna karo program kasebut amarga humor sing ora sopan lan karakter sing cerah. Utamane misuwur yaiku penjahat sing kaya kelelawar Corvex lan Putri Sylvia sing nganggo klambi cendhak, uga pembalap cilik Norman, sing tampil ing tutorial.

2. Arthur

  • USA, Kanada, 1996, saiki.
  • Seri kartun pendidikan anak.
  • Duration: 22 mangsa.
  • IMDb: 7.3.

Seri animasi pendidikan Kanada-Amerika nylidiki tantangan lan kabungahan saben dina sing diadhepi dening anteater enom Arthur Reed. Ngirim kanthi cara sing alus bisa mbantu sampeyan ngrampungake perkara sing penting, sanajan sampeyan kudu ngomong babagan topik sing angel kaya kelainan spektrum autisme.

Arthur miwiti debut ing taun 1996 lan terus ditayangake kanthi sukses nganti saiki, lan episode anyar bakal ditayangake paling ora nganti pungkasan taun 2020.

3. Max lan Ruby

  • USA, Kanada, 2002, saiki.
  • Seri kartun pendidikan anak.
  • Duration: 7 mangsa.
  • IMDb: 6.0.

Kartun Kanada-Amerika liyane sing cocog karo pamirsa sing paling cilik. Saben episode minangka crita lucu, menarik, utawa instruksional sing kapisah.

Kelinci enom Ruby nyoba dadi sampurna ing kabeh, nanging karo sadulur mischievous Max iku ora supaya gampang, amarga kang tansah nyoba kanggo njaluk loro-lorone menyang alangan. Nanging, petualangan dheweke tansah rampung kanthi apik.

4. Sepur Dinosaurus

  • USA, UK, Canada, 2009, saiki.
  • Seri kartun pendidikan anak.
  • Duration: 5 mangsa.
  • IMDb: 6.6.

Transmisi pendidikan aksi saka pangripta seri animasi Hey Arnold! Craig Bartlett njupuk Panggonan ing donya prasejarah aneh kebak alas impenetrable, segara tanpa wates lan gunung geni njeblug.

Bebarengan karo Buddy tyrannosaurus sing penasaran, pamirsa enom bakal sinau akeh babagan fauna prasejarah. Lan nulungi dheweke ing kendharaan sing apik banget iki, ing ngendi para pahlawan lelungan, sepur dinosaurus.

5. Fixies

  • Rusia, 2010-2018.
  • Seri kartun pendidikan anak.
  • Duration: 3 mangsa.
  • IMDb: 6.5.

Seri animasi adhedhasar crita Eduard Uspensky, The Warranty Men, bakal ngandhani bocah-bocah apa lan cara kerjane ing jagad modern kita, kebanjiran karo inovasi teknis.

Karakter utama Dim Dimych ketemu karo makhluk cilik Fixies. Dheweke manggon ing macem-macem piranti lan ngerti kabeh babagan piranti kasebut, yaiku kulkas, remot kontrol TV utawa sikat untu listrik.

Seri kasebut wis sukses ing televisi nganti pirang-pirang taun lan malah entuk kelanjutan kanthi bentuk kartun lengkap The Fixies: The Big Secret lan The Fixies nglawan Crabot.

6. The Octonauts

  • USA, Ireland, UK, 2010, saiki.
  • Seri kartun pendidikan anak.
  • Duration: 5 mangsa.
  • IMDb: 7.4.

Program Inggris kanggo bocah-bocah prasekolah iki bakal nyritakake babagan tim penjelajah ing jero banyu sing wani. Antarane wong-wong mau yaiku Barnacles the white bear, Quasi the kitten lan kewan-kewan liyane sing nggumunake. Skuad kasebut nglakokake perjalanan saben dinane, sajrone para pahlawan kenal karo pedunung sing ora biasa ing jagad jero banyu lan nylametake akeh makhluk urip.

7. Daniel macan lan tangga-tanggane

  • USA, Kanada, 2010, saiki.
  • Seri kartun pendidikan anak.
  • Duration: 4 mangsa.
  • IMDb: 7.4.

Macan sing jenenge Daniel bakal seneng ngajari pamirsa enom carane tumindak kanthi bener ing kahanan saben dina. Contone, kanthi conto dhewe, dheweke bakal nuduhake yen dina pisanan ing sekolah utawa menyang dhokter ora medeni kaya sing dikira.

8. Lapik menyang Okido

  • USA, Kanada, 2015, saiki.
  • Seri kartun pendidikan anak.
  • Duration: 2 mangsa.
  • IMDb: 7.4.

Monster penasaran Lyapik manggon ing sangisore amben, nanging sampeyan ora kudu wedi karo dheweke, amarga dheweke ora katon kaya monster sing elek. Lan saben pahlawan kepengin ngerti saka ngendi gema kasebut utawa kenapa logam kasebut nempel ing magnet, dheweke menyang tanah gaib Okido, sing ana jawaban kanggo kabeh pitakonan.

9. Helena, putri saka Avalor

  • USA, 2016, saiki.
  • Seri kartun pendidikan anak.
  • Duration: 3 mangsa.
  • IMDb: 6.4.

Kartun Disney iki mesthi bakal narik kawigaten wong-wong sing seneng dongeng babagan putri, uga ngajari bocah tumindak kanthi bener ing kahanan sing angel. Miturut plot, putri inventif, apik lan wani Elena sinau kanggo cekap kanggo ngrampungake karo peran saka pewaris tahta. Lan sanajan ora tansah gampang, kanca-kanca sing setya tansah siap ndhukung pahlawan.

10. Takon Storyboots

  • USA, 2016–2018.
  • Seri kartun pendidikan anak.
  • Duration: 3 mangsa.
  • IMDb: 8.1.

Ora mung bocah-bocah, nanging uga wong tuwane bakal seneng nonton acara kasebut ing layanan streaming Netflix. Ing crita kasebut, Storybots cilik manggon ing njero komputer lan terus-terusan sibuk nggoleki macem-macem informasi kognitif. Pimpinan atos saka wektu kanggo wektu ngirim bawahan menyang donya njaba kanggo nemokake jawaban kanggo pitakonan liyane angel takon wong lanang, contone, saka ngendi music teka utawa kok langit biru.